directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 18 d'abril de 2024 06:17 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Llargues cues i cap ''incidència remarcable'' les primeres hores del 21-D

Les primeres dades de participació se sabran pels volts de les dues de la tarda

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant

ACN/M.B| Les eleccions més excepcionals de la història recent de Catalunya comencen amb una imatge també poc habitual pel que fa a la participació, sobretot, a primera hora del matí (el fet que sigui un dia feiner apunta aquest horari com el més concorregut). Els comicis convocats pel Gobierno en el marc de l'aplicació del 155, s'han iniciat amb l'obertura dels col·legis electorals a les nou del matí, amb llargues cues arreu del país, i finalitzaran a les vuit del vespre. De moment, no hi ha hagut cap "incidència remarcable",  segons ha assegurat el secretari general tècnic del ministeri de l'Interior, Juan Antonio Puigserver, des del Centre de Dades habilitat al recinte Gran Via de Fira de Barcelona.  
Cues a una escola de Barcelona
Cues a una escola de Barcelona

Comparteix
   


Etiquetes
Fins a les deu del matí s'havien constituït 8.050 de les 8.247 meses distribuïdes en els 2.680 locals electorals habilitats per als comicis d'aquest 21 de desembre. Preguntat sobre les cues que s'han originat en alguns locals a primera hora, Puigserver ha assenyalat que són aspectes "difícilment evitables", en tractar-se d'una jornada laboral en la que molts votants necessiten un justificant que han d'adreçar al seu lloc de treball. Les primeres dades de participació, un element que pot ser clau en el resultat de les votacions del 21-D, se sabran pels volts de les dues de la tarda amb dades de fins a la una del migdia.

En total, 5.554.394 ciutadans poden exercir el dret a vot (un 0,79% més que el 2015), la gran majoria són residents a Catalunya i 226.381 són a l'estranger. Segons dades de l'INE, 136.300 votants participaran per primera vegada en uns comicis electorals en haver assolit la majoria d'edat. En total, hi ha 2.680 col·legis electorals repartits per tot el territori i 8.247 meses. Aquestes són les principals dades d'una jornada plena d'incerteses i que arriba en un moment polític excepcional després de l'aplicació de l'article 155, amb el candidat d'ERC, Oriol Junqueras, a la presó d'Estremera, i del candidat de JxCat, Carles Puigdemont, a l'exili a Brussel·les.
 
Els resultats del 21-D fixaran, doncs, el rumb del procés i les aliances postelectorals seran determinants tenint en compte que la demoscòpia dibuixa un Parlament molt fragmentat.











COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.