directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 28 de març de 2024 18:48 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Ridao també reivindica haver situat l'independentisme al centre del debat

Els republicans se senten 'orgullosos' de la feina al Govern · Avança que presentaran una esmena a la totalitat als pressupostos de Zapatero

Comentaris 14  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 3 vots )
carregant Carregant

El secretari general d'ERC, Joan Ridao, ha assegurat aquest dilluns que el partit se sent 'orgullós' de la feina en matèria social dels últimes set anys al Govern i ha reivindicat el seu paper en situar al centre del debat polític la independència, tal com la setmana passada reivindicaven desenes de personalitats en un manifest. Ridao, que no ha volgut parlar de pactes postelectorals, ha tornat a situar el referèndum sobiranista com a condició irrenunciable per qualsevol acord amb els republicans. El secretari general d'Esquerra també fet una crida al 'vot útil independentista' perquè els republicans puguin 'garantir' que la pròxima legislatura se seguirà amb 'l'esforç social dels últims set anys'. Ridao també ha donat per fet que els republicans s'oposaran als pressupostos de l'Estat amb una esmena a la totalitat, tal com va anunciar CiU la setmana passada.
joan ridao
Comparteix
   


Etiquetes
En roda de premsa després de la reunió de l'executiva nacional, Joan Ridao ha advertit que els republicans no pensen pactar d'aliances post-electorals fins la mateixa nit del 28-N. Per ell, fins i tot és una 'falta de respecte' cap a l'electorat aventurar eventuals pactes quan encara no hi ha hagut els comicis. Ha asseverat que per ERC, més important que amb qui pacta és 'per a fer què', i ha afegit que els republicans, des de la 'centralitat' política, tenen 'la sort de poder pactar amb tothom' menys amb el PP, a qui ja ha exclòs d'entrada.

Entre les exigències, un referèndum sobiranista del que no volen ni sentir a parlar els seus socis del PSC, i mantenir l'obra del tripartit en matèria social. En aquest sentit, el presidenciable de CiU, Artur Mas, ja va advertir que el Govern estava adquirint compromisos que potser no podria complir el futur executiu sortint de les eleccions per les dificultats econòmiques. Ridao ha interpretat que Mas està 'fabricant una coartada' per retallar drets socials i tornar a 'l'assistencialisme social' dels governs de Jordi Pujol.

Vot útil

Ridao també s'ha unit a les crides republicanes apel·lant al vot útil, perquè, segons ell, si ERC torna a ser 'decisiva' a l'hora de formar majories parlamentàries, serà 'garant' que la pròxima legislatura 'se seguirà amb l'esforç social que s'ha fet els últims set anys'. Ha recordat que el tripartit ha destinat més de la meitat del pressupost a polítiques socials. En xifres, ha contraposat els 2.200 milions per a polítiques socials del tripartit amb els 700 de CiU.

Pel que fa al vessant negatiu de la legislatura, hi ha situat les 'dificultats' afegides com la crisi i altres circumstàncies, a més del debat estatutari i 'l'estira i arronsa' constant amb Espanya. En aquest darrer element, però, ERC l'ha girat com una 'oportunitat' en creure que ha quedat sobradament demostrat que 'l'encaix no és possible', cosa que porta el debat cap a aigües que interessen als independentistes: 'Ha portat a constatar el fracàs de l'encaix de Catalunya amb Espanya i a situar al bell mig de l'agenda política el debat de la independència i d'un possible referèndum'. Ara bé, ha reconegut que les adversitats han complicat l'objectiu d'ERC de consolidar-se com un partit amb vocació de Govern.

També s'atribueix la paternitat del concert econòmic

Ridao també ha celebrat que CiU hagi optat per 'rectificar els seus vells errors' i defensi ara el concert econòmic, quan ha recordat que ERC fa 20 anys que el reivindica, unes reflexions similars a les expressades per Ernest Benach la setmana passada. De fet, veu compatible que ERC porti al programa el concert pel 2013 i un referèndum d'independència per la mateixa legislatura. Ha considerat que el concert ha de ser la reclamació per quan caduqui l'actual model de finançament, el 2012, en cas que Catalunya no hagi assolit encara la independència. De fet, ha recordat que per coherència també hi haurien de defensar PSC i ICV, que van votar a favor del concert econòmic cooperatiu que va aprovar el Parlament el 30 de setembre del 2005.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#14
5 d'octubre de 2010, 20.13 h

#8 De tot això n'haurem de donar gràcies a l'il·luminat d'en Laporta, que s'ha auto erigit en el màxim representant de l'independentisme. Naturalment, a instàncies de CiU.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#13
5 d'octubre de 2010, 20.08 h

#2 Teniu raó amb el què dieu. Tot el què ha manifestat durant aquests anys a l'oposició, li han fet posar el llistó molt alt, sense ell adonar-se'n.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#12
Quim fletxa PPCC
5 d'octubre de 2010, 10.43 h

#5 Qui són aquí els veritables hipòcrites? Dius que el desencadenant ha estat la sentència del prostitucional contra el poble català, i contra que fa fallar aquest tribunal que ha fet tants independentistes si no contra el nou estatut que va impulsar ERC quan tots els altres grups no en volien sentir a parlar i els va arrossegar més de mala gana que de bona voluntat com després va demostrat el mas pactat la primera gran retallada amb zapatero i que tant poc li va doldre? El tribunal aque... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#11
Manel fletxa Barcelona
5 d'octubre de 2010, 10.09 h

#5 Pep, és clar, és clar, ara resultarà que el TC va dir als partits catalans: "ei, feu una reforma de l'estatut, que tenim ganes de retallar-lo!".

Vols dir que rellegeixes les coses, abans de clicar "enviar"?

T'equivoques: va ser ERC qui va forçar la reforma de l'estatut, que de fet ja demanava des del 1980, quan el Barrera ho exigia per pactar amb el Pujol, i aquest se'n va desdir.

Quan ERC va ser decisiva, el 2003, va arrossegar els altre partits, tot i que ni sociates ni convergen... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#10
Enric fletxa Bcn
5 d'octubre de 2010, 09.35 h

#9 tu segur que deus ser votant al teu alcalde Pena (i el seu nom fa referència al que ha fet els últims anys com a feina de govern) d'ERC que viu de la diputació gràcies als del PSOE...

salut


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 5
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#9
josep fletxa seròs
5 d'octubre de 2010, 00.49 h

#4 reagrupament=si=ciu
ciu=pp
---->reagrupament=si=pp


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8 Oriol Jordan
5 d'octubre de 2010, 00.34 h

#6 Sí, la veritat és que és una llàstima el que estan aconseguint, no només ells, sinó tota la gent de bona fe que se'ls creu i votaran convergència o es quedaran a casa que en son molts més.


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
Marc fletxa Barcelona
5 d'octubre de 2010, 00.21 h

#6 Tota la raò !!!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
4 d'octubre de 2010, 23.49 h

Pep, esteu tots sonats, parlant tot el dia de declaració unilateral i no sé quantes fantasies. Què creus que fareu, Solidaritat, en cas que entreu al Parlament amb 2 o 3 escons? Fareu la declaració unilateral llavors? Potser us quedareu plorant a un racó, "jo vull la independènciaaa, buaaaahhh"? Mira, som a punt de tornar als anys 80: CiU a la Generalitat, el PP com a 3ª força política, i l'independentisme, dividit, empetitit i a l'oposició. Tu creus que aquest és un panorama com per... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 5
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
4 d'octubre de 2010, 23.27 h

No sigueu hipòcrites, que tothom sap que Esquerra no té cap mèrit en això. El desencadenant ha estat la sentència del tribunal constitucional contra el poble català.

Ja n'hi ha prou de mentides!!! Feu el favor, senyors d'Esquerra, de reconéixer les vostres equivocacions i potser algun dia tornareu a créixer. De moment, el daltabaix electoral que tindreu serà monumental.

Independentistes: si voleu un estat català, per sort, teniu altres opcions. No les desaprofiteu!.

Encara no sé c... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 14
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.