Redacció | El ple del Tribunal Constitucional ha admès a tràmit el recurs presentat pel gobierno que demana la impugnació de la comissió creada pel Govern el 2 d'octubre per investigar la violència policial durant el dia del referèndum. Aquesta admissió a tràmit comporta la suspensió cautelar a l'espera que el tribunal prengui una decisió definitiva quan acabi el procés, que no es pot allargar més de cinc mesos.
Cordó policial de Guàrdies Civils antiavalots, davant del Pavelló Firal de Roquetes, impedint el pas dels ciutadans i protegint-se amb els escuts
El TC acorda donar trasllat de la demanda i documents presentats a la Generalitat, que tindrà 20 dies per aportar tota la informació que cregui convenient. Com que el 155 encara està vigent i per evitar un "conflicte en la defensa dels interessos de l'Estat i la comunitat autònoma", el tribunal deixa en suspens el termini per formular al·legacions per part de la Generalitat.
El passat 2 d'octubre, el Govern va aprovar la creació d'una comissió especial d'investigació "sobre la violació de drets fonamentals a Catalunya" per tal d'investigar la violència que va tenir lloc durant l'1-O. El president Puigdemont va explicar que l'objectiu era recollir tota la informació, des de denúncies de ciutadans fins a material informatiu "que acredita les violacions de drets". A més, l'organisme també havia de servir per "acompanyar i reconèixer les víctimes de la brutalitat policial".
El gobierno va portar aquest acord de creació de la comissió davant el TC que, aquest dimarts, ha admès a tràmit el recurs. Aquesta admissió, en virtut de l'article 161.2 de la Constitució, suposa la suspensió cautelar de l'acord a l'espera que el tribunal resolgui en una sentència.
Només una sola cosa per començar que ja és injusta: quan el govern central impugna davant el TC la cosa impugnada queda suspesa immediatament. Quan qualsegol altra institució fa el mmateix, la cosa impugnada segueix vigent fins a sentència del TC, mesos o anys. Qui trobi just això és parcial.
El 'procés' y su resaca se llevan siete cadenas hoteleras de Cataluña. El traslado de la sede social de Grupo Gargallo, que llevaba 65 años operando en Barcelona, un último mazazo que el sector ve "preocupante".
Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ...
Llegir-ne més
Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà
digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que
el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.