directe ! a La República. N. 4126. Dimecres, 24 d'abril de 2024 17:27 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

L'Eurocambra rep una quarantena de queixes sobre la violència de l'1-O

El Secretariat de la Comissió de Peticions del Parlament europeu proposa que la majoria es declarin "inadmissibles"

Comentaris 2  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 4 vots )
carregant Carregant

Redacció | La Comissió de Peticions del Parlament Europeu (PETI) ha rebut en els darrers sis mesos prop d'una quarantena de requeriments perquè la Cambra abordi la situació política a Catalunya i altres aspectes com la violència policial durant l'1-O. Però el Secretariat del PETI ja ha recomanat que la majoria de les sol·licituds es declarin "inadmissibles" perquè considera que no són competència de la Unió Europea. Tot i això, els eurodiputats tenen l'última paraula i encara no s'han pronunciat de forma "oficial".

Comparteix
   


Etiquetes
Fonts parlamentàries han explicat a l'ACN que el rebuig és només una recomanació tècnica del Secretariat. "Són els membres de la comissió els que avaluen totes les peticions i decideixen si són declarades admissibles o inadmissibles", sentencien.
 
Des de l'Eurocambra argumenten que el Secretariat del PETI no té en compte "preferències polítiques" en les seves recomanacions i que els administradors "únicament analitzen si el contingut d'una petició es troba sota la competència de la UE".
 
Però l'eurodiputat d'ERC i membre de la Comissió de Peticions, Josep Maria Terricabras, creu que rebutjar les queixes catalanes perquè no són competència de la UE és "inapropiat", ja que la mateixa cambra ha discutit en sessió plenaria la situació de l'1-O.
 
"No és veritat" que no afecti la UE, assegura Terricabras, que detalla que hi ha queixes sobre els drets humans, les llibertats d'expressió o la violència a Catalunya. "Caldrà examinar les peticions una a una", afirma.

Tot i que els diputats de la Comissió encara no han pres una decisió final, l'eurodiputat de Ciutadans i membre suplent de la comissió, Javier Nart, donava per fet en un comunicat enviat a la premsa que la comissió "desestima reiteradament les reclamacions de sectors independentistes" i es congratulava del "bon criteri" del PETI aplicat "davant la pluja de reclamacions".
 




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#2
16 de gener de 2018, 13.19 h

# 1 Doncs si, malauradament, nomes 40, perque la resta l'unica feina que tenen es comptar els dies que manquen per arribar al cap del mes. per cobrar.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
16 de gener de 2018, 11.03 h


Només 40??


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.