directe ! a La República. N. 4126. Dimarts, 19 de març de 2024 03:27 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Membres de l'agrupació local del PSC a Ciutat Vella haurien amenaçat de mort l'exregidora Itziar González

'La Vanguardia' destapa que la justícia investiga el regidor de Comerç, Roger Pallarols, per possible corrupció

Comentaris 38  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 4 vots )
carregant Carregant

Itziar González, regidora de Ciutat Vella de l'Ajuntament de Barcelona, va plegar per sorpresa a mitjan d'abril d'enguany. Llavors, ningú no va sospitar quins eren els motius reals d'aquesta sobtada marxa. Avui, La Vanguardia publica que membres de l'agrupació del PSC a Ciutat Vella l'haurien amenaçat de mort i que l'actual regidor de Comerç i exsecretari de l'agrupació socialista de Ciutat Vella, Roger Pallarols, així com el gerent de Prevenció, Seguretat i Mobilitat, Joan Albert Dalmau, estan sent investigats per la justícia per presumpta corrupció en la inspecció de locals de lleure. El cas manté una estreta vinculació amb el de l'inspector municipal acusat d'extorsionar diversos prostíbuls, fet conegut arran del tancament dels prostíbuls Saratoga i Riviera per part dels Mossos, cas que també va culminar amb la detenció d'un inspector de la policia espanyola. Arran d'aquest cas, CiU ja va denunciar una presumpta trama de corrupció al districte.
Jordi Hereu, Itziar González, PSC, Barcelona
Comparteix
   


Documents relacionats

Etiquetes
La Vanguardia revela que González va declarar davant la jutgessa, tres mesos abans de dimitir, que havia rebut una confidència segons la qual membres de l'agrupació del districte del PSC estaven darrere de les amenaces que havia patit. Una membre del seu equip va rebre una carta en què hi deia: 'Tu per a nosaltres ets un animal i tenim una missió per realitzar'. A més, en una conversa telefònica intervinguda pels Mossos, un funcionari detingut per corrupció parlava amb un càrrec municipal de realitzar inspeccions rutinàries per tal de dissimular que l'Ajuntament de Barcelona no actuava a la zona del Port Olímpic; en uns locals, precisament, que tenen per advocat l'actual regidor de Comerç.

Aquest cas de presumpta corrupció s'ha començat a destramar arran del tancament dels prostíbuls de Castelldefels Saratoga i Riviera. Durant el procés d'investigació va aparèixer el nom d'un enginyer, Joaquín Quílez, a qui es relacionava amb irregularitats en la concessió de llicències en connivència amb un alt funcionari municipal, Heliodoro Lozano. La titular del jutjat d'instrucció 33 de Barcelona, Elisabet Castelló, així com la fiscalia anticorrupció, van decidir d'estirar del fil, fins que han arribat a aquestes primeres conclusions.

La investigació judicial revela que, quan González va accedir al càrrec de regidora de districte, el primer que va fer va ser nomenar un nou gerent i una nova arquitecta tècnica, substituint a cinc funcionaris -entre ells Heliodoro Lozano- 'per tal d'evitar males pràctiques'. El 30 d'abril de 2009, González va ser víctima d'un robatori a casa seva, però només se li van emportar els ordinadors, deixant la resta d'objectes de valor. El 23 de juliol, la regidora va rebre una carta on se l'amenaçava de mort si no dimitia, fent extensiva la intimidació a la gerent del districte. Al cap d'un any, González acabava dimitint abruptament.

Just després de rebre la carta, a l'abril mateix, González va sol·licitar protecció policial i el consistori li va destinar dos agents de la Guàrdia Urbana i un caporal. Però al cap d'un mes, al maig, el caporal va ser-ne retirat, davant les protestes de la regidora, que no va obtenir resposta. Finalment, després d'insistir-hi, al novembre li van tornar a posar. Conversant amb ell, segons La Vanguardia, aquest caporal digué a González 'una cosa que 'la va inquietar d'allò més': un exalt càrrec l'havia trucat i li havia mostrat la seva preocupació per la seguretat de la regidora, que sabia que l'agrupació del PSC a Ciutat Vella la volia treure del districte i que, per aconseguir-ho, 'le quieren dar un palo', cosa que no hauria estat possible per la presència dels escortes.'

ERC demana apartar del càrrec els implicats en la trama
Jordi Portabella ha reclamat al PSC que 'prengui consciència de la gravetat que suposa aquest degoteig de notícies per a la institució' i ha demanat que actuï de manera 'ràpida i diligent aplicant 'mesures que evitin les sospites permanents'. El grup municipal d'ERC al Districte de Ciutat Vella ha presentat una moció d'urgència (pdf) al plenari que se celebra aquest dijous demanant que els consellers de districte 'implicats directament o indirectament' en la trama de les llicències siguin 'apartats dels càrrecs que ostenten' de forma cautelar fins que s'aclareixi la investigació.

CiU demana depurar responsabilitats polítiques
El grup municipal de CiU avança que votarà favorablement aquesta moció dels republicans. Més enllà de la votació d'aquest vespre al plenari del Districte de Ciutat Vella, la federació nacionalista exigirà depurar 'responsabilitats polítiques'. Consideren que a banda de les conseqüències penals que puguin derivar-se de les investigacions i el procés judicial que hi ha obert, el govern municipal ha de respondre políticament d'aquest i els altres casos de presumpta corrupció que afecten alts càrrecs del consistori.

Escarp nega que hi hagi cap alt càrrec de Barcelona implicat en una xarxa de suborns de Ciutat Vella
La portaveu del govern de l'Ajuntament de Barcelona, Assumpta Escarp, ha desvinculat la xarxa de presumptes suborns que funcionava al districte de Ciutat Vella de qualsevol alt càrrec en actiu al consistori. I és que la informació publicada a La Vanguardia que desvetlla que el regidor de Comerç i president del PSC de Ciutat Vella, Roger Pallarols, i Joan Albert Dalmau, gerent de Prevenció, Seguretat i Mobilitat, estarien implicats en la trama de suborns i amenaces a l'aleshores regidora del districte, Itziar González. Des del govern municipal asseguren que 'tots els que han pogut fer pràctiques il·legals' ja han estat apartats i ha mostrat la seva voluntat de 'col·laboració' total amb la justícia.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#38
Lluis fletxa Girona
8 d'octubre de 2010, 10.12 h

#36 Tu mateix em dones la raó, aneu perden vots nacionals i us aneu quedant els vots socials, el que s'ha fet bé per una banda s'ha fet malament per l'altra. I ara no em surtis amb les lleis que s'han aprovat el Parlament, ja que o són dificilment aplicables per falta de diners, finançament esquifit, per dir-ho suau, quan s'ens va vendre que amb aquest Estatut de merda s'aconseguia el millor finançament de la història, o son paper mullat perquè tot darrera sempre hi ha el TC disposat a r... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#37

Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#36
INDEPENDÈNCIA fletxa Catalunya
8 d'octubre de 2010, 00.11 h

MOLT DE COMPTE AMB ERC : Han duplicat o triplicat les despeses en sanitat, educació i llengua catalana !!! I per això els vota gent que no són necessariament indepes ! Alertaaaaa !!
Els trolls ja no saben que dir.


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#35
Lluís fletxa Girona
7 d'octubre de 2010, 23.53 h

#30 Si, al no tenir arguments de pes els unionistes com és lògic passaran a l'insult, l'amenaça i a tot el joc brut del que siguin capaços, que serà molt.
Si hi ha mes partidaris de la independència, segons tu és gràcies a ERC, però jo també ho crec, però a diferència de tu em sembla que es per què ERC en l'eix nacional ho ha fet bastant malament.
Les mateixes enquestes que diuen que el PSC treurà els pitjors resultats de la seva història també diuen que ERC perd escons, tot i ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 5
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#34
7 d'octubre de 2010, 23.39 h

MOLT DE COMPTE AMB ERC: Ignasi Llorente, portaveu ERC ha afirmat que "una bona part dels seus electors no tenen la independència com a punt prioritari del programa electoral":

http://politica.e-noticies.cat/independentisme-fragmentat-45449.html

Seran botiflers? ... la pregunta és pertinet, s'escau!
L'única vía per a sortir de l'actual atzucac, és votar, el 28N, una formació que posi la independència com a màxima prioritat.

Visca Catalunya Lliure! //*//


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#33
7 d'octubre de 2010, 20.27 h

Les MÀFIES sociates i convergents son com dos gotes d'aigua pestilent que cal EXPULSAR el mes aviat possible de dins de la nostra societat. Tirem de la cadena de water i avall va...amb els corruptes sociates i convergents.


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#32
Marc fletxa Gavà
7 d'octubre de 2010, 19.07 h

El Psc-PsoE és decadència.

Porten governant Barcelona i les ciutats de l'Àrea Metropolitana més de 30 anys i tothom sap que estan podrits de corrupció, però ara sabem que a més són una Mafia.

O els fotem fora o ens ensorraran el país, ens mataran la llengua catalana,la cultura i ens perpetuaran en l'esclabitud i l'espoli fiscal espanyol.

El Psc-PsoE és decadència.


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#31
Rogerdeflor fletxa Sant Martí de Riudeperes
7 d'octubre de 2010, 17.19 h

Acabo de veure el sociata Juan que surt al video del de l'Estartit dient que hihaurà una fractura social si sóm independents.
Collons quin crac aquest politic. Resulta que sap que passarà si un païs petitisim com Catalunya aconsegueix la seva llibertat. Però la crisis global més gran de la historia no la van saber veure venir? Li hauriem de passar el video de de l'Estartit, a veure que ens n'explica.


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#30
Manel fletxa Barcelona
7 d'octubre de 2010, 16.22 h

#28 Lluís, tens raó, amb tants comentaris a vegades se'm passen els més antics. Hi acabo d'anar, i veig que té una extensió que no permet discutir-la en cinc minuts, però te'l dec.

Pel que fa al d'avui, crec que els arbres no et deixen veure el bosc. No es tracta de "orgull i dignitat", sinó de guanyar la batalla de la independència. Ara els espanyols no poden recórrer a la violència armada, però recorreran, i a fons, a TOTES les altres armes que puguin, per brutes que siguin, com j... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#29
Jordi-80 fletxa València
7 d'octubre de 2010, 16.09 h

A per la sociovergència corrupta i a pel PSC en concret en aquest cas. Mostrem al poble com se les gasta aquesta colla de corruptes i ara sembla que mafiosos matons.

Compte que venen els seus germans, els convergents, a salvar-los, ja siga a distraure l'atenció o a ficar entre mig a ERC pel que siga. El PSCiU ha d'enfonsar-se o Catalunya no tindrà mai la independència. Amb ells sí que cal foc nou i fer que paguen tots els seus delictes.


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Temps d’amnistia, de corrupció i d’estafes

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.