directe ! a La República. N. 4126. Dimarts, 16 d'abril de 2024 14:11 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Turull als presidents autonòmics: "Estaria bé que allò del 'respeto mutuo' el practiquessin".

El número 4 a la llista de Junts per Catalunya el 21-D considera que, d'entrada, s'ha de respecte "la decisió a les urnes dels catalans"

Comentaris 2  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 8 vots )
carregant Carregant

ACN Barcelona .- Jordi Turull ha criticat que diversos presidents autonòmics hagin inclòs la situació de Catalunya en els seus discursos institucionals de Cap d'Any. "Estaria bé que allò del 'respeto mutuo' a part de proclamar-lo el practiquessin. D'entrada respectar la decisió a les urnes dels catalans", ha escrit al seu compte de Twitter el número 4 de la llista de Junts per Catalunya en les eleccions del 21-D. Fins a sis president autonòmics han fet menció de la qüestió catalana en les seves intervencions televisades: Andalusia, l'Aragó, Astúries, Castella-la Manxa, Extremadura i Galícia. Un dels més contundents ha estat, precisament, el president de la Xunta, Alberto Núñez Feijóo, qui ha demanat directament "conseqüències polítiques" pel procés independentista a banda de les "conseqüències jurídiques inevitables".
© Bernat Vilaró

Comparteix
   


Etiquetes
Allisada de Turull als presidents autonòmics

El sistema de finançament ha estat, de retruc, un tema també esmentat, i Feijóo ha reclamat que el nou sistema de finançament no beneficiï especialment a Catalunya . "La deslleialtat no es pot premiar amb finançaments a mida o projectes que no garanteixen el respecte a la llei", ha argumentat el líder dels populars gallecs.
 
Un altre discurs que no ha passat desapercebut ha estat el del president de l'Aragó, el socialista Javier Lambán, qui ha escollit unes dependències del Monestir de Sixena com a escenari, fent ús de la tècnica d'incrustació d'imatge. "La qüestió catalana és el problema més gran que té Espanya i, segurament, per veïnatge, l'Aragó és la comunitat més afectada", ha assenyalat en la seva intervenció televisada. Sobre el retorn de les obres religioses que fins fa poc es trobaven al Museu de Lleida, Lambán assegurava que això "reforçava l'autoestima" dels aragonesos.
 
Des de Castella-la Manxa, el president autonòmic, Emiliano García-Page, també ha estat dur amb l'independentisme i ha assegurat que no estarà al marge de la situació política a Catalunya perquè, diu, li va el seu finançament: "No veuré com una cosa aliena el que passa a Catalunya. Estan en joc els nostres drets, la nostra sanitat, la nostra educació, el nostre finançament. Que ningú s'enganyi, a tots ens hi va en el debat nacional", ha assenyalat.
 
En la mateixa línia s'ha pronunciat el president d'Astúries, Javier Fernández, qui ha avisat el clar rebuig a suposats "privilegis" que reclamen alguns territoris. Des d'Extremadura, Guillermo Fernández Vara, ha volgut agrair la feina de la policia i la Guàrdia Civil en un any "complex" per a Espanya per "l'intent de sedició d'alguns polítics de Catalunya". I en un to més conciliador s'ha pronunciat la presidenta andalusa Susana Díaz, qui ha enviat un "missatge clar i nítid d'afecte i amistat" a tots els catalans.



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#2
ENDAVANT !! fletxa Si cal lluitarem el 2018, el 2019. . . i fins el 2030 si cal, però acabarem essent lliures !!!!
1 de gener de 2018, 22.50 h


L'estupidesa apañola els fa repetir com idiotes que el destí dels catalans i si volem seguir o no a l'estat, també ho han de decidir els madrilenys, els cordobesos,els murcians i els extremenys.

Això és igual d'estúpid que dir que la permanència a l'Unió Europea dels aspañols l'han de decidir els alemanys, italians, francesos i holandesos.

Però són tan subnormals que no ho entenen.


Valora aquest comentari:   votar positiu 16   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
groc fletxa la seu d'urgell
1 de gener de 2018, 22.39 h

fan fastic


Valora aquest comentari:   votar positiu 13   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.