A.S. | Cada generació té els seus propis reptes. La de joves nascuts entre els vuitanta i els noranta han crescut en un país obert, pròsper i lliure. Tot i això, el seu pas a la vida adulta es veu marcat clarament per tres crisis diferents: l'econòmica, la social i la institucional.
Primer pla d'un estudiant amb la cara tapada i mans aixecades al voltant en una manifestació
I aquest fet, ha despertat un sentiment de desesperança i indignació entre els joves d'aquesta generació. Així, aquest descontentament ha desembocat també en el pla polític amb l'aparició de nous partits, tant a Espanya com a la resta de països europeus.
El Muro Invisible dels acadèmics de Politikon pretén donar algunes respostes sobre aquestes qüestions. L'objectiu és identificar les diferents bretxes generacionals a Espanya. Els autors del llibre exposen que hi ha un mur generacional que es manifesta de diferents maneres. L'educació, desigualtat, mercat laboral, Estat del Benestar, emancipació i nova migració són els elements que formen aquest mur.
Amb aquest mur, tal com recull el llibre, han aparegut dos relats. El primer, el que sosté en la seva gran majoria a les generacions més grans, defensa que aquesta nova generació s'enfronta a unes circumstàncies més favorables que les de les generacions prèvies. I per tant, les queixes i la frustració no estan del tot justificades, ja que és una generació en un lloc privilegiat respecte a les anteriors.
La realitat dels joves
Malgrat tot, en els darrers anys està agafant força un nou relat. I és que els joves s'han picat de morros amb una realitat que els impedeix construir un futur. És un món format per la precarietat, la falta d'oportunitats, l'absència de possibilitats per a emancipar-se, crear una llar, un sistema educatiu deficient... i els autors també fan referència a la ignorància, la falta d'interès o la corrupció dels servidors públics així com el seu servei mediocre a l'hora de buscar solucions.
El llibre exposa com a conclusió que aquesta nova generació de joves, podria per primer cop en anys, acabar vivint pitjor que els seus pares.
Ara bé, la voluntat principal del llibre no és pas la d'elaborar un llistat per tal de deprimir al lector sinó que intenta exposar i demostrar, el fet que hi ha un pacte generacional trencat i que s'hauria de recompondre. La conclusió final a la qual arriben els seus autors és que aquest procés hauria de tenir lloc des de la política, sobretot amb les polítiques públiques.
#75 ...Negar que existe «TABARNIA»{=TGN+BCN}
después de los resultados electorales es negar la evidencia.
Basta con poner en Google "Tabarnia"y 20.000 resultados te dan la respuesta.
¡¡¡ NO-NO van a poder con nosotros !!!
¡¡¡ Se acabó aguantar el separatismo!!!
«TABARNIA»:
La cuestión ha evolucionado con una rapidez llamativa: ya contaría hasta con nueva bandera, que mezcla las enseñas de Tarragona y Barcelona. Los promotores de la plataforma anhelan "ver la cara de los de la estelada" el día en que "toda 'Tabarnia' la tenga en el balcón".
«TABARNIA»:
Otro argumento "práctico" es que la separación de Tabarnia del resto de Cataluña –justifica este movimiento con la separación de Madrid con respecto a Castilla o la de Albacete de la Región de Murcia–conllevaría ventajas como una administración "más justa y eficiente", evitar la "sangría de ingresos" o permanecer en España y en ... Llegir més
«TABARNIA»:
Se ha iniciado una petición en la plataforma "Change.org" que ya supera las 17.000 firmas.
Los argumentos secesionistas de los "tabarnistas" parten de realidades que ESCUECEN al separatismo, por ejemplo se denuncia que el voto de un barcelonés vale la mitad que el de las zonas más independentistas de CATALUÑA: 48.521 para un escaño en B... Llegir més
«TABARNIA»:
Se ha generado un "movimiento" reivindicativo que pretende ser el "problema" independentista de la Cataluña independentista, para lo que se están calcando los argumentos más habituales del secesionismo. Así, por ejemplo, "Tabarnia" reclama al Congreso de los Diputados el derecho a celebrar un referéndum para poder decidir si quieren o no... Llegir més
«TABARNIA»:
El mapa electoral catalán posterior al 21-D mostraba
cómo Barcelona y su área metropolitana...
y la línea litoral hacia el sur de Tarragona
estaban teñidas de "NARANJA"...
«TABARNIA»:
Con más de 85.000 menciones en Twitter, el vocablo "Tabarnia" es trending topic en la citada red social. En su web, esta plataforma, bajo el lema "BCN is NOT Catalonia" –al que han sumado a TGN–, se define como "una organización ciudadana de base transversal, unitaria y democrática" que tiene por objetivo conseguir "una gestión polít... Llegir més
Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ...
Llegir-ne més
Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà
digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que
el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.