directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 25 d'abril de 2024 02:05 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Tecnologia doble fletxa

La UOC llança la primera aplicació pedagògica per a iPad de l'Estat espanyol

Es tracta d'una prova pilot on professors i alumnes podran accedir a un Campus Virtual amb continguts adaptats

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant

La Universitat Oberta de Catalunya (UOC) estrena aquest dimarts l'adaptació del seu entorn virtual d'aprenentatge i de continguts didàctics per a iPad. Coincidint amb el Dia Mundial dels Docents, la UOC estrena aquesta nova aplicació, que permetrà que 39 estudiants i 6 professors facin servir el nou giny d'Apple com a dispositiu per a l'aprenentatge en el marc d'una prova pilot. Segons la UOC, es tracta de la primera aplicació pedagògica per a aquesta plataforma desenvolupada a l'estat espanyol. La companyia Orange s'ha encarregat del desenvolupament d'aquest producte cenyint-se a les especificacions tècniques i de disseny proporcionades per la UOC.
ipad uoc
Comparteix
   


Etiquetes
A partir d'estudis previs fets amb els seus estudiants en entorns de mobilitat, la UOC ha dissenyat aquesta aplicació nativa per a iPad, amb la qual estudiants i professors tindran accés directe a tots els espais de comunicació del Campus Virtual de la UOC, com també als continguts didàctics adaptats.

En aquesta prova pilot, Orange ha dut a terme el desenvolupament, tenint en compte les especificacions tècniques i de disseny interactiu proporcionades per la UOC; a més, Orange ofereix els dispositius, la connectivitat a Internet i contribueix 'amb la seva àmplia experiència en el món de la innovació en tecnologies de la informació, aplicades en aquest cas al món de l'ensenyament', ha afirmat la UOC en una nota de premsa. A part del concepte, la UOC aporta el seu saber fer en tecnologies per a l'aprenentatge i el sistema de formació.

En aquesta prova pilot hi participaran professors i estudiants de les assignatures Lletres i sector editorial del màster interuniversitari de Gestió cultural UOC-UdG-UIB i Producció, distribució i comercialització de continguts digitals del postgrau de Llibre, literatura i lectura en la societat de la informació UOC-Grup 62-Leqtor.

Amb l'objectiu d'explorar les possibilitats pedagògiques de l'iPad, dotat amb connectivitat 3G, en aquesta prova pilot es provaran els usos de l'aplicació nativa de connexió al Campus, els continguts didàctics adaptats i l'aplicació d'anotacions. A més, l'activitat docent d'aquesta prova pilot girarà entorn de les aplicacions i els usos específics per a iPad, com els vídeos per a la docència i les eines col·laboratives adaptades a entorns mòbils, com per exemple Twitter.

Segons les previsions dels analistes, el parc de tauletes connectades el 2014 a l'Estat espanyol superarà els 3 milions d'unitats i s'utilitzaran no solament per a finalitats lúdiques, sinó també com a eina de productivitat en aplicacions sectorials en l'àmbit educatiu, sanitari o legal, entre altres.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.