directe ! a La República. N. 4126. Dimecres, 24 d'abril de 2024 15:42 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Internacional doble fletxa

Els independentistes flamencs donen per fracassades les negociacions per formar govern a Bèlgica

Les reticències dels partits francòfons a modificar la llei del finançament de les diverses regions és el principal escull per pactar

Comentaris 2  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 2 vots )
carregant Carregant

Les negociacions per intentar formar el nou govern de Bèlgica han fracassat, segons ha assegurat el partit independentista flamenc, l'N-VA, que va guanyar les eleccions del mes de juny i que lidera la ronda de contactes per crear un nou executiu. El líder de l'N-VA, Bart De Wever, ha assegurat en una roda de premsa que la feina dels darrers mesos per arribar a un acord amb la resta de partits 'no ha estat en va', però que caldrà començar les negociacions 'des de zero'. De Wever ha dit que l'N-VA està disposat a arribar a un compromís, però que la resta de partits han d'asseure's a negociar amb la ment oberta. Els tres partits francòfons han acusat l'N-VA d'irresponsable per trencar les converses.
N-VA, Bart de Wever, Flandes
Comparteix
   


Etiquetes
L'N-VA considera que l'últim intent per a acostar postures amb els valons 'no ha estat efectiu'. Segons explicà De Wever, 'estem realment preocupats perquè, després de 110 dies, les reformes que necessitem no s'han ni negociat o són insuficients. Comprenc que certs canvis puguin espantar la gent, però la por paralitza'.

A banda d'aquesta explicació, De Wever també assegurà que 'acceptar un mal acord no és ni serà mai una opció per a nosaltres', i reblà: 'Creiem que la solidaritat no pot expressar-se a costa d'aquells que precisament ofereixen la seva solidaritat'.

Els partits francòfons socialista, democratacristià i verd han remarcat que la formació d'un nou govern és la seva prioritat, per tal de 'mantenir l'estabilitat del país i oferir una perspectiva duradora'. Totes tres formacions han indicat que continuen disposades a negociar amb l'N-VA. Amb tot, han assegurat que és 'irresponsable deixar passar una oportunitat inèdita per transformar Bèlgica i d'acordar més autonomia per les tres regions del país'.

Un dels punts més tensos de les negociacions és la modificació de la llei del finançament de les diverses regions de Bèlgica.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#2
8 d'octubre de 2010, 08.36 h

-no ha estat debades. No 'en va'


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Jordi-80 fletxa València
5 d'octubre de 2010, 07.51 h

Els independentistes de l'N-VA serien titllats de botiflers i apoltronats si estigueren als Països Catalans. Som de llarg una de les nacions d'Europa, juntament amb la resta de l'Estat espanyol (excepte el País Basc) que té una menor cultura i formació política. I és que 40 anys de feixisme dur, que no ha tingut cap altre Estat a Europa, passen factura, i sembla que faran falta més de 30 anys (des de la transició) per a que el poble recupere la cultura política que tenia a la II Repúb... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.