directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 03:55 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Fachin abraça una plataforma cupaire perquè el 21-D guanyi la República

Som Alternativa, CUP i Procés Constituent impulsen la 'Plataforma per la República'

Comentaris 1  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 3 vots )
carregant Carregant

ACN | La plataforma liderada per Fachin, Som Alternativa, junt amb la CUP i Procés Constituent han presentat aquest dimecres al matí la 'Plataforma per la República', un espai polític compartit amb l'objectiu de "construir unitat" entre federalistes, confederalistes i independentistes per tal de "superar l'actual règim" i impulsar la República. La presentació de la 'Plataforma per la República' ha evidenciat el suport d'Albano Dante Fachin a la CUP, malgrat que el mateix exlíder de Podem estigui participant també en aquesta campanya en mítings organitzats per ERC. 
L'exlíder de Podem, Albano Dante Fachin, saluda els periodistes durant la roda de premsa conjunta amb la CUP
L'exlíder de Podem, Albano Dante Fachin, saluda els periodistes durant la roda de premsa conjunta amb la CUP
© Jordi Pujolar

Comparteix
   


Etiquetes
Fachin ha assegurat que qualsevol d'aquests tres "horitzons" no es podrà assumir esperant l'autorització de l'estat espanyol. "Denunciem els relats de l'equidistància. Partim de la base que cal actuar sense demanar permís, des de baix i que ho faci la gent", ha etzibat.
 
La 'Plataforma per la República' ha donat a conèixer aquest dimecres el seu manifest fundacional 'Derrotem el 155' que té com a principal objectiu la construcció de la república a partir de la unitat popular que representen diferents sensibilitats de l'esquerra "rupturista".
 
La componen Som Alternativa, Procés Constituent i la CUP però ja des de l'inici obren la porta a altres formacions. En aquest sentit, el candidat de la CUP, Carles Riera, espera que el nou espai de confluència es pugui ampliar, també amb els comuns. "Tant de bo fessin el pas. El manifest és prou clau i no és només un espai per a independentistes", ha recordat.

Futura candidatura conjunta
 
Per Fachin, el projecte conjunt amb la CUP va "més enllà" d'assistir puntualment a algun acte perquè hi ha una "lectura política compartida de fons". El 22 de desembre, apunta Fachin, el nou espai unitari "continuarà plenament vigent" per "fer passes" cap al procés constituent.
 
En aquest sentit, el candidat de la CUP ha reconegut que si la nova plataforma "qualla" podria acabar convertint-se en una candidatura conjunta per a futures comeses electoral. Pel 21-D, reconeix, la precipitació en la convocatòria han impossibilitat poder plasmar l'acord a les llistes.

 




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#1
Fd'A. fletxa Calders
14 de desembre de 2017, 12.17 h

Gent com Fachin són persones honorables. Entre els polítics n'hi ha pocs..


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.