Redacció | La Junta Electoral se situa, un cop més, al servei de l'unionisme per evitar una majoria independentista al ple de constitució del Parlament el pròxim 17 de gener. L'organisme ha anunciat els tràmits perquè els consellers a l'exili que van ser escollits parlamentaris puguin renunciar a l'acta des de l'estranger per donar pas a altres diputats. Uns tràmits feixucs que podrien fer perillar la majoria independentista a la cambra.
Una de les opcions de les forces independentistes era que els diputats electes a l'exili renunciessin a l'acta per deixar entrar a altres diputats i assegurar, així, la majoria sobiranista a la cambra. Però la Junta Electoral ha imposat uns tràmits que podrien comportar que tant Carles Puigdemont com Lluís Puig, Clara Ponsatí, Toni Comín i Meritxell Serret no només no puguin votar a distància, sinó que tampoc no podran apartar-se perquè entrin altres diputats, segons recull Nació Digital.
Tal com apunta el mateix diari, els electes que no vulguin agafar l'acta o vulguin desprendre-se'n perquè corri la llista ho han de fer des de l'ambaixada espanyola o davant d'un notari belga i, posteriorment, que el tràmit sigui avalat per un notari espanyol, un tràmit que es podria prolongar. En aquest sentit, els republicans consideren que aquest tràngol pot restar vots de cara al ple de constitució del dia 17, però que ja hauria d'estar resolt per al d'investidura, segons el digital mencionat.
Paper clau dels comuns
Els partits independentistes sumen 70 diputats, però l'absència dels diputats electes a Brussel·les i els presos polítics els deixa en 62 davant dels 65 que sumarien C's, PSC, PP i els comuns. La delegació del vot queda descartada, ja que el reglament del Parlament només ho permet en casos de maternitat, paternitat o hospitalització greu.
En aquest punt, els vots dels empresonats juguen un paper determinant. Si finalment ni Jordi Sànchez ni Joaquim Forn són alliberats, demanaran poder assistir al ple per votar. De fet, Oriol Junqueras ha sol·licitat aquest dimecres al matí permisos de sortida o excarceració per assistir al ple de constitució del Parlament o al posterior ple d'investidura.
Amb tot, els comuns són una peça clau després de tancar la porta, definitivament, a donar suport als d'Arrimadas. Per tant, el bloc del 155 només tindria 57 diputats davant els 62 dels independentistes, una majoria simple que en segona votació valdria per constituir la mesa. De fet, aquest podria ser un dels motius pels quals ERC hauria plantejat a Catalunya en Comú-Podem formar part de la mesa.
Totes les porcades que ens està fent l'estat apañol no faran ni la meitat d'escàndol mundial que si Puigdemont s'hagués deixat empresonar. Ja sé o ja m'imagino, que ha de ser molt dur passar uns quants mesos o anys a una presó apañola, no tant dur com les turques de "Exprés de mitjanit" però déu n'hi do, però si Puidemont va acceptar la presidència,també havia d'acceptar totes les incomoditats que li caiguessin al cim.
Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ...
Llegir-ne més
Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà
digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que
el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.