directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 03:54 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Votació sota estat policial: el gobierno doblarà els efectius el 21-D

El Ministeri de l'Interior enviarà una patrulla a cada col·legi electoral i reforçarà la seguretat per evitar ciberatacs

Comentaris 2  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

Redacció | El Ministeri de l'Interior, que des de l'aplicació de l'article 155 controla els efectius dels Mossos d'Esquadra i totes les qüestions pertinents a la seguretat, desplegarà un ampli dispositiu policial el 21-D. En aquest sentit, el gobierno enviarà una patrulla policial a cadascun dels 2.680 col·legis electorals que dijous obriran les seves portes per les eleccions imposades per l'Estat. Un total de 17.000 agents participaran el 21-D, gairebé el doble que els comicis del 2015 que va comptar amb 9.800 efectius.
© Marina López

Comparteix
   


Etiquetes
La mesura suposa doblar els efectius dels Mossos d'Esquadra en 12.321 policies i mobilitzar a 3.000 agents de la Policía Nacional i La Guardia Civil. També, 1.844 efectius de policia local, juntament amb 104 vigilants de seguretat privada, vigilaran 600 locals en exclusiva. La Guàrdia Urbana de Barcelona, per exemple, es farà càrrec de 70 col·legis de la capital catalana.

Tanmateix, hi haurà 2.000 agents de les forces de seguretat de l'Estat espanyol preparats per sortir en qualsevol moment si fos necessari.

El delegat del govern espanyol a Catalunya, Enric Millo, i el secretari general tècnic del Ministeri de l'Interior, Juan Antonio Puigserver, han assegurat que l'increment de la policia catalana no es deu a cap circumstància concreta, sinó a la voluntat que es desenvolupi una jornada electoral "tranquil·la" i que s'ha vist més "convenient i oportú" que una parella de mossos vigili cada col·legi, en comptes que una sola patrulla es faci càrrec de dos o tres col·legis i facin vigilància dinàmica, com es feia fins ara.
 
Però la intenció del gobierno, segons explica Europa Press, és controlar la seguretat en cada col·legi electoral i evitar els possibles ciberatacs o, directament, sabotatges que puguin posar en dubte el resultat electoral.

Recompte de vots

El secretari d'Estat d'Administracions Territorials, Roberto Bermúdez de Castro, va apuntar ja en la comissió del Senat el 4 de desembre que cada col·legi electoral estaria vigilat per una patrulla policial amb l'objectiu de garantir el recompte de vots, que es fa de forma telemàtica i també manual.
 
En aquest sentit, el gobierno de Rajoy ha defensat el rigor dels processos electorals a l'Estat Espanyol davant els dubtes plantejats per partits independentistes com ERC, que va plantejar un recompte paral·lel. 




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#2
jordi fletxa Tropicà i català d'orgull
20 de desembre de 2017, 14.04 h

Una mostra més de la manca de llibertat en aquest país, però d'aqui uns dies això s'acabarà. El 21D, a votar República!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Vicenç Ramoneda i Ullar fletxa Sentmenat - República de Catalunya
20 de desembre de 2017, 13.25 h

Un centenar de diputats europeus han signat un manifest on demanen que les eleccions catalanes d'aquest dijous 21 de desembre se celebrin "de forma democràtica i lliure d'interferències indegudes del govern espanyol". També exigeixen a Madrid que cessi l'"ús excessiu de la força", en referència a l'empresonament dels consellers Oriol Junqueras i Joaquim Forn i els responsables de l'ANC i Òmnium, Jordi Sànchez i Jordi Cuixart. Els diputats -de Gran Bretanya, Irlanda, Estònia, Suècia... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.