directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 14:48 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Arrimadas s'esglaia davant d'una proposta de tripartit

La candidata de Cs crítica la no inversió en escoles bressol i proposa polítiques per garantir la plena igualtat entre homes i dones

Comentaris 5  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

ACN | La candidata de Ciutadans, Inés Arrimadas, ha tornat a mostrar la seva preocupació per un possible tripartit després del 21-D i ha assegurat que només pensar-ho li posa ''els pèls de punta''. Per Arrimadas, cal votar taronja per aconseguir acabar amb el procés i obrir una nova etapa per la qual augura amb ''rostre de dones''. 
Perfil d'Inés Arrimadas en un acte de dones el 14 de desembre
Perfil d'Inés Arrimadas en un acte de dones el 14 de desembre
© Elisenda Rosanas

Comparteix
   

Rodejada de Carina Mejías, Sonia Sierra i Noemí de la Calle, Arrimadas ha defensat que cal donar prioritat a les polítiques socials que garanteixin plena igualtat i combatre la bretxa salarial i la penalització de la maternitat a la carrera professional de les dones. Per això ha criticat que el Govern de la Generalitat no hagi invertit diners en escoles bressol i en canvi, hagi augmentat el pressupost en el departament de Romeva.
 
Arrimadas ha tornat a reivindicar Cs com l'única opció per poder garantir el final del procés. La candidata de Cs ha assegurat que no vol allargar-lo i que quan veu que alguns partits estan plantejant en fer tripartits amb ERC ''se'm posen els pèls de punta''. ''Tenim l'oportunitat d'acabar amb el procés, ha dit Arrimadas. 

Nova etapa amb "rostre de dona"
 
Per Arrrimadas cal iniciar una nova etapa que augura que tindrà ''rostre de dona'' i ha reivindicat que Cs és l'únic partit que presenta una candidata dona, i ha recordat que també a la ciutat de Barcelona, la candidata va ser una dona. En aquest àmbit, la candidata de Cs ha criticat que altres opcions parlin ''en femení'' per defensar el seu feminisme, i en canvi, a l'hora de la veritat, continuïn apostant per un candidat home. 
 
En un acte amb la regidora de Cs a l'Ajuntament de Barcelona, Carina Mejías, i les candidates per Barcelona Noemí de la Calle i Sonia Sierra, Arrimadas ha criticat les polítiques, en matèria d'igualtat, que ha dut a terme el darrer Govern a la Generalitat, especialment, la no inversió en escoles bressol, i la manca de pressupost per afrontar les llistes d'espera de dependència, que ha recordat, són les pitjors de tot l'estat espanyol. Arrimadas ha advertit que en xifres, qui demana més reduccions de jornada o excedència per cura de fills o familiars són les dones i que això les penalitza en la seva carrera professional. 

Politiques que siguin "estrcutures d'estat"
 
''Em sembla una vergonya'' ha dit Arrimadas que no s'hagi trobat diners per aquests temes i en canvi, s'hagi augmentat el pressupost en 44 MEUR per al departament d'Exteriors i el Diplocat. Si se segueix per aquest camí, ha dit Arrimadas, es perpetuarà la situació actual que porta que de 7 candidats, només una sigui una dona. 
 
Per això, ha demanat polítiques que de veritat siguin ''estructures d'estat'' i que facilitin la conciliació de la avida laboral i familiar. Ha recordat que Cs ha aconseguit que s'ampliï el permís de paternitat a 30 dies i ha assegurat continuar en aquesta mateixa línia que permeti igualar els permisos entre homes i dones i que per tant, a les empreses no els impliqui res diferent contractar un home o una dona. També ha demanat millores en l'àmbit de les dones autònomes. 
 
Per Arrimadas cal un canvi de paradigma i de model, per a que totes les nenes tinguin de referent dones que han arribat ''el més lluny possible'' i sobretot combatre la bretxa salarial que existeix actualment a la societat. Ha defensat que les dones són les més perfeccionistes i que cal donar-los llocs de visibilitat . 




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#5
pepet fletxa El Vendrell
15 de desembre de 2017, 15.47 h

#1 jajajajajajajajajajajajajajajajaja ES QUE ME DESORINO jajajajajajajajajajajajajajaja


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
15 de desembre de 2017, 08.45 h

Una presidenta poruga?
Ja, ja...
I que s´hi veu presidenta?


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
QUATRE BARRES fletxa II*II Republica Catalana II*II
14 de desembre de 2017, 19.19 h

#1






RATA ADOCTRINADA PER LA GESTA-PP-O













Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
QUATRE BARRES fletxa II*II Republica Catalana II*II
14 de desembre de 2017, 19.18 h

#1





RATA ADOCTRINADA PER LA GESTA-PP-O














Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
QUERIDO NAZI-ONANISTA "zapustarrastroso" JUAN RUIZ SOLANAS aka como SUPERCAT de Figueras-Gerona: Tus palabras resuenan en mis oídos como un zumbido de moscas. fletxa VIVA FELIPE VI, REY DE ESPAÑA Y DE TODOS LOS ESPAÑOLES (logicamente dentro de TODOS los españoles estamos incluidos TODOS los catalanes)
14 de desembre de 2017, 15.37 h



PREPARAOS NAZIS QUE EL PROXIMO DIA 21 POR LA NOCHE PODREMOS CUANTIFICAR LA MAYORIA SILENCIADA QUE ES CONTRARIA AL GOLPISMO SEPARATISTA Y QUE VOSOTROS, DE FORMA MUY GRACIOSA, REDUCIS A LOS 4 FACHAS QUE ACUDEN A LAS MANIFESTACIONES EL 20-N EN HONOR A FRANCO.


EL 27-S DE 2015 FUERON ,COMO MINIMO, 1.608.740 PERSONAS.

CENSO ELECTORAL 5.510.853
TOTAL DE VOTANTES 4.130.196 75% EN 2012 68% DEL CENSO TOTAL

TOTAL DE VOTANTES... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 6
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.