directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 25 d'abril de 2024 16:25 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Capdevila assegura que tot i el recurs al Constitucional la Llei d'acollida es desplegarà tal com va ser aprovada

Assegura que la integració dels immigrants és clau per sortir de la crisi · La consellera vol que Catalunya 'faci' catalans amb els mateixos drets i deures

Comentaris 2  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

La consellera d'Acció Social, Carme Capdevila, ha assegurat que la Llei d'acollida es desplegarà tal com va ser aprovada al Parlament, malgrat el Tribunal Constitucional espanyol (TC) hagi admès el recurs que la Defensora del Pueblo en funcions, María Luisa Cava de Llano, va presentar contra aquesta Llei. Capdevila ha ironitzat sobre l'agilitat en què treballa el TC espanyol i ha assegurat que si hi ha una sentència adversa 'el Govern donarà una resposta'. La titular d'Acció Social ha afirmat que l'admissió a tràmit del recurs és una prova que l'Estat no entén la seva plurinacionalitat ni que la llengua catalana és necessària per integrar-se a Catalunya.

Comparteix
   


Etiquetes
Tot plegat, després que el TC hagi acordat l'admissió a tràmit del recurs que la Defensora del Pueblo en funcions va presentar contra la Llei d'acollida de Catalunya el passat 13 d'agost. El recurs reclama al tribunal que declari inconstitucionals els punts 2, 4 i 5 de l'article 9 de la llei, que fan referència a les competències lingüístiques bàsiques i apunten al català com a llengua comú per a la gestió de les polítiques d'acollida i integració. Els magistrats donen quinze dies al Congrés, el Senat, el govern espanyol i el Parlament i el govern de la Generalitat per personar-se en el procés i formular les al·legacions que considerin oportunes.

Davant d'això, Capdevila ha reiterat que la Llei és constitucional perquè així ho va dictaminar el Consell de Garanties Estatutàries. De la mateixa manera, ha indicat que el Defensor del Pueblo no ha pogut demostrar en el seu recurs una gran demanda de portar aquesta Llei al Constitucional. També ha dit que això demostra que les institucions no entenen que la integració a Catalunya necessita la llengua catalana, 'perquè facilita accés al treball i la convivència'.






Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#2
Quim fletxa PPCC
5 d'octubre de 2010, 10.26 h

#1 Doncs faran com han fet sempre Jordi, o sigui faran de catifes i s´arrossegaran per terra a canvi d´algun càrrec o potser algun ministeri que afavoreixi Ciu. Recordeu la foto mas-zapatero-duran enllaçant-se les mans tipus mosqueters?. Doncs això, i si qui governa el parlament centralista de madrid és el PP ja passaran directament a llepar-se el cul els uns als altres com ja varen fer en el passat. Ara que vinguin els trolls i ex-llepes de Ciu a dir que això no va passar mai que els hi... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Jordi-80 fletxa València
5 d'octubre de 2010, 08.16 h

Ja veurem com tractaria aquest tema un conseller o consellera de CiU. Estaríem conometrant a veure quant de temps triga a abaixar-se els pantalons davant les exigències d'Espanya.

La que ens espera amb els corruptes i genuflexos convergents si arriben al poder!


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.