directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 22:42 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Quina ha estat la repressió Estatal en la participació política?

La suspensió d'actes i persones detingudes són alguns exemples de la violència del Govern espanyol sobre Catalunya

Comentaris 1  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 2 vots )
carregant Carregant

A.S. | Durant el procés d'autodeterminació de Catalunya, en el període 2015 i 2017, la violència de l'Estat Espanyol ha estat ben present. Així ho destaca l'Informe del Minotaure elaborat per la CUP i presentat aquest dimarts.
Pla contrapicat de manifestants amb pancartes a favor del SÍ al carrer Casp de Barcelona, davant la seu de la CUP
Pla contrapicat de manifestants amb pancartes a favor del SÍ al carrer Casp de Barcelona, davant la seu de la CUP
© Andrea Zamorano

Comparteix
   


Etiquetes
La violència de l'Estat sobre Catalunya s'ha vist en diferents àmbits. Fins i tot, i especialment, en el polític, tal com s'exposa en l'Informe
 
Així, recull que sis joves van ser detinguts i encausats pel Jutjat d'Instrucció número 11 de Barcelona imputats per danys, desordres públics i intent de violació de domicili després que el passat 27 de març una trentena de membres de l'organització juvenil de l'esquerra independentista Arran van realitzar una acció pública de protesta, amb prèvia convocatòria dels mitjans de comunicació, a la seu del Partit Popular a Barcelona, realitzessin una acció pública de protesta on van voler entregar diverses urnes de cartó als representants del partit.
 
Suspensió d'actes
 
Més a prop del referèndum, es va suspendre un acte de la CUP a València. L'acte, previst pel 13 de setembre, consistia en llegir un manifest i atendre els mitjans per part de les diputades Anna Gabriel i Mireia Vehí, un acte que es feia simultàniament i amb el mateix format a Barcelona, Perpinyà i Mallorca. Malgrat tot, només a València va ser impedit per agents de la Policia Nacional.
 
Just l'endemà, el 14 de setembre a la nit, com a acte d'inici de campanya electoral pel 'sí' al referèndum amb la intervenció de totes les forces polítiques independentistes, es va celebrar un acte amb 10.000 persones al Tarraco Arena de Tarragona. Aquest acte va rebre amenaces de ser suspès per la Delegació del Govern espanyol a Catalunya, perquè segons Madrid, l'acte era considerat il·legal.


La 'cupaire' Anna Gabriel al Parlament / ACN

Suspendre actes però, ha estat una tònica constant. El 15 de setembre, Anna Gabriel, portaveu de la CUP-CC i aleshores diputada, celebrava a la localitat basca de Vitòria una conferència sobre el referèndum de Catalunya. L'acte, que tenia lloc en un local de titularitat municipal, va ser suspès pel Jutjat de Vitòria. A Torredembarra, es va viure una situació semblant. El dia 16 de desembre hi havia convocat un acte de la CUP però unes hores abans, la Policia Local va tallar el subministrament de la llum pública per a l'acte per indicacions de la fiscalia.
 
I per últim, però no per això menys important, l'assetjament policial al local de la CUP el dia 20 de setembre. Una patrulla de la Policia Nacional va aparèixer davant del local mentre es distribuïen cartells de campanya del referèndum. Després d'interceptar alguns paquets, els policies volien accedir a l'interior del local sense disposar d'una ordre judicial, fet que va ser denegat pels treballadors i militants de l'organització presents. Centenars de persones van tallar el carrer per protestar i un centenar d'agents antiavalots del mateix cos van fer-hi acte de presència.

La policia espanyola envoltant la seu de la CUP, mentre simpatitzants criden en contra de l'actuació i en favor de l'1-O / ACN
 
Detinguts per incitació a l'odi
 
L'informe elaborat pels 'cupaires' també recull que un professor de llengua a l'institut de Tremp, Manel Riu, va ser detingut per delicte d'incitació a l'odi a les xarxes per la Guàrdia Civil, per comentaris i fotos al Twitter de la seva topada amb els agents en una benzinera. També a Lleida un home i una dona van ser detinguts per delicte d'incitació a l'odi per haver penjat fotografies de l'actuació policial durant l'1-O al Facebook.
 
A més, dos joves també han estat citats a la Guàrdia Civil a Girona per delicte d'incitació a l'odi per haver fet una pintada que deia "Fora la Guàrdia Civil". Aquest procediment ha estat arxivat.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#1
15 de desembre de 2017, 00.22 h

https://www.diarilaveu.com/noticia/78508/alcoi-fill-adoptiu-trillo-tribunals :Mira com estem aquí, al País Valencià al segle XXI: Trillo mantindrà la condició de Fill Adoptiu d'Alcoi després d'amenaçar amb denunciar l'Ajuntament. Aquest personatge seria dels que peguen als pares i el foragiten de casa. I, sense vergonya ni decència. Els 62 morts no li pesen a aquest "compromissari ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.