Tura reinterpreta les paraules de Corbacho
Assegura que el seu company de partit només demanava als independentistes quin és el seu full de ruta cap a la independència
La consellera de Justícia i número dos del PSC, Montserrat Tura, ha assegurat aquest dimecres que el ministre espanyol de Treball, Celestino Corbacho, no té 'cap visió pejorativa' de l'independentisme. Corbacho, que serà el número tres de les llistes del PSC a les properes eleccions, va alertar dels perills de la independència ja que, al seu entendre, no serà un procés 'pacífic'. Tot i la claretat i la contundència d'aquestes afirmacions, Tura ha reinterpretat les paraules del seu company de partit assegurant que Corbacho simplement demanava als independentistes que aclareixin com pensen arribar a l'Estat propi. L'independentisme no va interpretar com Montserrat Tura les paraules del ministre espanyol ja que ràpidament ERC, Solidaritat Catalana i Reagrupament van criticar-lo durament i alguns fins i tot en van demanar la dimissió.
Després de les paraules de Corbacho assegurant que la independència és com un 'divorci traumàtic' d'Espanya, Tura ha apuntat aquest dimecres que el que el ministre i ella mateixa demanen als independentistes és que expliquin quin és el procés per arribar a tenir un Estat propi.Segons Tura, ara ja no n'hi ha prou amb voler la independència, s'ha d'explicar com aconseguir-la. Ella mateixa ha assegurat que vol canviar l'Estat espanyol i convertir-lo en federal, perquè 'o Espanya s'adona que ho ha de ser, o els problemes d'encaix amb Catalunya continuaran'.
'No vegin en les paraules de Corbacho o en la meva visió cap visió pejorativa de les persones que volen la independència. El que passa és que sí que li demanem que expliquin com portaran a terme aquest procés', ha conclòs.
Defensa les subvencions electorals
Tura ha defensat les subvencions electorals per als partits, que aquest any pugen per l'IPC acumulat dels últims quatre anys. La consellera ha subratllat que si els catalans volen tenir una 'cultura democràtica molt avançada', no es pot 'desprestigiar' el sistema parlamentari ni les eleccions, 'i això requereix mitjans econòmics', ha afegit.
'La democràcia té uns costos', ha recordat Tura, que ha indicat que no ha de ser per qüestions econòmiques que no es pugui realitzar 'en condicions' l'essència' del sistema democràtic, és a dir, les eleccions.