directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 10:06 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Marina Geli es queda sense ministeri de Sanitat per la derrota de Trinidad Giménez

La catalana era l'escollida per substituir la candidata de Zapatero a les eleccions per la Comunitat de Madrid

Comentaris 1  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant

La consellera de Salut de la Generalitat de Catalunya, Marina Geli (PSC), era l'escollida per substituir a Trinidad Giménez al capdavant del ministeri de Sanitat en el cas que aquesta sortís vençedora a les primàries per encapçalar la candidatura a les properes eleccions de la Comunitat de Madrid. Segons fonts socialistes consultades per AraGirona.cat, Geli havia acceptat la proposta de José Luis Rodríguez Zapatero i aquest diumenge  passat esperava la derrota de Tomás Gómez. L'entrada de la catalana havia de servir per equilibrar la quota de ministres provinents del PSC després que el ministre de Treball, Celestino Corbacho, anunciés que deixarà el seu càrrec el proper 18 d'octubre.
marina geli, figueres
Marina Geli durant una visita a l'Hospital de Figueres (arxiu) © AG

Comparteix
   


Etiquetes
La derrota de Trinidad Giménez a les primàries celebrades el passat diumenge a Madrid per encapçalar la llista socialista per les eleccions a la Comunitat de Madrid han deixat una segona damnificada: la consellera de Salut, Marina Geli. Segons fonts consultades per aquest diari, la socialista estava pendent de la victòria de Giménez que, acompanyat de la sortida del ministeri de Treball per part de Celestino Corbacho el proper 18 d'octubre, haurà propiciat una reestructuració de govern.

La sortida de Corbacho hauria fet disminuir la quota de ministres del PSC dins el govern i degut a aquest motiu, sumat a la trajectòria de Geli com a consellera de Sanitat a la Generalitat, hauria portat a José Luis Rodríguez Zapatero a escollir la socialista catalana. Tot sembla indicar que Geli va acceptar la proposta del president però la victòria de Tomás Gómez l'obliga a quedar-se sense el ministeri.

Geli escridassada

La derrota de Trinidad Giménez no és l'únic revés que ha rebut la consellera de Salut. Ahir va ser escridassada per una trentena d'afectades de fibromiàlgia i els seus familiars. Aquest fet va tenir lloc durant la inauguració del nou local de l'Associació Catalana de Síndrome de Fatiga Crònica, a la Plaça Comas de Barcelona. La consellera va sentir crits de 'mentidera' i va ser increpada amb diversos insults. També es van viure moments de tensió a la sortida del local, quan la consellera va haver de ser protegida pels escortes fins que va pujar al cotxe oficial. Les afectades de fibromiàlgia se senten desateses pel Departament de Salut.

Concretament, es queixen que la consellera no ha complert el seu compromís de posar en marxa 16 noves unitats per atendre aquesta malaltia a Catalunya durant aquest mandat. Asseguren que actualment a la demarcació de Barcelona només hi ha quatre unitats.



COMENTARIS fletxa taronja

item
#1
Carme779 fletxa Barcelona
6 d'octubre de 2010, 11.31 h

Els malalts de síndrome de fatiga crònica i fibromiàlgia no es queixen de que a la demarcació de Barcelona només hi hagi quatre unitats. Es queixen del fet que les suposades unitats no funcionen, de que són unitats virtuals que mai no s'han posat en marxa.
Per altra banda, no eren 30 persones, sinó que eren unes quantes més del doble (encara que en diversos grups concentrats a les diferents portes per on havia de sortir la consellera).
I no va ser insultada, sinó que se la va escridass... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.