directe ! a La República. N. 4126. Dimarts, 23 d'abril de 2024 17:29 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

El PSC demana dos cara a cara Mas-Montilla en televisions 'amb audiències complementàries'

Sense esmentar-ho directament, un dels debats hauria de ser en una televisió espanyola i previsiblement en castellà · CiU no ho va acceptar al 2006

Comentaris 14  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

El director de campanya del PSC, Jaume Collboni, ha enviat aquest dimarts una carta al seu homòleg de CiU, David Madí, instant-lo a començar les converses per acordar la celebració de debats cara a cara entre Artur Mas i José Montilla durant la campanya electoral. En aquest carta, el PSC fixa el que considera que han de ser els criteris bàsics sobre els quals començar la negociació. Els socialistes aposten per dos cara a cara, que siguin en televisions de 'màxima audiència' i al mateix temps que 'es complementin pel que fa a les seves audiències'. En la carta no es fa referència directa a la llengua en què s'haurien de fer els debats, motiu que va provocar el desacord entre CiU i PSC el 2006.
josé montilla, president de la generalitat, parlament, artur mas, psc, ciu
Comparteix
   


Etiquetes
Mas i Montilla ja van mostrar fa unes setmanes la seva disposició a celebrar debats cara a cara durant la campanya electoral. Però el president de la Generalitat va afegir que el seu partit iniciaria les converses amb CiU un cop convocades les eleccions. El mateix dia que el DOGC publica el decret de convocatòria i de dissolució del Parlament, el director de campanya socialista, Jaume Collboni, ha fet enviat una carta a Madí 'per tal d'iniciar les converses per contrastar els nostres punts de vista i poder concretar la forma i el contingut dels debats'.

Cal recordar que el passat 22 de setembre CiU Madí ja va enviar una carta a Collboni en la qual sol·licitava una reunió 'pública o discreta' per 'valorar' i 'acordar' la celebració 'd'un o més debats cara a cara'.

En la carta de Collboni, el director de campanya socialista remarca que és 'un fet inèdit en la història de la democràcia catalana que un president proposi i accepti un debat d'aquestes característiques'. Collboni exposa en la missiva els criteris bàsics que, segons el PSC, haurien de regir els debats. D'una banda, demana que en siguin dos, 'per tal de poder aprofundir en els temes que interessen a la ciutadania', i que aquests 'puguin arribar a la màxima audiència possible'.

A més, afegeix que, 'tal com varem proposar a les darreres eleccions, i per tal d'arribar al màxim nombre de ciutadans i ciutadanes la nostra proposta', cal que els dos debats es facin 'en cadenes de televisió que es complementin pel que fa a les seves audiències', és a dir, amb perfils de públics diferents. En la carta, Collboni no fa referència a la llengua en què s'haurien de fer els debats. Fa quatre anys el PSC va proposar un debat en català i un altre en castellà, un fet que no va ser acceptat per CiU i que va impedir que hi acabés havent debats d'aquest tipus entre Montilla i Mas.

Fonts del PSC han explicat que la llengua amb què s'haurien de fer els debats és un tema que caldrà entrar a discutir en les converses entre els dos directors de campanya i han insistit en què cal assegurar que tinguin la màxima audiència possible.

Collboni afegeix que Montilla està disposat a fer debats cara a cara 'sense excloure els altres formats de campanya que ja formen part de la tradició democràtica del nostre país', en referència al debat que cada campanya es fa entre tots els candidats de les forces amb representació parlamentària.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#14
montse fletxa BCN
6 d'octubre de 2010, 12.36 h

Si Mas es deixa enganyar i fa un debat en castellà... No quedarà prou clar? Creu o no creu que una nació catalana és possible?


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#13
Manel fletxa Barcelona
6 d'octubre de 2010, 12.29 h

#12 Tu dubto que hagis vist res, vist que no ets capaç ni d'entendre el que escrivim els altres (ja no dic argumentar les consignes que repeteixes com un lloro!). Si de cas, et confons amb els de la corrupCiU, que només van deixar de pactar amb el PP quan ja NO van sumar, el 2003, després de VUIT anys pactant a Catalunya i a Espanya.

ERC pacta sobre un programa i unes condicions, i fins ara les ha complertes, com la reforma de l'estatut, que ha fet que, per primer cop, els partidaris de la ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#12
Ex votant d'ERC fletxa 'Estartit
6 d'octubre de 2010, 12.11 h

#11 ja ho hem vist aixó a altres debats, ERC i IC-V fent de palanganes del P$C-P$OE.

Aquí rau l'engany, us presenteu per separat però ja sabem que sou el mateix, que només cerqueu sumar per després fer president als P$OEcialista perdedor de les eleccions de torn.

Com que el vostre candidat a president és en Montilla, que vagi al debat en Montilla en representació de la coalició tripartita.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#11
Manel fletxa Barcelona
6 d'octubre de 2010, 10.57 h

#10 Ostres, avui ens ha tornat a tocar el més curt de la franquícia "exvotant"! Perquè s'ha de ser molt curt per no veure la diferència entre PRESENTAR-SE JUNTS a les eleccions (CDC i UDC, dins CiU; o ICV-EUiA), i presentar-se PER SEPARAT. Com? Que encara no ho has entès?

Està bé, t'ho tornaré a explicar: si et presentes junt, TOTS dos partits guanyareu, o perdreu, governareu o estareu a l'oposició JUNTS. NO hi ha competència, perquè el pacte JA està fet abans.

En canvi, si et pr... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#10
Ex votant d'ERC fletxa L'Estartit
6 d'octubre de 2010, 10.30 h

#8 No cal un debat a on hi siguin representats tots els partits.

CiU son dos partits i només hi va el cap de cartell, el tripartit en son tres també només hi ha d'anar el seu cap de cartell, en Montilla, i com que només aquests dos tenen possibilitats reals d'arribar a President de la Generalitat (un més que l'altre, sembla ser), ja esta be que hi siguin tots dos.

Si de cas, se'n podria fer un altre entre CiU, tripartit i els demés.


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#9
6 d'octubre de 2010, 10.21 h

Això dels referèndums son una enganyifa dels partits autonomistes, acabo de llegir al Crònica que CiU també vol referèndum a més del concert. Estafadors autonomistes... Solidaritat és l'únic partit que planta cara a Madrid, encara no han entrat al Parlament i España ja està cagada, no fan més que parlar i ficar-se amb el Laporta, que es fotin


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
Manel fletxa Barcelona
6 d'octubre de 2010, 10.03 h

#7 Bertran, veus com és molt fàcil demostrar que ets un convergent unionista que que no s'atreveix a presentar-se com a tal? Si fossis "laportista" de veritat, estaries defensant un debat on hi fossin els altres partits, entre ells el Laporta, i criticant, si de cas, que algun debat es fes en castellà.

I què fas tu? Previsible, terriblement previsible: atacar ERC i només ERC.

Ara tothom sap que l'únic partit que pot evitar el pacte CiU-PP és ERC. Si CiU i PP no sumen, com va passar el... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
6 d'octubre de 2010, 09.00 h

CiU malaugradament tenen suficients vots per governar en minoria sense haver de formar govern amb ningú, només es pot evitar el seu govern amb un recolzament clar i contundent a Solidaritat, perquè ERC si pot sumar tornarà a fer Tripartit, això del referèndum ja no cola. 7 anys venent-se a españa son massa anys


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
6 d'octubre de 2010, 08.57 h

la unica sociovergència que he vist jo es la que ha fet ERC amb els Tripartits


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
Ramon fletxa Barcelona
6 d'octubre de 2010, 08.11 h

El 29 de novembre tenim aquí la sociovergencia amb Laporta com a conseller de cultura i Carretero com a conseller d'interior


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.