directe ! a La República. N. 4126. Dimarts, 23 d'abril de 2024 20:17 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Mas fixa el dret a decidir i el concert econòmic com a objectius de la propera legislatura

Insta a triar entre 'fórmules noves i fórmules velles' més que no pas entre dretes i esquerres o independentistes i no independentistes

Comentaris 18  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 2 vots )
carregant Carregant

Un cop el president de la Generalitat ha signat el decret de dissolució del Parlament, el president de CiU, Artur Mas, ha fet un primera apel·lació al canvi en el camí cap al 28-N. El líder de CiU ha fixat com a objectius de la propera legislatura el dret a decidir, que en una primera etapa s'aplicarà a aconseguir el concert econòmic i ha recordat als catalans que Catalunya 's'hi juga molt' i per això no tindria sentit que el centre de la campanya fos una 'simple subhasta de promeses'. Mas ha situat les properes eleccions com un moment històric i transcendental en què els catalans no hauran de decidir entre dretes i esquerres, entre independentistes i no independentistes, entre rics i pobres sinó entre 'fórmules que no han funcionat i fórmules noves que serveixin per avançar, entre el passat i el futur', ha assegurat.
artur mas, senyeres, ciu, cdc
Comparteix
   


Etiquetes
Mas ha llegit una declaració institucional aquest dimarts un cop les eleccions estan ja oficialment convocades. Acompanyat per la plana major de la federació, el líder de CiU ha advertit que les properes eleccions seran decisives, perquè ara comença un 'període nou i decisiu de la història de Catalunya', que arriba després d'anys de crisi econòmica i institucional, de desafecció envers els polítics i d'un 'distanciament emocional sense precedents' entre Catalunya i Espanya.

El 28-N pot servir 'per passar pàgina i per guanyar horitzó, per optar per una Catalunya forta i unida' o per tornar al tripartit, que no ha estat 'l'única causa dels problemes' del país, però sí que ha esdevingut 'un greu problema afegit'. Al seu parer, seria 'absurd' responsabilitzar exclusivament el tripartit dels anys difícils que està passant Catalunya, però seria també igual d'absurd deslliurar-lo de tota responsabilitat, perquè 'les mancances flagrants del Govern tripartit han empitjorat els problemes de fons'. En conclusió, segons Mas, el balanç d'aquesta legislatura 'no pot ser de cap manera positiu'.

És més, la prova que demostra que la fórmula del govern tripartit s'ha demostrat 'negativa' és precisament que les forces polítiques que el composen 'reneguen d'una manera o una altra de la fórmula'. En canvi, ha subratllat que el president Montilla 'se segueix agafant a aquesta fórmula perquè segurament no té una altra'.

Per remuntar aquesta situació, Mas ha apel·lat al canvi un cop més, i ha assegurat que la gent de CiU s'ha preparat 'a fons' i s'ofereix per liderar aquest canvi. Això sí, ha deixat clar que el canvi no vol dir principalment un 'retorn'. Tot i que la federació veu la seva experiència de govern com un 'molt bon actiu', també és conscient que les noves circumstàncies també exigeixen un canvi d'actituds i de fórmules. La sentència del Tribunal Constitucional obliga a buscar noves solucions i 'plantejaments diferents'.

'El que ens estem jugant en el fons és com afronta Catalunya el seu futur', ha diagnosticat Mas, que ha subratllat que Catalunya ha perdut autoestima i prestigi, i això cal reconduir-ho a través d'algú que 'cregui en el país i que s'hi comprometi', que governi amb la màxima força i unitat, amb la màxima ambició i amb el màxim rigor. 'Ha arribat el moment del canvi, i no és només un eslògan de campanya electoral, és una convicció, un objectiu i un compromís, però per damunt de tot, una necessitat', ha conclòs.

Les nou banderes al darrere de Mas han provocat el moment divertit de la roda de premsa. En preguntar-li el per què d'aquesta posada en escena, el candidat de CiU ha indicat que ell mateix s'ho pregunta, i que ho desvelarà l'endemà de les eleccions.




COMENTARIS fletxa taronja

item
#18
6 d'octubre de 2010, 19.05 h

#11 Amb tots els respectes, si vol una Catalunya lliure, em penso que va mal encaminat. Suposo que Vostè té memòria, llavors si durant 23 anys van estar contra d'això, com vol que ara i en el futur, que aquesta gent canviïn radicalment de parer ????.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#17
6 d'octubre de 2010, 19.00 h

#10 Estic d'acord en tot el què diu, però molt em temo que, si què serà president, per desgràcia de tots els demés ciutadans catalans que no ens deixem entabanar. Pensem que a Catalunya tenim un virus cancerígen a l'atmosfera que es diu PP, i en Mas i tota la seva capelleta de sangoneres, a l'objecte d'obtenir la seva cobejada poltrona, són capaços d'arriscar-se. Estan immunitzats contra la malaltia, doncs no en va, van estar cohabitant amb ells duran set anys. Se'n recorda oi ????


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#16
6 d'octubre de 2010, 18.51 h

#4 Té tota la raó del món, però ai las, vivim en un país políticament inculte i que per això resulta que com més facinerós, bergant i corrupte és un polític, més vots aconsegueixen. Aquest individu, junt amb en Camps de València i alguns més que n'hi ha, en són la proba més fefaent.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#15
6 d'octubre de 2010, 18.33 h

#3 És una senzilla proposta electoralista, la qual si guanya, com que a madrit no li faran cas, el tema s'anirà allargassant en el temps i així, en Mas i en Duran i la resta de sangoneres que els van al darrera, aniran sucant de la mamella. El més fotut és que la gent s'ho creu.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#14
Quim fletxa PPCC
6 d'octubre de 2010, 05.02 h

Que ens diran i prometran més els botiflerots de Ciu d´aquí a que arribin les eleccions? Això és senyal que tenen enquestes que no publicaran que no els donen la majoria ni de conya, més clar l´agiua. Apa trolls convergents i unionistes demostreu-nos com de nerviosets esteu. Al ataqueeeeeeeeeee........


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#13
CIU ENS PORTARA MES ESPANYA fletxa ELS INTERESSOS DE CIU SON ESPANYA I CORRUPCIO
6 d'octubre de 2010, 00.40 h

Sr. Mas, com s'atreveix a donar lliçons a ningú, quan voste es el dirigent d'un partit corrupte, que han estat anys i panys expoliant el Palau de la Música, amb la col.laboració d'en Millet i Montull ???
No serà que el "concert económic" que demana, es per el seu partit, ara que ja no es pot finançar com ho han fet els últims anys ???
A quí vol enganyar Sr. Mas, que els catalans ja no ens mamem el dit. Hem despertat, i hem vist que l'oasi català, era un pou podrit i pudent.
Ara hi h... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#12
5 d'octubre de 2010, 23.27 h

http://www.youtube.com/watch?v=jfY0N4HNQz4

Dependència és decadència!


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#11
pau fletxa mataro
5 d'octubre de 2010, 23.25 h

CDC l' unic partit que pot treure aquest pais de la miseria de 8 anys i la riota de Espanya ARA RESPECTE A CATALUNYA ARA CDC, ELS NOSTRES DINERS ELS GESTIONEM NOSALTRES, COM FAN ALTRES COMUNITATS
VISCA CATALUNYA LLIURE VISCA CDC


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 12
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#10
Rogerdeflor fletxa Sant Martí de Riudeperes
5 d'octubre de 2010, 22.58 h

Aquest en no-va-Mas , em sembla que va una mica tard. Concert? Dret a Decidir? . Però que no va anar a la manifestació del 10J. El poble no vol el dret a decidir perquè ja el te, serà el 28N. Com es pot ser tant ingenu. Que carai ens volen vendre ara, un bè negre amb potes rosses? els poltroneros estàn molt acollonits.I quan dic poltroneros vull dir tots aquells que estàn agafats a la mamella, estiguin al govern o fora. Els catalans decidiràn en les properes eleccions. I en no-va-M... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#9
5 d'octubre de 2010, 21.25 h

EL CONCERT ECONÒMIC NO ÉS POSSIBLE SENSE REFORMAR LA CONSTITUCIÓ ESPANYOLA, PERQUÈ LA SENTÈNCIA ORDENA QUE:

“Ahora bien, incluso en la única relación posible, la de la Generalitat con el Estado “central” o “general”, dicha relación, amén de no ser excluyente de la multilateralidad, como el propio precepto impugnado reconoce, no cabe entenderla como expresiva de una relación entre entes políticos en situación de igualdad, capaces de negociar entre sí en tal condición, pu... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 12   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.