directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 28 de març de 2024 17:34 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

CiU, oberta ara a negociar un cara a cara en castellà amb José Montilla

Fa quatre anys s'hi va negar i aquest va ser el motiu pel qual finalment no n'hi va haver cap

Comentaris 38  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant

El debat televisiu cara a cara en castellà entre Artur Mas i José Montilla que somia el PSC és cada vegada més a prop. El director de campanya de CiU, David Madí, s'ha mostrat aquest dimecres obert a negociar qualsevol tipus de format cara a cara amb el seu homòleg del PSC, Jaume Collboni, no descartant d'aquesta manera tampoc que un dels debats pugui ser en castellà. En declaracions a Catalunya Ràdio, ha assegurat que aquesta és una opció que els socialistes catalans no li han plantejat 'obertament', però ha afegit que 'hi ha moltes opcions' i molts 'formats' possibles. 'El que hem de fer ara és parlar i intentar, pel bé d'aquesta campanya, que la gent sàpiga quins són els projectes i identificar les propostes', ha afegit. Segons Madí, el debat Mas-Montilla 'dóna qualitat i transparència a les eleccions'.

Comparteix
   


Etiquetes
El cap de campanya del PSC, Jaume Collboni, va enviar ahir una carta a Madí instant-lo a començar negociacions sobre els debats cara a cara. El director de campanya de CiU també va enviar una carta al PSC datada del 22 de setembre. Aquest mateix dimarts, Madí i Collboni van mantenir una conversa telefònica a la qual es van emplaçar a trobar-se en els pròxims dies de forma discreta per començar a parlar sobre el desenvolupament de la campanya i especialment dels debats cara a cara.

En la missiva, Collboni apostava perquè se celebressin dos debats Montilla-Mas, que es fessin garantint la 'màxima audiència possible' i en canals de televisió amb audiències complementàries. Collboni no manifestava de forma explícita que un dels debats fos en castellà, cosa que el PSC sí va demanar ara fa quatre anys. CiU no ho va acceptar i aquest va ser el motiu pel qual finalment no hi va haver debats cara a cara.

Ara, Madí s'ha limitat a no tancar la porta a parlar sobre aquesta possibilitat, que ha assegurat que no se li ha plantejat 'obertament'. 'Hi ha moltes opcions, sap que de debats hi ha molts formats i moltes opcions, i el que hem de fer ara és parlar i intentar, pel bé d'aquesta campanya, que la gent sàpiga quins són els projectes i identificar les propostes', ha manifestat.

El director de campanya de CiU ha apostat perquè els cara a cara siguin 'en principi' televisius, sense descartar que també es puguin retransmetre per ràdio. 'Hem tingut unes primeres converses, que prosseguirem en els propers dies i setmanes i esperem arribar a un acord per fer una cosa que és important', ha dit, ja que 'dóna qualitat i transparència a les eleccions'. A més, ha recordat que aquests cara a cara entre 'els principals líders que poden tenir possibilitats de presidir el país' es farien 'per primera vegada en 30 anys de democràcia'.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#38
7 d'octubre de 2010, 19.10 h

Sabíeu que en Mas a ca seva parla castellà ???. Això m'ho van dir fa uns anys, penso que durant el primer tripartit. Això no obstant, no en puc donar fe, però vist com van les coses, no m'estranyaria que fos veritat.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#37
7 d'octubre de 2010, 19.07 h

#14 El castellà és la llengua de "la lengua del imperio i punto". Els castellans no tenen obligació de saber cap més altre idioma. Faltaria més !!!!. Me'n alegro que finalment se li hagi fet la llum a les seves idees.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#36
7 d'octubre de 2010, 19.04 h

#13 Sempre ho han fet els de CiU. Són especialistes en vendre sa mare i el poble català.... i després anar a cobrar les 30 monedes d'or com en Judes. Sortosament, l'última vegada a el traïdor d'en Mas, li va sortir el tret per la culata.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#35
7 d'octubre de 2010, 19.00 h

#12 Això, aquest femer polític tan pestilent, és producte d'una incultura política crònica de moltíssims ciutadans de Catalunya. I si generalitzem, d'ecspanya. Si la gent estés més per la política i no per coses que mai ens portaran el pa a taula, la feina de cada dia i unes pensions dignes, aquest debat ja no tindria lloc. Què hem d'anar-hi a escoltar entre dos unionistes ??? Qui la diu més grossa ???. Per força haurà de ser un debat anodí. I amb referència als no debats de les ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#34
Manel fletxa Barcelona
7 d'octubre de 2010, 00.04 h

#33 Ara te n'adones? :-) Fa una bona estona que t'hem clissat, però tu segueixes fent-te passar per laportista, que ja és ridícul. Si és el que vols, després no et queixis.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#33
6 d'octubre de 2010, 23.54 h

#32 caram, m'has enxampat! au va bona nit que la teva actitut cada vegada es més infantil i comença a cansar


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 6
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#32
Manel fletxa Barcelona
6 d'octubre de 2010, 23.47 h

#31 T'adones del que dius? "quan em parlen en castellà jo contesto en castellà": el que fan la majoria de convergents unionistes, i no fa CAP independentista. Veus com et poses en evidència tu solet? Què és per tu ser "botifler", si a ERC NINGÚ respon en castellà als que entenen el català de sobres, com era el cas?


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#31
6 d'octubre de 2010, 23.39 h

#29 Quan em parlen en castellà, jo contesto en castellà. I realment deus estar molt enamorat de mi per guardar-te els meus miss... en fi, et trobaré a faltar el dia 29 de novembre. Perquè vaja, no crec que apareguis per aquí a continuar acusant-me de convergent després de que no només jo, si no milers de catalans haguem preferit a SCI que a Esquerra(rc) no?


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#30
Rogerdeflor fletxa Cornella
6 d'octubre de 2010, 23.21 h

Bertran, SCi mes de 20


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 5
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#29
Manel fletxa Barcelona
6 d'octubre de 2010, 23.14 h

#26 Bertran, els anglosaxons tenen una dita: si es mou com un ànec, neda com un ànec, vola com un ànec, i fa "cuac" com un ànec, és que és un ÀNEC, encara que es disfressi de gall. I els teus cuacs convergents unionistes se senten d'una hora lluny.

No només no saps fer passar les consignes convergents unionistes sense que es noti, sinó que insultes la nostra intel·ligència fent-te l'ofès i la víctima quan et treiem la careta.

Per cert, tinc desat en els "preferits" del navegad... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.