directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 22:32 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

La 'cuina' de Solidaritat Catalana

directe!cat descobreix qui hi ha al darrere de Laporta, López Tena i Bertran i com, en pocs mesos, s'ha creat l'estructura per afrontar la campanya electoral

Comentaris 56  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 13 vots )
carregant Carregant

Tot i que les especulacions sobre el salt de Joan Laporta a la política venen de molt enllà, no va ser fins el 27 de juliol Joan Laporta, Alfons López Tena i Uriel Bertran anunciaven la seva decisió de concórrer plegats a les eleccions sota el paraigua de Solidaritat Catalana. Des de llavors, a les portes del mes d'agost i fins ara, Solidaritat ha hagut de fer un sprint per crear -pràcticament del no-res- una estructura organitzativa per donar-se a conèixer i encarar la campanya electoral. directe!cat ha pogut entrar, de la mà del director de comunicació, Jordi Finestres, i del de logística i operacions, Àlex Fenoll, a 'la cuina' de la formació per descobrir com és el dia a dia en un dels nous partits que es presentaran a les properes eleccions. Com són les relacions amb els mitjans de comunicació, com s'organitzen els actes, quin horitzó electoral preveuen, quin ambient es respira; en definitiva, qui i com treballa a l'ombra del trident format per Laporta, Tena i Bertran.
solidaritat catalana, oficina



jordi finestres, irina tasias, maria sistachs, premsa, solidaritat catalana






Comparteix
   


Etiquetes
Just l’endemà que es publiquin els primers sondejos que els atorguen representació parlamentària, la moral està alta entre l’equip de Solidaritat Catalana. Les seves pròpies enquestes -que encara no havien fet públiques- encara els pronostiquen millors resultats. És en aquest context d’esperança que els membres de l’estructura organitzativa, capitanejada per Jordi Finestres i Àlex Fenoll, expliquen com funciona la maquinària de Solidaritat Catalana.

La premsa de proximitat, clau
Malgrat la popularitat de Joan Laporta, Solidaritat Catalana i la resta de noves formacions tenen dificultats per captar l’atenció dels grans mitjans de comunicació. Ara però, Finestres explica somrient que, precisament arran de l’aparició de les darreres enquestes, 's’estan encenent alguns botons’. Reticències al marge, l’equip de comunicació afirma que tracta ‘per igual’ a tots els mitjans ‘del més petit al més gran’ i destaca justament l’especial interès que han despertat entre els mitjans locals i comarcals.

Quant als diaris més hostils a la causa independentista, confien en què ‘els ciutadans demanaran que se’ls informi’. En aquesta estratègia s’emmarca també la infinitat d’actes que els caps visibles de la formació estan fent a diari per tot el país, on asseguren que omplen a vessar els locals. Treballen amb previsió i ja han tancat el calendari d’actes fins a les eleccions. Anuncien que el gran acte de campanya serà just abans de la jornada de reflexió, el 26 de novembre, i volen mantenir en secret l’emplaçament que serà ‘en un lloc especial i emblemàtic’.

Per aconseguir el màxim impacte han teixit una estructura territorial d’enllaços de comunicació amb un responsable de premsa a cada demarcació, a més d’un referent a cada nucli local que es coordinen amb Maria Sistachs i Irina Tasias, que s’encarreguen d’elaborar la informació i traslladar-la als mitjans de comunicació.

Un equip amb nòmina de 'fe i il·lusió'
Un 'hiperperfeccionista' Àlex Fenoll és el responsable de la logística de la pentinada del territori que està fent Solidaritat Catalana. Estan molt satisfets i els esperona la bona acollida de la gent que assisteix als actes. ‘Omplíem a tot arreu, fins i tot a l’agost’, explica amb satisfacció. Fenoll, empresari del cautxú i ànima de l’Acte d’Estat que al març va omplir La Faràndula de Sabadell d’independentistes d’arreu de Catalunya, afegeix convençut: ‘La majoria ens votarà’. Així ho diuen els assistents en les enquestes de valoració que s’ha encarregat de distribuir a la sortida dels mítings. Aquesta meticulositat els ha permès conèixer el perfil del votant de Solidaritat, persones que en un 95% no han militat abans enlloc, només un 5% han passat abans per ERC o Reagrupament, i en contra del que s’havia especulat, gairebé no han fet forat a CiU. Menys d'un 5% dels assistents són castellanoparlants. I tots plegats en 'surten il·lusionats, i asseguren que ens votaran'.

Una altra diferència amb el funcionament dels partits tradicionals és la base sobre la qual se sustenta aquesta activitat territorial. L’equip que coordina els voluntaris, la informació i la comunicació amb les persones que s’adrecen al partit -arriben a rebre fins a 200 correus diaris- o el material i logística pels actes està format per un equip de tres persones que esclaten a riure quan senten a parlar de la seva nòmina: 'Quina nòmina?'. Josep Bonet, Núria Castells i Bruno Díaz es plantegen aquesta etapa fins a les eleccions com una contribució voluntària a un projecte que els il·lusiona i admeten que hi ha un cert component de 'fe'.

SI i la 'marca Laporta'
De la mateixa manera que s’ha hagut de bastir una organització des de zero també se li ha hagut de donar una imatge gràfica. ‘Em van demanar un logo pràcticament d’avui per demà’, confessa David Comella, que també és l’autor de la imatge de les consultes i que ha treballat per les JERC, la CUP de Barcelona o Iniciativa Internacionalista. Està satisfet d’haver aconseguit un posicionament ràpid de la nova marca en un mes i mig, creu que les sigles SI tenen força i després d’haver aconseguit posar aquesta base amb la imatge de la coalició, avança que a partir d’ara la feina serà lligar aquest concepte amb la imatge i l’ampli coneixement que la població té de Joan Laporta. Aquesta és la segona etapa, ja que assegura que el propi Laporta vol defugir d'un projecte excessivament personalista.

Tot plegat una feina de base per garantir un bon tret de sortida a la campanya electoral que s’encomanarà a una agència de comunicació que hi imprimirà el caràcter que consideri més adient perquè finalment la il·lusió i les enquestes favorables es materialitzin en diputats.




COMENTARIS fletxa taronja

item
#56
Manel fletxa Barcelona
7 d'octubre de 2010, 08.10 h

#55 Quim, ja es veu que no hi toca, es fa uns garbuixos mentals que fan caure de cul! A partir d'ara deixo per inútil raonar amb ell (és com jugar al frontó), i em limitaré a deixar-lo en evidència, a veure si en un moment de lucidesa deixa de fer el ridícul per aquí.

Per cert, molt bo aquest enllaç de la gent valenta! Jo, que tinc tendència a "enrotllar-me" ;-) , trobo molt bé explicar tot el que s'ha fet en format "twitter"! Salut!


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#55
Quim fletxa PPCC
7 d'octubre de 2010, 02.20 h

http://ves.cat/akWK


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#54
Quim fletxa PPCC
7 d'octubre de 2010, 00.46 h

#52 Manel passa dels comentaris del bertran aquest i no li facis ni cas. T´ho dic de debò aquest paio està malat, no intentes raonar amb ell que no et servirà per a res. Sé del que parlo i ara no faig broma.


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#53
Quim fletxa PPCC
7 d'octubre de 2010, 00.39 h

#51 Mira qui parla?. Tu més que un trauma el que tens és que ets un esquizofrènic que no pots suportar que hi hagi gent que no combregui amb les teves fantasies que ens vols vendre com a realitat i que t´has cregut les teves pròpies mentides de tant repetir-les. Fes-t´ho mirar perquè tal com parles probablement ets un esquizofrènic agressiu. A d´altres com l´ex-llepa se li veu de seguida que està tocat del bolet i té un fixament interessat per tergiversar i manipular, però el teu ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#52
Manel fletxa Barcelona
7 d'octubre de 2010, 00.11 h

#51 Mira, jo argumento tot el que dic i defenso per aquí, cosa incompatible amb estar sota els efectes d'un trauma.

Tu, en canvi, potser sí que tens un trauma amb ERC, des del moment que l'odies a mort i ets totalment incapaç de dir per què, com ets incapaç d'argumentar i demostrar la immensa majoria de les afirmacions que fas.


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#51
6 d'octubre de 2010, 23.44 h

#50 Tio de veritat, tens un trauma infantil amb Convergència.........


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#50
Manel fletxa Barcelona
6 d'octubre de 2010, 23.34 h

#46 Bertran, si tu vols seguir prenent a la gent per imbècil, no t'estranyis que et segueixin posant en evidència a cada comentari. Qualsevol que sàpiga llegir pot veure que això que "odies tant a ERC com a CiU" és més fals que un bitllet de nou euros:

1) Sistemàticament tractes a ERC de botiflers, a CiU mai;

2) Sempre que pots, intentes colar coses com "estaria bé que CiU aconseguís el concert, a veure si poden", i no t'adones que ningú més que els de CiU (i el Laporta, precisame... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#49
6 d'octubre de 2010, 23.29 h

#47 doncs sembla que en la teva vida no has vist ni una broma, si estàs parlant seriosament


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#48
6 d'octubre de 2010, 23.28 h

Les úniques autocrítiques del Tripartit les han fet membres catalanistes del PSC (la meitat ja s'ha pirat del partit) i als demés els han fotut fora de les llistes per parlar massa, fins i tot han insultat al pobre Maragall quan el Montilla el va fotre fora. Però ja et dic, els únics que han fet autocrítica es l'anomenat (i difunt) sector catalanista del PSC. D'ERC els únics que han fet autocrítica del Tripartit son en Carod Rovira que ja no volia ni fer el segon tripartit i que està e... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#47
INDEPENDÈNCIA fletxa Catalunya
6 d'octubre de 2010, 23.23 h

Hòsties,hahaha, mira que he vist de tot, però això de que acusin gent d´ERC de cremar estelades.... Bertran, jo crec que vas ser tu qui va cremar la estelada amb l´ajuda de l´ex-votant i la guàrdia civil, per por que la secta laportista us treguin vots a CiU i a Ecspanya.


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 6
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.