directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 25 d'abril de 2024 23:00 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Drets alerta que ''les institucions de l'Estat s'han fet seva la catalanofòbia''

Insten el nou Govern a combatre-la políticament

Comentaris 8  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 5 vots )
carregant Carregant

M.B| "Les institucions de l'Estat s'han fet seva la catalanofòbia". Amb aquestes paraules explica el president de l'associació Drets, Sergi Blàzquez, com l'aversió a tot allò català ha deixat de ser exclusiva de l'anonimat i la impunitat de les xarxes socials per instal·lar-se en òrgans tan poderosos com la Fiscalia o els cossos de policia espanyola. 
Sergi Blàzquez, president de Drets
Sergi Blàzquez, president de Drets
© Twitter @Sergiblazquezq

Comparteix
   


Etiquetes
Segons Blàzquez, la catalanofòbia té moltes formes i totes "han anat incrementant" els darrers anys, mentre avançava el procés cap a la independència de Catalunya: dels insults, les amenaces, la incitació a l'odi o a la violència a Twitter a la "persecució" judicial amb denúncies i querelles per injúries, desobediència o delictes d'odi "contra persones que pengen cartells, tuiters o humoristes". "Són atacs al pensament, la llibertat d'opinió, expressió o ideologia", denuncia l'advocat, que alerta que "ja no són només amenaces, sinó fets concrets amb l'objectiu d'infondre por per tal que no s'expressin idees". 

En les seves paraules, aquesta situació estaria "desvirtuant" el delicte d'odi que recull el Codi Penal, ja que s'està utilitzant de manera "partidista". "La majoria de denúncies de catalans acaben sent arxivades per la Fiscalia de delictes d'odi de Barcelona o se'ls perd la pista en traslladar-se a altres fiscalies provincials arreu de l'Estat; cosa que no passa en cas contrari", explica el lletrat per denunciar la "doble vara de mesurar" de la justícia a l'Estat espanyol. 
 
La catalanofòbia ja no és una qüestió d'extrems

"Abans, la catalanofòbia era pròpia d'aquella gent més extremista, de poca cultura. Ara s'ha generalitzat", explica Blàzquez. I és que -com diu ell- el 'a por ellos' l'han cantat des de "famílies normals" a polítics com el popular Xavier Garcia Albiol (en plena campanya pel 21-D) o més d'un president autonòmic en els discursos nadalencs. "L'atac als catalans sembla bé a tothom i, a més, està emparat per la llei", lamenta l'advocat. 

Amb tot, insta a continuar "insistint" i "plantar cara" tant des de la societat civil com amb un "nou Govern que dugui a terme iniciatives per defensar els catalans políticament". 

Per què no es condemna la catalanofòbia?

El delicte d'odi està recollit al Codi Penal espanyol com aquell aplicable a qui "fomenti, promogui o inciti directament o indirectament a l'odi, hostilitat, discriminació o violència contra un grup, una part del mateix o contra una persona determinada per raó de la seva pertinença a aquell, per motius racistes, antisemites o altres referents a la ideologia , religió o creences, situació familiar, la pertinença dels seus membres a una ètnia, raça o nació, el seu origen nacional, el seu sexe, orientació o identitat sexual, per raons de gènere, malaltia o discapacitat". Una definició que ha servit a la justícia espanyola per no castigar la catalanofòbia en no incloure els catalans en cap d'aquestes categories (sobretot, rebutjant la de nació), però que en canvi no ha tingut en compte a l'hora d'emparar judicialment col·lectius majoritaris i poderosos com els membres dels cossos de seguretat espanyols.  



COMENTARIS fletxa taronja

item
#8
10 de gener de 2018, 10.58 h

AMICS DE DRETS, LA CATALANOFÒBIA ÉS UNA ARMA D'ESTAT DES DEL SEGLE xXV, XVI8, CA COMENÇAR-HO UN QUE TÉ UNA UNIVERSITAT A LA METRÒPOLI,, CERCANT EL DI9CCIONARIO DE LA LENGUA I PREGUNTANT-LI PER GOOGLE,DESPRÉS D'INSTITIR PERQUÈ NO CONTESTAVEN EM DIGUEREN, QUE SI HAVIA FÒBIA I LA PARAULA COMPOSTA, DEVIA REFERIR-SE A QUI NO APRECIAVA ALS CATALANS, PER MALALTIA D'HIDROFÒBIA. VATUA! CONFIRMEN QUE ÉS UNA ARMA MÉS I MOLT VIOLENTA PER FER-NOS TROSSOS, I TERGIVERSANT-T'HO TOT ADJUDIQUEN LA... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7

Valora aquest comentari:   votar positiu 10   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
David fletxa Girona
10 de gener de 2018, 09.41 h

Només borden perquè saben que tenen les de perdre


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
10 de gener de 2018, 09.09 h



Normal...normal..... a Espanya......... es la seva FEBLESA a tots nivells respecta a Catalunya......

Una altre cosa , es que posin totes les FORCES BRUTES, a lluitar contra una CATALUNYA MOLT SUPERIOR, que els dona complexes d'inferioritat. .ES PATOLÒGIC EN ELS TEMPS.


Valora aquest comentari:   votar positiu 13   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Tomppa fletxa Sabadell
10 de gener de 2018, 06.57 h

Tothom qui identifica com Espanyol ha de tenir per defecte fòbia de tot que no sigui d'una gran i lliure, cal recordar que Espanya es una projecte de regim de 78 ... es impossible guanyar defensant la problema.


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
9 de gener de 2018, 23.29 h

Més d'una hora he estat esperant el programa de S.F. de l'1-O i vaig a l'ordinador a çercar inf, i me trob la notícia de que a Mallorca no el podem veure, ¿que collons passa aquí ?? interessos o censura ?? no estam preparats els mallorquins per veure segons qué?? porca misèria.
Salut i República.


Valora aquest comentari:   votar positiu 14   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
fideli fletxa rdnes
9 de gener de 2018, 22.03 h

la idiota Ñ es creu que Catalunya és una reserva índia... A Ñ, Creu i Ratlla... a passar pel sedàs


Valora aquest comentari:   votar positiu 15   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.