directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 28 de març de 2024 23:04 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Aragó provoca els alcaldes lleidatans amb un llibre antiindependentista

Polèmica pel regal que la institució aragonesa fa a alguns municipis de Lleida per Nadal

Comentaris 1  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 2 vots )
carregant Carregant

Redacció | Diversos alcaldes de municipis lleidatans propers a la Franja han retornat a Aragó l'obsequi que la institució aragonesa els hi va regalar aquest Nadal: el llibre 'Tejidos de vecindad', editat per l'organisme d'Aragó que narra els vincles històrics entre els dos territoris. La polèmica radica en el pròleg que inclou, on el president aragonès, Javier Lambán, i el president de la Diputació de Saragossa, Juan Antonio Sánchez, critiquen el procés independentista i la negativa de la Generalitat a complir les sentencies sobre les obres de Sixena.
Pla obert on es pot veure el president d'Aragó, Javier Lambán, durant el discurs de Cap d'Any al costat de les obres de Sixena
Pla obert on es pot veure el president d'Aragó, Javier Lambán, durant el discurs de Cap d'Any al costat de les obres de Sixena
© ACN

Comparteix
   


Etiquetes
L'alcalde d'Alcarràs, el republicà Miquel Serra, ha explicat a Europa Press, que ha retornat l'obsequi i ha adjuntat una carta on reclama el mateix respecte cap a la voluntat dels catalans com la que el seu municipi té amb els aragonesos.
 
D'altra banda, l'alcalde de Seròs, Gabriel Pena, ha sentenciat que el que més l'ha molestat és el caràcter alliçonador per part del president de la Diputació General d'Aragó.

Tanmateix, l'alcaldessa d'Aitona, Rosa Pujol, ha assegurat que el seu municipi s'ha trobat en la necessitat i obligació moral de retornar-lo. "Sense desmerèixer el gest de l'Institut, hem traslladat el nostre absolut desacord i contraposició amb el punt de partida, l'objectiu, les afirmacions i l'eix que vertebra el contingut d'aquest projecte", ha asseverat.
 
Per la seva banda, l'alcalde de Lleida, Àngel Ros, ha confirmat a Europa Press que també ha rebut el regal però que no ha tingut temps de llegir ni el llibre ni el pròleg.

 




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#1
Claüc fletxa cat
3 de gener de 2018, 17.55 h

Cap problema. La Generalitat pot fer el mateix als ajuntaments de la Franja. De passada informar bé a tots els franjolins de la realitat que els hi amaguen.
Cal dir que nosaltres hi sortim guanyant ja que nosaltres hem escoltat mil vegades la versió mentidera espanyola (quasi tots els mitjans ho son). Per tant, escoltar-la una altra vegada no ens farà canviar. Ells en canvi no tenen ocasió d'escoltar la nostra versió. Per tant, tenim més a guanyar. Apart que si un es basa en la mentida i ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.