
Les respostes més enginyoses a la censura de la Junta Electoral
L'Ajuntament de Cerdanyola ha penjat avui mateix una lona amb el missatge "pancarta censurada per la Junta Electoral"
Redacció| Si per alguna cosa positiva ha servit la censura de la Junta Electoral espanyola durant la campanya del 21-D ha estat només per despertar la imaginació dels catalans. Les prohibicions contínues d'aquest òrgan de símbols com els llaços grocs (o tot el que s'identifiqués amb aquest color) o banderes en pro de la llibertat dels presos polítics, ha fet que ciutadans, empreses, associacions o treballadors públics se les hagin hagut d'empescar totes per practicar el seu dret a la llibertat d'expressió.
Un dels casos més recents és el de la lona publicitària que el Primavera Sound ha penjat a Barcelona, on es pot veure el missatge "això no és un cartell" sobre un fons groc i que ha despertat un gran debat a la xarxa.Interessant campanya publicitària del @Primavera_Sound; “Això no és un cartell”. Groc i polèmic crea expectativa i se suma a una acció de denúncia solidària. #PresosPolitics #publicitat #publi #marketing pic.twitter.com/ycMcu7FyTk
— e-deon.net Marketing (@edeonnet) 19 de desembre de 2017
També destaquen casos com el de l'Ajuntament de la Fuliola que, després de rebre un avís, va retirar la pancarta per la "llibertat dels presos polítics" i la va substituir per una altra amb el missatge "tu ja m'entens". Altres consistoris -com el de Girona- han optat per canviar el missatge per "llibertat d'expressió" i els Avis i Àvies per la Llibertat de Reus van triar esgrimir pancartes amb el lema "defensem els drets humans", però la Junta Electoral també ho ha prohibit. Aquest dilluns, l'Ajuntament de Cerdanyola ha penjat una lona amb el missatge "pancarta censurada per la Junta Electoral" en substitució de la que demanava llibertat pels presos polítics.
Avui he vist això!! La imaginació de la gent del nostre país, no té límits!! pic.twitter.com/q4UK8Ri8VB
— Carles Sala Roca