directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 17:00 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Aquests són tots els recursos que s'han presentat a la Junta Electoral contra TV3 i Catalunya Ràdio

PP i Ciutadans han denunciat a la ràdio i televisió públiques diverses vegades des del mes de novembre

Comentaris 2  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant

Redacció | Aquesta campanya electoral no ha estat una campanya normal. A banda de comptar amb candidats a la presidència a la presó o a l'exili, ha estat fortament marcada per les denúncies interposades per alguns partits a la Junta Electoral Central contra les cobertures informatives de TV3 i Catalunya Ràdio.
Primer pla de Mònica Terribas
Primer pla de Mònica Terribas
© Gerard Vilà

Comparteix
   


Etiquetes
La primera de totes la va presentar el PP que va demanar la prohibició de la retransmissió en directe de la manifestació de l'11 de novembre a favor de l'alliberament dels presos polítics. La Junta Electoral ho va desestimar perquè si s'hagués prohibit l'emissió, hauria estat censura prèvia. Ara bé, després de la retransmissió, Ciutadans va demanar una compensació. La Junta Electoral central no va tenir en compte, en aquest cas, que s'havia retransmès dies abans una manifestació per a la unitat d'Espanya, i per tant, va cloure que s'havia vulnerat el pluralisme. Malgrat tot, va decidir no compensar a Ciutadans. 
 
A instàncies d'aquest mateix partit però, la Junta Electoral va prohibir tant a Catalunya Ràdio com a TV3 utilitzar els termes "president", "conseller" i "govern a l'exili". 
 
Les denúncies continuen
 
El Partit Popular no volia perdre pistonada. Així, va denunciar dues portades de Mònica Terribas. La Junta Electoral Central va interpretar que la periodista donava a entendre que hi havia una repressió estatal contra l'independentisme i va obrir un expedient sancionador contra Catalunya Ràdio per vulnerar la neutralitat.
 
El PP també va presentar u recurs sobre la informació del concert per la llibertat dels presos emesa al TN vespre del 2 de desembre. La Junta va considerar que el temps dedicat a donar veu a aquest espai va ser excessiu, i per tant, va sancionar a la televisió pública catalana de nou. També va prendre una decisió semblant en la cobertura de la manifestació a Brussel·les, que TV3 no va poder retransmetre en directe.
 
L'última denúncia presentada fins aquest dimecres l'ha presentat Ciutadans. En aquesta, al·lega que en un debat entre els candidats barcelonins no van parlar tots la mateixa estona. En aquest sentit, la Junta Electoral Central va cloure que en el conjunt dels quatre debats provincials fets el temps es va repartir igualitàriament. 




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#2
joddi fletxa Barcelona
21 de desembre de 2017, 14.50 h

QUE DEU EN AGAFI CONFESSATS SI AQUEST PARTIT C's ARRIBA A ACONSEGUIR ESFERES DE PODER, DONCS TE UNA MANIA PERSECUTORIA CONTRA LA NOSTRE CULTURA CATALANA. I PERDRIEM TOT ELS QUE HEM ACONSEGUIT FINS ARA. PITJOR QUE EN TEMPS DE LA DICTADURA.

JO ELS HI PREGUNTARIA A AQUESTA GENT QUE DEFINEIXIN EL QUE ÉS SEGONS ELLS, SER CATALÀ. DIR-SE UN MATEIX JO SOC CATALÀ?, VIURE O TREBALLAR A CATALUNYA?. SEGUR QUE DIUEN QUE SI, PERÒ NO DIRAN QUE A MÉS DE TOT AIXÒ HI HA EL ESTIMAR I DEFENDRE LA CULTUR... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
20 de desembre de 2017, 17.22 h



ES TAN VERGONYÓS.....ES TAN MISERABLE TOT PLEGAT........!!

I la arrambadas, s'estranya que per el carrer li diguin FEIXISTA.......

Doncs que t'espera-bas maca........? DE FORA VINGUEREN...QUE DE CASA ET TRAGUEREN...!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.