directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 25 d'abril de 2024 08:42 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Els catalans no obliden: el país es mobilitza pels tres mesos sense els 'Jordis'

Milers de persones van tornar a omplir els carrers per la llibertat dels presos polítics

Comentaris 2  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 3 vots )
carregant Carregant

M.B| Els presos polítics no cauran en l'oblit. Aquest és el missatge que van llançar ahir al vespre els milers de catalans que van respondre a la crida de l'Assemble Nacional Catalana i Òmnium Cultural per sortir al carrer (arreu del país) quan feia tres mesos que Jordi Sànchez i Jordi Cuixart són a presó sense judici per ordres de l'Audiència Nacional. Sota el lema "Som gent de pau: llibertat!", les entitats sobiranistes han tornat a demostrar que els catalans seguiran mobilitzats fins que l'Estat alliberi els presos polítics del procés sobiranista. 
Manifestants davant el TSJC, a Barcelona
Manifestants davant el TSJC, a Barcelona
© Laura Fíguls

Comparteix
   


Etiquetes
"Les entitats no hem comès cap delicte. Jordi Sànchez no ha comès cap delicte. Jordi Cuixart no ha comès cap delicte. Empresonant els Jordis ens empresonen a tots", deia el manifest conjunt de l'ANC i Òmnium que es va llegir en un escenari al davant del Tribunal Superior de Justícia de Barcelona i amb el qual es titllava l'Estat espanyol de "dictadura" per castigar manifestacions pacífiques.  Al TSJC hi van arribar -segons la Guàrdia Urbana- 17.000 persones que s'havien citat a la cruïlla del Passeig de Sant Joan amb el carrer Casp on, al seu torn, havien confluït cinc columnes des de diversos barris. 

Una vegada més, l'independentisme va tornar a organitzar-se al carrer per tal que -en paraules del vicepresident de l'ANC, Agustí Alcoberro-  "no es normalitzi" l'existència de presos polítics (també es va recordar Oriol Junqueras i Joaquim Forn). Però va anar més enllà i, girant la vista cap al referèndum del passat 1 d'octubre,  va assegurar que no hi haurà "cap forma de coerció" que pugui aturar el mandat de la "majoria del poble". Al seu torn, el vicepresident d'Òmnium, Marcel Mauri, va tornar a insistir en la necessitat que el sobiranisme es mantingui unit en una legislatura que comença envoltada d'incertesa perquè l'Estat seguirà perseguint amb la justícia "allò que no ha aconseguit a les urnes". 

Abans que els líders de les entitats, va parlar l'activista Arcadi Oliveres, que va recordar -entre els aplaudiments del públic- Lluís Maria Xirinacs per, seguidament, reivindicar la "desobediència quan calgui". Tant ell com la catedràtica de Dret Constitucional, Mercè Barceló (que va carregar contra la manca de separació de poders a l'Estat i la utilització política de la Fiscalia, el poder judicial o la policia) van tenir també un record pels exiliats a Brussel·les. 

Crits per a Ada Colau 

En un moment de l'acte, els presents van entonar crits per demanar la presència de l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, a la manifestació. Tot i que ella no hi era, a l'escenari sí hi havia el tinent d’alcalde de l'Ajuntament de Barcelona, Jaume Asens, que va compartir capçalera de la manifestació amb familiars dels 'Jordis' i altres polítics com Jordi Turull, Neus Munté, Maria Sirvent, Antoni Castellà, Joan Josep Nuet o Alfred Bosch. 

Més enllà dels llaços grocs -omnipresents ja a la nostra vida diària- van tornar-se a sentir càntics com "llibertat presos polítics", "fora la justícia espanyola" o "és Puigdemont el nostre president". Abans de començar l'acte, van fer-se tres minuts de silenci en honor als 'Jordis' i es va acabar entonant 'L'Estaca' i 'Els Segadors'. 



COMENTARIS fletxa taronja

item
#2
17 de gener de 2018, 10.22 h



Soc lliure, soc català,,,,,i no soc de TABARRASPAÑA...

Ser català es una paraula molt GROSSA. Es la millor terra del mon i sols tacada per els del meu nick. SON BROTI-SIA.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
17 de gener de 2018, 09.19 h



No oblidem..... mantenim ben vius els nostres camins per arribar al que desitgem. I LA GENT NO ES CANSE.......


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.