directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 25 d'abril de 2024 15:18 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Montilla: 'El dret a decidir s'exercirà a les eleccions'

'Jo ja vaig proposar dos cara a cara a Artur Mas l'any 2006', assegura el president de la Generalitat

Comentaris 34  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant

La polèmica entrevista a José Montilla emesa per TV3 en horari de màxima audiència ha servit perquè el candidat del PSC reiterés el seu convenciment que pot guanyar les eleccions, malgrat els pronòstics que donen al PSC els pitjors resultats de la seva història. En l'entrevista que li ha realitzat Xavier Bosch, i que ha estat denunciada per CiU davant la junta electoral per vulnerar el format acordat per tots els partits, Montilla ha reivindicat l'obra de Govern d'aquests quatre anys, defugint qualsevol mena d'autocrítica. En ser preguntat pel dret a decidir, Montilla ha assegurat que el dret a decidir s'exerceix el 28-N escollint el proper Parlament, i davant la pressió de Xavier Bosch, Montilla ha reconegut que ell 'no farà un pas endavant', ja que segons ell el futur polític de Catalunya passa per l'Estat espanyol, tal com fixa l'Estatut.
josé montilla
Comparteix
   


Etiquetes
En l'edició especial de l'Àgora d'aquest dilluns, el president de la Generalitat, José Montilla, s'ha sotmès al qüestionari de Xavier Bosch, després que el president de la Generalitat defugís entrevistar-se amb Mònica Terribas les hores posteriors a la retallada de l'Estatut per part del Tribunal Constitucional espanyol. A causa d'aquella absència, Montilla ha hagut de respondre aquest dilluns les preguntes referents a la retallada i a la històrica manifestació del 10J, i ha valorat aquell milió de persones al carrer com un 'toc d'alerta' cap a l'Estat espanyol. En ser preguntat pels crits d'independència que cridaven la majoria de manifestants, Montilla n'ha minimitzat la importància, en assegurar que el periodista Xavier Bosch confonia 'la part amb el tot'.

Defensa dels debats 'cara a cara'

Des del Palau de la Generalitat, José Montilla ha reconegut que la visita del papa ha condicionat la convocatòria d'eleccions, i ha defensat el format 'cara a cara' pels debats televisius de campanya entre ell i Artur Mas. Segons el líder del PSC, ells en cap moment es van oposar a celebrat debats 'cara a cara' amb CiU, tal com assegura la federació nacionalista. Montilla ha defensat el format a dues bandes perquè 'la decisió al final és si és president Artur Mas o ho sóc jo'.

Montilla no ha acceptat que Catalunya està 'fatigada del tripartit', i ha capgirat la pregunta de Bosch assegurant que Catalunya està 'fatigada de moltes coses', entre elles l'atur que té. En aquest sentit Montilla ha defensat aferrissadament l'acció de Govern, i ha minimitzat les desavinences amb els socis de tripartit, picabaralles que ha considerat 'normals en els països sense cultura de govern de coalició'. 

El president de la Generalitat també ha defensat els pressupostos de Zapatero, en assegurar que compleixen la disposició addicional tercera, contràriament al que diuen des de l'oposició. Pel que fa a la seva relació amb el president espanyol, Montilla ha evitat criticar el PSOE, limitant-se a assegurar que aquests darrers quatre anys han tingut 'encontres i desencontres' (sic).

Seguiment a Twitter

L'entrevista a José Montilla ha estat força seguida a la xarxa total Twitter, sota les etiquetes #agora i #TV3. Entre els comentaris més rellevants, un twittaire ha assegurat que amb aquest espai s'iniciaven 'els espais electorals' d'aquesta campanya, mentre un altre ha assegurat que a Montilla se'l veia 'enxovat a la cadira'. Des de les files convergents, s'ha acusat Montilla de 'no parar d'atacar CiU a cada resposta'. 'Veig que va fent calentament per quan faci oposició', ha reblat el twittaire.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#34
Lluís fletxa Girona
6 d'octubre de 2010, 15.57 h

#32 Amb el que si tens raó es que els que marxen de ERC no deixen de ser independentistes, i els federalistes ja veurem que faràn, però torno a dir que es una tàctica hara-kiri per ERC, i no sé fins a quin punt pot quedar tocada com a partit.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#33
Lluís fletxa Girona
6 d'octubre de 2010, 15.53 h

#32 Dons mira, si vols que t'anomeni alguns dels errors que a parer meu s'han comès, serien aquests:
Banalitat : Puigcercós a la darrera assamblea, per cert on són els nous estatuts que es van prometre? , va assegurar haver decidit el segon tripartit amb en Carod el dia abans prenen un cafè en un bar.
Falta de personalitat pròpia : Carod s'havia de plantar quan li van clavar un parell de gols, un amb la destitució fraudulenta de, no recordo el nom, un director general, que és tot gros, a... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#32
Manel fletxa Barcelona
6 d'octubre de 2010, 10.32 h

#31 Lluís, com has vist, estic disposat a discutir i debatre el que sigui. Ja he parlat d'aquest tema abans amb gent d'ERC que després ha marxat amb l'Uriel o el Carretero, i encara espero que em DEMOSTRIN què s'ha fet malament. Jo ja he dit i demostrat tots els avenços cap a la independència que ha aconseguit ERC, i que haurien de ser el criteri principal per valorar els resultats aconseguits.

Però també els avenços parcials en la qüestió nacional, en la multitud de lleis aprovades... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#31
Lluis fletxa Girona
6 d'octubre de 2010, 10.12 h

#30 Segur, no hi ha causes úniques, però jo crec que a voltes reconèixer les errades també et pot fer crèixer, i desde ERC, o no s'accepten errors propis o no es volen reconèixer. Que de dins ERC en surti RCat vol dir que una part de militants, no ja de votants o simpatitzans, militants , dels convençuts, no enten la deriva del partit, i malgrat tot, la direcció no expliica es, es fa forta, s'enroca i els convida a marxar.
Per altra banda, això de voler rascar vots als federalistes, re... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#30
Quim fletxa PPCC
6 d'octubre de 2010, 05.10 h

#29 També hi ha tingut molt a veure la campanya bestial de descrèdit i assetjament per part de la caverna i especialment a casa nostra de Ciu i tos els seus mitjans durant anys i panys. Ciu ha invertit molts diners per tergiversar i intentar no quedar tant en evidència davant el fet que ERC ha fet en un govern en minoria molt més que ells durant 23 anys amb totes les seves majories i majories absolutes. És el que hi ha.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#29
Lluis fletxa Girona
5 d'octubre de 2010, 17.39 h

#28 I en que s'ha fallat? Si, ja sé que l'exit es que hi hagi més independentistes ara que fa 7 anys, però desde el punt de vista del partit quelcom es deu haver fet malament, l'Independentisme puja com l'escuma, però sembla que ERC es desinfla i que pot perdre escons, deia en Carod dissabte passat que els canvis es fan per millorar, però????? Desde fora dona la sensació de polítiques erràtiques, cops de timó, de gira vent gira vela, potser desde el partit no s'ha explicat prou be des... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#28
Manel fletxa Barcelona
5 d'octubre de 2010, 16.40 h

#27 Lluís, ERC fa 80 anys que lluita per la llibertat del país, i 20 que és explícitament independentista. Perquè va veure que no hi ha cap encaix possible amb Espanya. El problema era que només una minoria de convençuts ho veia. La resta, o es creien que el peix al cove es podia allargar indefinidament, o es creien que algun dia els espanyols (quan manessin ells) s'avindrien a fer un estat federal.

Com que no n'hi havia prou amb la paraula d'ERC i de la resta d'independentistes, ERC v... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#27
Lluís fletxa Girona
5 d'octubre de 2010, 16.16 h

#26 No discuteixo el que heu aconseguit, que es mes que el que va aconseguir CiU, tot i que per exemple amb la llei de Dependència us hagiu deixat trepitjar competències per acabar acceptant una llei espanyola buida de contingut per què no hi ha calers per aplicar-le, un altre engany del PSOE,el que passa és que com dius tot sovint que heu aconseguit que els independentistes siguin majoria, que es gràcies a ERC, o esquerra, ara, ja que s'han perdut la RC, això és la tàctica Socialista, ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 5
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#26
Manel fletxa Barcelona
5 d'octubre de 2010, 15.31 h

#25 ERC ha aconseguit tot això amb NOMÉS 21 diputats. Si vols el 100% de cine en català, i tota la resta, dóna la majoria absoluta a ERC, serem independents i tindrem tot el que tenen els països que tenen el seu estat propi. Perquè ja hem vist què passa amb CiU governant en solitari (fins i tot amb majories absolutes): no s'atreveixen ni amb el 25%!


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#25
Lluis fletxa Girona
5 d'octubre de 2010, 13.56 h

#13 No, no em refereixo a aquestes grans lleis "macro" que esmentes que si em semblen quelcom, és que pel meu gust s'han quedat curtes, jo vull del cinema el 100%, els rètols i l'atenció en català a tot arreu, i si els professors volen fer classes al nostre país, és obvi no que han d'entendre el català, l'han de parlar, em referia que en altres temes volen fer passar bou pr bèstia grossa, i el ciutadans no som imbècils tal com diu l'ex-votant.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.