directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 28 de març de 2024 10:39 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

La premsa internacional assimila el 21-D a ''un referèndum''

Diaris de tot el món destaquen que els catalans voten “per enfortir o oposar-se a l’independentisme”

Comentaris 3  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant

ACN/M.B.| Les eleccions més excepcionals de la història recent dels catalans han ocupat les portades dels principals diaris del món, que han destacat el fet que els comicis es plantegen “com un nou referèndum d’independència”. En la línia de les prediccions a Catalunya, la premsa internacional preveu un resultat “ajustat” i un Parlament fragmentat i subratlla que alguns dels principals candidats es trobin “a la presó” o a “l’exili”.  Així ho ha fet -per exemple- el diari francès ‘Le Monde’, que també ha descrit la campanya electoral com “la de totes les fractures”. 
 
Dues persones introdueixen el seu vot en una urna
Dues persones introdueixen el seu vot en una urna
© Núria Julià

Comparteix
   


Etiquetes
Pel que fa a altra premsa francesa, ‘Le Figaro’ ha dit que “la unitat d’Espanya es juga a Catalunya” i ‘Libération’ ha afirmat que “Catalunya marxa de nou” i que “el resultat de les eleccions es preveu ajustat”. “Menys de dos mesos després de la seva declaració d’independència i de la seva posada sota tutela, Catalunya vota per elegir nous diputats”, ha dit. 
 
El diari belga ‘Le Soir’ ha destacat que “Catalunya vota per sortir de la crisi”. “Més de dos mesos després del referèndum d’independència, Catalunya elegeix el seu Parlament. Els dos blocs esperen la fi del bloqueig”, ha afirmat. En la seva edició digital, el diari belga ha anat més enllà i ha indicat que “els catalans voten per enfortir o oposar-se a l’independentisme” i ha subratllat que aquestes són “unes eleccions que semblen un referèndum a favor o en contra de la independència”.
 
Altres diaris també s’han fet ressò de les eleccions a Catalunya en les seves edicions digitals. El diari nord americà ‘The New York Times’ ha preparat un article per explicar quins són els aspectes a tenir en compte sobre les eleccions catalanes. Segons els seus periodistes, cap partit aconseguirà la majoria absoluta i, per tant, s’obrirà un període de negociacions. “Un resultat fragmentat sembla possible”, han afirmat des del diari. 
 
El diari britànic ‘The Guardian’ ha subratllat que, segons les enquestes, després de les eleccions hi haurà un “Parlament dividit” i que “probablement hi haurà una forta pugna” entre els partits. La BBC també ha indicat que “els partits independentistes i els partidaris de la unitat d’Espanya s’enfronten en unes eleccions catalanes convocades des de Madrid" i ha considerat que les negociacions entre els partits per tancar pactes seran llargues. 
 
“Què passarà a partir de divendres?”, s’ha preguntat el diari italià ‘Corriere Della Sera’. A Alemanya, ‘Der Spiegel’ ha indicat que les eleccions catalanes també afecten Europa i que “Rajoy espera que les pròximes eleccions puguin calmar la situació i enterrar el tema de la secessió”.




COMENTARIS fletxa taronja

item
#3
23 de desembre de 2017, 16.18 h

Doncs si substitueixen un referèndum, on es compten els vots, no ha guanyat l'independentisme.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
21 de desembre de 2017, 16.43 h

#1 És molt baix intentar aconseguir vots el dia de les eleccions d'aquesta manera, quan tothom sap que si les empreses estiguessin preocupades fotrien la seu social FORA DE ESPANYA, a un altre país de la UE, ja que si s'enfonsa Catalunya, espaÑa se'n va a la puta MERDA (o més ben dit, es queda on és, que vol dir EXACTAMENT el mateix).

Aquesta actitud només demostra que els espanyols sou escòria, que el món seria un lloc millor si un meteorit caigués a Madrid i fotés un cràter gran c... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
BEJOTA fletxa bcn
21 de desembre de 2017, 16.16 h

Un total de 3.120 compañías han trasladado su sede social de Cataluña a otras regiones de España desde el referéndum del pasado 1 de octubre, según datos del Colegio de Registradores. Ayer, 20 de diciembre, se fugaron otras 24 empresas más.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 14
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.