directe ! a La República. N. 4126. Dimarts, 19 de març de 2024 05:28 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

#CATALUNYAusurpada doble fletxa

Aquestes són totes les accions repressives de l'Estat contra l'1-O

Recull dels atacs estatals per evitar la celebració del referèndum

Comentaris 4  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 5 vots )
carregant Carregant

A.G | La Guardia Civil ha entrat aquest dijous al matí a la seu d'Unipost, a l'Hospitalet de Llobregat, a la recerca de material sobre l'1-O, en un altre intent per desprestigiar les institucions catalanes i humiliar els milers de persones que van exercir, malgrat la repressió i la violència, el seu dret a vot en el referèndum d'autodeterminació. Des de finals de setembre, la subordinada justícia, com a gestora i les forces de seguretat, com a braços executors, han exercit una repressió brutal i una vulneració de drets civils mai vistes en democràcia a Catalunya. 

Comparteix
   


Etiquetes
L'informe Minotaure del 78, elaborat per la CUP, recull la violència de l'Estat Espanyol contra el procés d'autodeterminació de Catalunya en el període entre 2015 i 2017. Entre altres punts, explica els focus de repressió estatal en el marc de l'exercici popular del dret a l'autodeterminació, preparació i celebració del referèndum, dels dies previs fins a l'1-O.
 
La repressió però, ha continuat des d'aleshores. Aquest matí han tornat a registrar la seu d'Unipost. També s'han produït registres al Centre de Telecomunicacions i Tecnologies de la Informació (CTTI), escorcolls en diverses comissaries de Mossos i persecució judicial a mestres i civils. A continuació, es fa un recull detallat de les accions dutes per l'Estat en aquest període basades en la informació d'aquest Informe.
 
Tret d'inici judicial

El fiscal superior de Catalunya, el dia 8 de setembre, a través de la instrucció 2/2017 ordena a la Guardia Civil, la Policía Nacional i els Mossos d'Esquadra portar a terme totes les diligències necessàries per impedir el referèndum. Tanmateix, estipula que qualsevol acte d'aquesta índole serà considerat delicte de desobediència.

Escorcolls a impremtes 

El 9 de setembre, la Guardia Civil entra a la redacció del setmanari El Vallenc a la recerca d'informació vinculada als preparatius del referèndum. També entra a Indugraf Offseta de Constantí.
 
Dies més tard, el 15 setembre, escorcolla impremtes a l'Hospitalet de Llobregat, Sant Feliu de Llobregat i el barri del Poblenou a Barcelona. També registren una impremta a Bigues i Riells el dia 20 del mateix mes.


Agents de la Guardia Civil davant el setmanari 'El Vallenc' (ACN)

Persecució a mitjans de comunicació

El TSJC acorda la suspensió de pàgines web informatives com garanties.cat i prohibeix la difusió de propaganda institucional, fins i tot, als mitjans privats. Aquesta última acció va suposar la citació dels directors dels mitjans davant de la justícia, com el cas del editor del directe.cat

D'altra banda, l'anuari de media.cat recull un mapa col·laboratiu de la censura. Entre el 6 de setembre a l'1 de novembre es registren 110 casos, 63 dels quals afecten directament a periodistes o mitjans.

Suspensió de pàgines web

Els dies previs al referèndum, centenars de pàgines web es clausuren en una actuació combinada amb la fiscalia, els cossos policials, el jutjat d'instrucció número 13 de Barcelona i el TSJC. També, se cita a deu persones per haver duplicat les webs suspeses investigades per un possible delicte de desobediència. 


Captura de pantalla de la web garanties.cat (ACN)

Brutalitat policial l'1-O

En data 27 de setembre, la sala penal del TSJC va dictar una interlocutòria per la qual ordenava als cossos de seguretat impedir la utilització d'escoles per a la celebració del referèndum.

La resolució habilitava als policies a impedir l'obertura dels locals, clausurar-los i requisar material però no habilitava cap mena d'actuació en relació a les persones que es trobessin en els locals, ni deixava en suspens el dret a reunió. Tampoc habilitava la utilització de cap mena de força sobre els ciutadans reunits.

Com a conseqüència, l'1-O es va veure i viure una actuació i atac desproporcionat, brutal i injustificat contra la població catalana. 

 




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#4
Mai farem ni un pas enrere fletxa ..................................
16 de desembre de 2017, 18.44 h

https://www.youtube.com/watch?v=CS1cedhp8p8

El que vull amb els vídeos que faig és animar i donar força a tota aquella persona que ho necessiti perquè el 21D, guanyarem. Per si no ha quedat clar.
Ara o mai. ARA O MAI. ARA O MAI.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
16 de desembre de 2017, 01.25 h

https://www.youtube.com/watch?v=CS1cedhp8p8

Aquest 21D omplim les urnes de vots per la Repúblicai aconseguim una victòria com la de l'1 d'Octubre quan vam guanyar un estat incapaç de trobar 10.000 urnes i impedir que milions de catalans votessim per la República Catalana

Aques 21D votem i GUANYEM. Tot el món ho veurà.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
14 de desembre de 2017, 14.42 h

TODO POR LA PATRIA, TODO PARA LA CAUDILLA ARRIMADAS DE FRANCO, DE HITLER Y DE MUSSOLINI.
Leer como roban estos CHORIZOS CIUDADANOS en:
ttps://elrobotpescador.com/2017/12/07/


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Vicenç Ramoneda i Ullar fletxa Sentmenat - República de Catalunya
14 de desembre de 2017, 14.19 h

Spanish Police. 155 Videos of the Repression lived in Catalonia by the Spanish Police in the Referendum of October 1, 2017. https://spanishpolice.github.io/


Valora aquest comentari:   votar positiu 16   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Temps d’amnistia, de corrupció i d’estafes

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.