directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 25 d'abril de 2024 16:22 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

El rellotge ofega, l'Estat demana 15.000M€ al Tesoro Público per pagar la nòmina de les pensions

Comença l'onada de problemes econòmics del Gobierno amb una posició política molt dèbil

Comentaris 3  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 7 vots )
carregant Carregant

ANÀLISI - @JoanSole_ | Ho apuntàvem la setmana passada, l'independentisme ha de calcular bé el temps i aspirar a una investidura a llarg termini. El temps corre en contra de Mariano Rajoy, que si aquest gener ja veu com el programa de compra de bons del Banc Central Europeu es redueix a la meitat, de 60.000 milions a 30.000 milions, sent Espanya l'Estat més beneficiat d'aquesta política, ara també ha de fer front al pagament de les nòmines de les pensions.
© Tania Tapia

Comparteix
   


Etiquetes
Si l'any passat varen ser 10.000 milions prestats, aquest 2018 seran 15.000 milions. Un préstec a la desesperada per evitar buidar, definitivament, la guardiola de les pensions que ja només té 8.000 milions dels 66.000 que tenia l'any 2011. Un drama econòmic de gran magnitud, només el primer dels molts que haurà de fer front el president del Gobierno que després del cop polític que va suposar la victòria independentista del 21 de desembre ara haurà de fer front a la negociació dels pressupostos generals de l'Estat.
 
Davant aquest escenari, quin paper han de tenir les forces independentistes les setmanes que venen? Sense pressa, però sense pausa. El procés per investir el Govern legítim ha de comptar amb el suport de tots els actors de l'independentisme: no hi haurà executiu si no s'alliberen tots els empresonats i es permet el retorn del Govern a l'exili. La República catalana, per molt que pesi a l'unionisme i el nacionalisme espanyol, és imparable. La judicialització, la repressió i l'autoritarisme han propiciat que molts catalans hagin desconnectat del marc mental autonomista i abracin, sense cap mena de complexos, el projecte sobiranista.
 
L'editorial d'aquest cap de setmana del directe!cat alimentava la primícia que la setmana passada vàrem explicar en aquest diari, el bloqueig parlamentari per combatre l'empresonament i l'exili. Apunta: "Què passa si a les votacions per elegir la mesa, els 68 diputats independentistes s'absenten com a protesta pels presos polítics a la presó i a l'exili? Segons el reglament s'hauria de suspendre la sessió i la mesa d'edat hauria de fer una nova convocatòria. Sense el quòrum necessari no es podria votar la mesa i sense votar la mesa no s'inicia la legislatura. Per tant no correrien els terminis per fer la investidura i tampoc la convocatòria de noves eleccions".
 
El temps juga a favor de Junts per Catalunya, ERC i la CUP. La derrota del 21-D se suma a la paranoia sobre el retorn del president legítim, els problemes econòmics i la batalla per l'espai nacionalista espanyol entre el Partit Popular i Ciutadans. Agafar forces per actuar amb fermesa i sense fisures és l'objectiu prioritari de la majoria absoluta independentista. Governar avui la Generalitat és tenir el control d'una institució que funciona com una gestora, amb els pressupostos prorrogats i sense marge d'acció.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#3
9 de gener de 2018, 14.53 h



!! Quin país....!! NI DE VEINS SE ELS POT TINDRE.........QUANTA PORQUERIA.......

Perquè esteu atrapats i teniu de tirar endavant com sigui, perquè lo vostre es per dimitir en ple . ESTEU ATRAPATS I NO SABEU PER ON SORTIT.


Valora aquest comentari:   votar positiu 18   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
HA HA HA HA HA !! fletxa Celtiberia Show
9 de gener de 2018, 08.49 h


Marianooooooo! estàs arruïnant aspanya amb el teu feixisme ignorant ! HA HA HA HA HA , QUIN CALAMITAT !!


Valora aquest comentari:   votar positiu 31   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
9 de gener de 2018, 08.09 h



Es que la gestió d'aquest senyors , entre corrupció, obsessions varies amb Catalunya i tot plegat un desastre, els ha conduit a la situació que estan ....


Valora aquest comentari:   votar positiu 33   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.