directe ! a La República. N. 4126. Diumenge, 19 de maig de 2024 09:19 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Aquests són els candidats i consellers que ja han votat

Els col·legis electorals han obert amb cues i sense cap incident remarcable

Comentaris 1  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

Redacció | La jornada electoral ha començat amb cues a la majoria de col·legis electorals, en alguns punts força llargues. Molts votants han matinat per poder anar a la feina després, ja que aquests comicis se celebren en un dia feiner, i no un diumenge, com és habitual. Unes eleccions anòmales i en un moment excepcional després de l'aplicació del 155, que va suposar la intervenció de les institucions catalanes. Molts dels candidats a la presidència de la Generalitat i els consellers ja han votat. 
Moment en què Marta Rovira diposita el vot a l'urna al col·legi electoral de l'Associació-Casal Mossèn Guiteras de Vic
Moment en què Marta Rovira diposita el vot a l'urna al col·legi electoral de l'Associació-Casal Mossèn Guiteras de Vic
© Mar Martí

Comparteix
   


Etiquetes
Carles Riera, candidat per la CUP, ha votat al Poble Nou amb el puny alçat a primera hora del matí. "Per la República, els Drets Socials i l'Assemblea Constituent", ha piulat el cupaire a Twitter.

 
Tanmateix, la número dos d'ERC, Marta Rovira, ha votat al voltant de les 11.00h del matí a Vic acompanyada de la seva família i amb un llaç groc a la solapa de l'abric. A la sortida, la republicana ha demanat el vot per Oriol Junqueras i ha dit que espera que "la democràcia torni a guanyar" aquest 21-D.

La noia que ha votat per Puigdemont ja ha emès el seu vot, a Sant Cugat. Per tant, el president ja ha votat a través de la Laura Sancho, que li ha cedit el vot.
 
A la mateixa hora gairebé, també ha dipositat la papereta el candidat a la presidència de la Generalitat pel PSC, Miquel Iceta, a la Universitat de Barcelona.

 
L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha votat al Centre Cívic de La Sedeta a Barcelona. "Aquesta jornada electoral és històrica, hem de recuperar les institucions", ha dit Colau, i ha afegit que "tots els que es presenten a les eleccions acceptaran els resultats".
 
Albert Rivera, de C's, ha votat a l'Hospitalet de Llobregat on ha recordat que "una victoria de Ciutadans seria el final del procés" i ha fet una crida a la participació.
 
El conseller i número 5 de la candidatura d'ERC per Barcelona, Carles Mundó, ha votat aquest matí a Gurb. "Avui ens hi juguem la llibertat d'algunes persones que encara són a les presons i la dignitat de les institucions", ha subratllat.

 
El conseller Raül Romeva, després de votar a ant Cugat del Vallès ha dit: "Les urnes no han de fer por a ningú. Hem de caminar cap a la construcció del pròxim govern i del proper país".
 
També ha votat la ministra d'Agricultura, Dolors Montserrat a Sant Sadurní d'Anoia. "Estic convençuda que aquesta nit tornarà el sentit comú a Catalunya", ha reblat la ministra.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#1
21 de desembre de 2017, 13.00 h

I al meu col·legi a Granollers, no ha votat ningú conegut......?


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
El vaixell espanyol naufragaria si no fos per l’aportació catalana

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.