directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 16:14 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Només queda un vaixell de la policia espanyola al Port de Barcelona

Està previst que salpi dimarts a les 10 de la nit

Comentaris 2  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 2 vots )
carregant Carregant

ACN/Redacció| El vaixell GNV Azzurra, un dels tres creuers que han allotjat centenars d'agents de la Guàrdia Civil i de la policia espanyola en el marc de l'operació Copèrnic, ha marxat del Port de Barcelona aquesta passada nit amb destinació Gènova. L'embaracació ha abandonat la dàrsena sud on estava atracada unes hores abans del que estava previst, cap a quarts de 10 de la nit, ja que s'esperava que salpés a primera hora del matí. El GNV Azzurra va atracar al Port de Tarragona a mitjan setembre i el 16 de novembre, quan el creuer Moby Dada -decorat amb el 'Piolín' i altres dibuixos animats- va marxar de Barcelona, el va substituir. El tercer creuer que ha allotjat policies és el Rhapsody i està previst que abandoni el Port de Barcelona dimarts, 2 de gener, a les 10 de la nit.
Els creuers GNV Azzurra i Rhapsody al Port de Barcelona
Els creuers GNV Azzurra i Rhapsody al Port de Barcelona
© Laura Fíguls

Comparteix
   


Etiquetes
L'últim dels tres vaixells que han estat residència flotant dels policies espanyols que marxarà del Port de Barcelona és el Rhapsody. A la falda del buc, atracat davant el Moll del Príncep d'Espanya, ja no es veien aquest dissabte les files de furgonetes de les Unitats d'Intervenció Policial (UIP) que hi havien estat aparcades en les últimes setmanes, després que el Ministeri de l'Interior finalitzés la retirada dels agents més de tres mesos després del desplegament amb que pretenia frenar -a cops de porra- la celebració del referèndum del passat 1 d'octubre. 
 
Part d'aquests agents van tornar a les seves destinacions el novembre, mentre que es va mantenir un "contingent més reduït" fins passades les eleccions al Parlament del 21 de desembre. Han anat marxant de forma progressiva en la darrera setmana en un procés que es va tancar dissabte. 
 
L'estada dels policies en les embarcacions no ha estat exempta de polèmiques. La decoració amb els dibuixos animats de la Warner Bros va convertir el Moby Dada en objecte de mofa, encara més quan es van intentar tapar els ninots amb lones. Fruit d'aquesta popularitat no desitjada, el personatge del 'Piolín' va esdevenir una imatge insígnia, protagonista inesperada de les mobilitzacions independentistes. 
 
D'altra banda, els sindicats policials van criticar la poca idoneïtat d'allotjar els agents en ferris i van denunciar les condicions en el Moby Dada. L'última polèmica es va desfermar amb el menú de Nadal dels agents, que alguns sindicats policials van denunciar i el ministre de l'Interior, Juan Ignacio Zoido, va ordenar obrir una informació reservada al respecte. 




COMENTARIS fletxa taronja

item
#2
1 de gener de 2018, 18.53 h

-està previst que se'n vagi. No "salpi"
-ha sortit del port. Ni "marxat" ni "abandonat"
-el vaixell. No "embarcació"
-unes hores abans d'hora. No "abans del que"


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
31 de desembre de 2017, 13.08 h


Ahir varem brindar amb un dels millor caves catalans, que n'han molts i que no son freixenet.


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.