directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 28 de març de 2024 10:46 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

L'independentisme s'encara amb Celestino Corbacho

Llorente: 'L'argument de la por és l'últim que els queda' · Laporta: 'No pot ser candidat qui amenaça amb violència els contricants polítics'

Comentaris 48  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 10 vots )
carregant Carregant

Les declaracions del número 3 del PSC a les eleccions, Celestino Corbacho, amenaçant que la proclamació d'independència no serà un procés 'pacífic' han provocat les primeres reaccions entre les formacions independentistes. A Esquerra Ignasi Llorente ha lamentat que el PSC hagi de recórrer 'a l'argument de la por', i ha defensat un procés 'tranquil i pacífic' cap a l'Estat propi. Des de Solidaritat Catalana el seu líder, Joan Laporta, ha anat més enllà, demanant el cessament immediat de Corbacho del càrrec de ministre de Treball espanyol. 'No pot ser candidat qui pretén treure rèdits de la violència o amenaça amb violència els contrincants polítics i votants', ha esgrimit l'expresident blaugrana. Per la seva banda, Reagrupament ha remès un comunicat instant José Montilla a rectificar en nom de Cobacho. Pels de Joan Carretero les declaracions del ministre espanyol són una 'greu irresponsabilitat' i una 'amenaça intolerable'.
Joan Laporta ha volgut advertir Corbacho que 'durem endavant la independència de Catalunya amb el suport pacífic, cívic i democràtic de la majoria dels catalans, perquè som en democràcia i a la Unió Europea', i li ha recordat que 'amb violència no es pot imposar ni impedir res' que vulgui un poble.

Reagrupament deplora les amenaces

Des de Reagrupament s'han considerat les paraules de Corbacho com una 'amenaça intolerable, impròpia d'un responsable polític en un sistema democràtic'. De la mateixa manera han recordat al polític socialista que recentment, el Tribunal Internacional de Justícia de les Nacions Unides, amb seu a La Haia, ha determinat la plena legalitat de la declaració unilateral d'independència efectuada democràticament, com a via d'accés a la constitució d'un nou Estat.

ERC: 'L'argument de la por és l'últim que els queda'

Des d'Esquerra, el portaveu Ignasi Llorente ha demanat que no es banalitzi el debat sobre la independència amb l'argument de la por, tal com ha fet avui el ministre de Treball. Llorente ha replicat Corbacho que 'el que és traumàtic per aquest país és la reforma laboral i el fet de tenir centenars de milers d'aturats a Catalunya',  i ha afegit que 'el senyor Corbacho hauria d'entendre que això sí és traumàtic i no pas promoure l'exercici de la democràcia'.

Llorente ha recordat que 'Esquerra ja fa temps que camina cap a una transició tranquil·la, consensuada, democràtica i pacífica cap a l'Estat propi, que és com es fan aquests processos a les democràcies europees del segle XXI'.  Pel portaveu d'Esquerra 'l'argument de la por és l'últim que queda a aquells que estan en contra d'aquest procés o, fins i tot, en contra que els ciutadans de Catalunya puguin decidir quin és el seu encaix o no encaix amb l'Estat'.

Per això ha demanat als representants dels partits que no comparteixen la visió d'Esquerra 'que no caiguin en arguments tan pobres i demagogs que no ajuden gens a un debat serè' sobre el futur de Catalunya.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#48
carles fletxa Mollet del Vallès
12 d'octubre de 2010, 18.56 h

Els tenim espantats aquests socialistes amb el seu discurs de la po, ja superat, no ens afecta, l´independència de Catalunya és imparable, pobres desgraciats.


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#47
Ander fletxa Ripoll
8 d'octubre de 2010, 19.33 h

#6 Es pot dir més fort però no més clar!!
El millor comentari de la notícia i el millor resum del personatge i tot el partit en caiguda lliure que l'envolta.

El Corbacho afirma que Catalunya assolim la Independència, ho dona com un fet consumat i per això manté aquella ràbia impotent espanyolista en el seu to. El més estrany de tot és que es mostra com un enemic en lloc de fer-se amic. Curiós per la sociologia d'Europa!

Salut


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#46
6 d'octubre de 2010, 22.52 h

#44 Jo tambe ho intentare votant a SCI!
||*||


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#45
ARA ERC i mes que mai fletxa CATALUNYA LLIURE
6 d'octubre de 2010, 20.43 h

Cada cop es mes evident que els que ens cal es un partit independentista fort i valent i amb prou-ta representació com per evitar que els unionistes del PSC i de CiU arribin a formar una entende-cordial segons a dit avui en DURAN LLEIDA. Només serà possible si enfortim a ERC molt mes dels 21 diputats actuals.
La màquina espanyola de fer POR ja es aquí i es diu Corbacho i PSC. L'altra, la por catalana li tenim ben a dins nostre i es diu CIU i Duran LLeida. La por la tenim ben present, però... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#44
Artur ObaMAS i MONTILLA fletxa de Cal DURAN de LLEIDA
6 d'octubre de 2010, 20.36 h

#38 tot i esta amb el teu dret, et recomano que votis per ERC. Es el VOT ÚTIL per l'independentisme de cara als magres propers anys que hens espera a tots plegats si es que compleixen les profecies de La Ciuguardia el Pscriodico. Jo intentaré que no siguin possibles. Salut.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#43
6 d'octubre de 2010, 17.00 h

El teu enemic
primer t’ignora
després se’n riu
després t’ataca i
finalment guanyes !
(mahatma gandhi)

en queda un!


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#42
Manel fletxa Barcelona
6 d'octubre de 2010, 16.17 h

#40 Fals exvotant, fa temps que sabem que al grupet de la franquícia "exvotant" us importa un rave que la Generalitat estigui en mans del PSC-PSOE (cosa falsa, per cert), o del Papa de Roma: només us importa que NO hi sou vosaltres, els convergents unionistes. Per això esteu comptant els dies que dieu que falten per tornar, amb més desfici que un quinto dels d'abans per acabar la mili.

Ja t'he demostrat que poden ser tan "hispano-serbis" com vulguis, o com els que nomenen Pujol "español ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#41
jm fletxa martorell
6 d'octubre de 2010, 15.45 h

Ex votant d'ERC: això explica-li al teu amic Duran i Lleida, xato. A veure que et diu sobre l'independentisme. No vulguis donar lliçons.


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#40
Ex votant d'ERC fletxa L'Estartit
6 d'octubre de 2010, 15.10 h

Per lliurar la Generalitat de Catalunya als hispanoserbis del P$C-P$OE cal estar com una puta cabra, per defensar aquest fet, cal tenir el cervell corromput pel microbi de la imbecilitat.

Llorente, que els catalans no som en conjunt tant imbècils per creure'ns la teua retòrica...els teus sopars de a duro!!.


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#39
Manel fletxa Barcelona
6 d'octubre de 2010, 14.34 h

#36 Carles, tu mateix no saps perquè tens unes impressions o no; jo, en canvi, no em baso en impressions, sinó en els FETS objectius i demostrables: ERC ha forçat els sociates, que no s'amaguen de ser espanyols i espanyolistes, a votar A FAVOR del 50% del català als cines, quan el 1998 no volien ni tan sols el 25%! I no només això: també els han forçat a votar el codi de consum, que protegeix el català amb sancions, com qualsevol llei (els sociates no han volgut mai sancions); el blind... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.