directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 27 d'abril de 2024 05:22 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

CiU critica que el traspàs de Regionals serà 'fals' i 'amputat' si no inclou infraestructures i trens d'alta velocitat

El diputat Josep Rull considera que un mal acord hipotecaria el futur Govern de Catalunya

Comentaris 2  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

El diputat de CiU Josep Rull ha criticat que el traspàs de Regionals serà 'fals' i 'amputat' si l'acord no inclou les infraestructures i els trens d'alta velocitat Avant. Per al portaveu convergent d'Infraestructures, si l'Estat no traspassa al Govern 'la capacitat de decidir' es farà un pas enrere, perquè només es donarà a la Generalitat 'la capacitat d'explicar els problemes' però no la de gestionar-ne les solucions. A més, Josep Rull ha ressaltat que és vital que l'acord inclogui també els trens d'alta velocitat que presten servei de regionals. 'Si es fa un traspàs que no inclogui els Avant, serà com acceptar que ens donin un 600 però renunciar als models de darrera generació', ha criticat Rull.
ave tgv trens
Comparteix
   


Etiquetes
Després que el Govern hagi admès que hi ha avenços en la negociació de la transferència de Regionals, la reacció de CiU no s'ha fet esperar. El diputat portaveu d'Infraestructures del partit, Josep Rull, ha ressaltat que no es podrà 'acceptar un acord' que sigui similar al de Rodalies. 'Si el traspàs no inclou les vies, la catenària, les estacions i els maquinistes, serà un traspàs amputat', ha criticat Rull.

Per a CiU, traspassar només els trens suposaria fer un pas en fals, perquè aleshores la Generalitat només assumiria la capacitat de donar la cara quan hi hagi problemes, però no la d'arreglar-los. 'Si no es traspassa la capacitat de decidir, ens traspassaran els problemes però no la capacitat de gestionar les solucions', ha declarat Josep Rull.

El diputat portaveu d'Infraestructures al Parlament també considera que l'acord per al traspàs de Regionals tampoc es pot rubricar si no s'inclouen els trens d'alta velocitat que actualment presten aquest servei (els denominats Avant). Fent un símil amb el món de l'automoció, Rull ha criticat que si es donés aquesta situació, 'suposaria acceptar que ens traspassin un 600 però renunciar als models de darrera generació'.

Pas enrere

'Si els termes en què Nadal aconsegueix el traspàs són clonats als de Rodalies, serà fer un pas enrere', ha declarat Josep Rull. Per a CiU, només si s'inclouen les infraestructures i els trens Avant, el Govern podrà aleshores bastir un veritable sistema de rodalies a les diferents demarcacions; sinó, es tractarà d'un 'traspàs en fals', ha dit Rull.

El diputat també ha avançat que, si es tanca un acord abans de les eleccions, 'seria un exercici de frivolitat política per part del conseller Nadal que aquest fos dolent'. Per a Rull, això hipotecaria el futur Govern, 'sigui del color que sigui', perquè li pertocaria 'pagar' les conseqüències d'aquest traspàs.





COMENTARIS fletxa taronja

item
#2
Quim fletxa PPCC
7 d'octubre de 2010, 10.26 h

No hi ha color!, els traspassos que va aconseguir Ciu amb totes les seves majories i majories absolutes eren molt millors, Ah No!, que no en van aconseguir cap ni un. Ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Manel fletxa Barcelona
7 d'octubre de 2010, 09.07 h

Quina llauna de convergents unionistes! Que parin de criticar i no fer res, i que s'atreveixin a lluitar per la independència d'una vegada! Així tindrem TOTS els trens, i els diners que calen perquè funcionin! Que no veuen que la gent ja n'està més que tipa? O és que els diners dels seus patrocinadors epanyols (Ferrovial, ACS, Dragados, etc.) no els ho deixa veure?


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.