directe ! a La República. N. 4126. Dimarts, 23 d'abril de 2024 20:17 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

La Guàrdia Civil manté un condemnat per tortures i indultat per Aznar com a màxim responsable de la UCO

Sánchez Corbí torna a l'escena pública amb el cas de Diana Quer

Comentaris 3  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 2 vots )
carregant Carregant

@JoanSole_ | El cas de l'assassinat masclista de Diana Quer ha donat peu a l'aparició d'una vella figura de la Guàrdia Civil, desapareguda dels focus però present en la direcció policial.
Sánchez Corbí durant la roda de premsa pel cas Diana Quer
Sánchez Corbí durant la roda de premsa pel cas Diana Quer

Comparteix
   


Etiquetes
El coronel Manuel Sánchez Corbí, cap de la Unitat Central Operativa (UCO) de la Guàrdia Civil, és l'enèsim exemple de la impunitat en els cossos policials de l'Estat. Condemnat a quatre anys de presó i sis d'inhabilitació l'any 1997 per torturar un presumpte activista d'ETA, Kepa Urra, a Basauri l'any 1992, segueix en la direcció de la policia 26 anys després dels fets gràcies a l'indult del primer govern del José Maria Aznar l'any 1999.
 
El perdó, que fou aprovat en un Consell de Ministres i amb el vistiplau de la titular de Justícia, deixava en res la condemna de qui fou reprovat per l'Associació de Drets Humans del País Basc que varen denunciar la violència policial contra Urra.
 
Per més inri, no ha estat fins al passat mes de juny quan el Gobierno es va plantejar seriosament el cessament de Sánchez Corbí. Però no fou per la condemna que pesa sobre ell, sinó per investigar Rodrigo Rato i Cristina Cifuentes en l'Operació Guateque. Un cas on els 34 acusats varen ser absolts després d'anul·lar la prova que els incriminava, una gravació sense ordre del jutge, pels delictes de suborn, falsedat documental, tràfic d'influències, prevaricació ambiental, delictes contra el Patrimoni Històric i delicte de negociació prohibida amb funcionaris.
 
Una polèmica no gaire coneguda, però si recordada per forces polítiques com EH Bildu, Oskar Matute, qui va demanar al Congreso que no s'oblidi la condemna de tortures.





COMENTARIS fletxa taronja

item
#3
4 de gener de 2018, 13.48 h

Deixant a part la qüestió de l'article, fixeu-vos en la fotografia que l'il·lustra, quan els vaig veure per la tv encara feien mes patxoca: mes que feixistes de seu ram, que en son, semblaven del ram soviètic, sense gorra, però amb tot aquest medallero i posicionament m'ho varen recordar, si.


Valora aquest comentari:   votar positiu 11   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
no fotem,a si? fletxa Catalunya
4 de gener de 2018, 13.34 h

Hi ha coses que per evidents ja no cal ni perdre temps parlant sobre elles, el PP creat amb la finalitat de garantir la impunitat als franquistes, donar continuïtat política al règim, compleix el seu paper a la perfecció, i amb el temps han vist que és possible repartir-se les cireres amb la mateixa impunitat, cal situar a la magistratura als jutges simpatitzants, si recorden el Chicago dels anys 30 ha on Capone tenia comprada la policia i la justícia, tindrem una imatge molt similar a la... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 10   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1

Valora aquest comentari:   votar positiu 18   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.