directe ! a La República. N. 4126. Dimarts, 19 de març de 2024 11:13 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Herrera replica Puigcercós afirmant que 'a la dreta no se la guanya dient que s'hi pactarà'

Aposta per fer 'propostes d'alternativa de canvi real' des de l'esquerra

Comentaris 5  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

L'endemà que Puigcercós digués des de Madrid que si CiU truca la porta d'ERC després de les eleccions del 28 de novembre, el candidat d'ICV Joan Herrera l'ha replicat des de Lleida afirmant que 'a la dreta no se la guanya dient que s’hi pactarà'. Herrera ha demanat que 'no es despisti a l’electorat d’esquerres' amb aquest tipus de propostes perquè 'no es guanya a la dreta que suposa retrocessos en drets i llibertats, retallades en polítiques socials i indefinició nacional dient que hi acabaràs pactant. No poden estar oferint a CiU pactes dia sí i dia també'. El líder dels ecosocialistes ha afirmat que el què falta són 'propostes alternatives de canvi, corregint errors i anant més enllà'.

 

joan herrera
Comparteix
   


Etiquetes
En una roda de premsa des de la Fira Agrària de Sant Miquel a Lleida i acompanyat pel cap de llista a les Terres de Ponent, Francesc Pané, Herrera ha afirmat que per combatre a la dreta no es pot anar en la mateixa lògica 'dels que volen tornar al passat des del punt de vista mediambiental i de les tisores que ho poden tot retallant drets'. En aquest sentit, també ha fet referència a la reforma laboral i a la vaga del passat 29 de setembre i s’ha dirigit als que deien que la vaga no serviria per posar de manifest que ha servit 'perquè Rodríguez Zapatero s’ho pensi dues vegades a l’hora de continuar retallant més drets, ara en matèria de pensions'.
 
'Sembla que s’ho estan pensant perquè la vaga ha estat seguida', ha afirmat el candidat d’ICV que tot i així ha dit que 'no en tenim prou i no entenem que no rectifiqui'. 'Com pot ser que sigui imprescindible acomiadar amb 12 dies per any treballat per competir amb el món? No té ni solta ni volta a no ser que es pretengui competir amb el Marroc amb baixos costos laborals', ha destacat. Per això, li ha demanat al president del govern espanyol que 'sigui menys dogmàtic' i 'tingui un tarannà més democràtic i dialogant” i rectifiqui quan les propostes es demostren 'injustes i inútils'.
 
Agrobotigues a tot el territori
Per altra banda, el cap de llista per Barcelona ha aprofitat la visita a la Fira Agrària de Lleida per llançar la proposta de la coalició en matèria d’agricultura i consum: 'hem de decidir quin model agrícola i de consum volem si el de gran model de l’agroindústrisa on els intermediaris s’ho enduen tot i la distribució no està a les nostres mans o un model de qualitat i que aposti per la distribució de proximitat'. 'Cal una nova aliança entre productors, pagesos i consumidors que es tradueixi en una forma de funcionar diferent perquè agricultura i consum vagin donades de la mà', ha dit Herrera.
 
Per això, Pané i Herrera han fet una aposta per un nou plantejament d’agricultura i de consum on les agrobotigues s’estenguin arreu del territori, amb una agricultura que no serveixi per produir molt sinó amb un alt valor afegit. 'Proposem un nou pacte entre consumidor, productor, artesà i també amb el medi perquè no s’especula amb els aliments que a més no s’han de desplacen a llargues distàncies', ha afegit Pané.
 
Per tot plegat, Pané ha anunciat que faran arribar la seva proposta a les cooperatives, a les administracions locals, als ajuntaments i als departaments de la generalitat corresponents.



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#5
3 d'octubre de 2010, 11.25 h

La gent que és independentista i que vol la Llibertat, han de seguir votant partits unionistes, que no la volen ( CiU, PP, ICV, PSOE, ICV), i llençar aquest vot independentista a la claveguera o cal que ho facin a partits independentistes?

Els partits unionistes són el passat!
El futur és Llibertat!
Els futur és ser Estat!

Visca la Democràcia!
Visca la Constitució Catalana!
Visca la Llibertat!
Visca Catalunya Estat!


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
Quim fletxa PPC
2 d'octubre de 2010, 19.50 h

#3 Tornes a confondre altres partits amb la teva Ciu. Si al final resultarà que ets més tontet del que ens pensarem.


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
2 d'octubre de 2010, 18.35 h

L'objectiu d'ICV sempre serà formar govern d'Esquerres, és lògic, tampoc son ni nacionalistes o sigui que en veritat dins del que ha sigut el Tripartit ells son els únics que no han traït al seu votant, d'altra banda l'obra de govern d'interior ha sigut de les pitjors, però també és la més complicada de portar, s'ha de dir.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 12
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
PEPO fletxa VdG
2 d'octubre de 2010, 18.34 h

Com si el PSC fos més d'esquerres que CIU...Sociovergència és corrupció!


Valora aquest comentari:   votar positiu 14   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Jordi-80 fletxa València
2 d'octubre de 2010, 17.34 h

Al babau aquest d'Herrera caldria dir-li que a l'imperialisme espanyol no se li guanya pactant-hi, ni amb l'irreal federalisme ni pactant de franc amb el PSC, com faran. Més li val callar a aquest ruc útil que el règim borbònic té a Catalunya.

S'oposaria a un Referèndum pel fet que entre els convocants hi estiguera CiU? Ell sí que li fa el lloc a la dreta més dura, la que sosté aquest aparell espanyol que ens ofega, amb les seues fantasies federals espanyoles.


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Temps d’amnistia, de corrupció i d’estafes

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.