directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 20 d'abril de 2024 08:39 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Miquel Valls reclama al govern espanyol que torni els 2.000 milions d'euros que deu a Catalunya

També opina que cal trobar l''encaix' entre Catalunya i Espanya, com ahir reflexionava el Cercle d'Economia

Comentaris 3  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant

El president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Miquel Valls, comparteix la opinió del Cercle d'Economia sobre les relacions entre Catalunya i Espanya, i l'entén com una declaració institucional 'positiva'. Tot i reconèixer que cal trobar l''encaix' entre Catalunya i Espanya, el president de la Cambra no vincula aquesta relació a refer el pacte constitucional, com demana el Cercle en un comunicat públic, en què també advocava, amb vista a les eleccions, per un govern 'eficaç' que tregui el país de la crisi. En una entrevista a Catalunya Ràdio, Valls també ha reclamat al govern espanyol que torni els 2.000 milions d'euros que deu a Catalunya i no estan inclosos als pressupostos estatals.
miquel valls
Comparteix
   

Miquel Valls ha valorat aquest dijous la posició del Cercle d'Economia, feta pública ahir dimecres, en què demana refer el pacte constitucional i posa sobre la taula les dificultats de relació entre Catalunya i Espanya, agreujades per la sentència del Tribunal Constitucional contra l'Estatut.

En una entrevista, Valls ha valorat de forma positiva la declaració del Cercle, amb qui comparteix la idea que cal trobar un 'encaix' entre Catalunya i Espanya, tot i que no s'ha referit al pacte constitucional. Encara que afirma no haver llegit aquesta declaració pública, Miquel Valls creu que s'han d'estudiar i analitzar aquestes relacions.

Per al president de la Cambra, la declaració demostra que existeix una 'inquietud' en 'determinats àmbits econòmics, polítics i institucionals per les dificultats que existeixen perquè es compleixin determinats aspectes les relacions entre Catalunya i Espanya'.

Miquel Valls també ha denunciat que els pressupostos del govern espanyol per l'any que ve no preveuen el pagament dels diners que l'Estat deu a Catalunya en matèria d'inversions, una quantitat que la Cambra xifra exactament en 1.924 milions. 'Nosaltres demanem que es compleixi el que s'acorda. Falta la liquidació, l'assignació, és a dir, la consideració dins dels pressupostos d'aquests dos mil milions que estan pendents', ha reclamat Valls.

El màxim responsable de la Cambra de Comerç de Barcelona ha reclamat que es faci tot el possible perquè Catalunya rebi aquests diners. 'Jo crec que el que s'ha de trobar és el camí i els acords perquè això sigui efectiu. Són uns pressupostos aprovats al Congrés dels Diputats, aprovats pels partits polítics, per la majoria', ha apuntat, abans de recordar que son 'una quantitat importantíssima, sobretot en aquests temps de crisi'.




COMENTARIS fletxa taronja

item
#3
INDEPENDÈNCIA fletxa Catalunya
8 d'octubre de 2010, 00.25 h

MOLT DE COMPTE AMB ERC : Han duplicat o triplicat les despeses en sanitat, educació i llengua catalana !!! I per això els vota gent que no són necessariament indepes ! Alertaaaaa !!
Els trolls ja no saben que dir.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
7 d'octubre de 2010, 23.50 h

MOLT DE COMPTE AMB ERC: Ignasi Llorente, portaveu ERC ha afirmat que "una bona part dels seus electors no tenen la independència com a punt prioritari del programa electoral":

http://politica.e-noticies.cat/independentisme-fragmentat-45449.html

Seran botiflers? ... la pregunta és pertinet, s'escau!
L'única vía per a sortir de l'actual atzucac, és votar, el 28N, una formació que posi la independència com a màxima prioritat.

Visca Catalunya Lliure! //*//


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1 Sílvia Martínez
7 d'octubre de 2010, 19.45 h

A aquest Cercle deveu ser responsables de part de la situació, i en cap cas podeu dir que no ho sabíeu fins ara (tot això del maltracte econòmic de l'estat espanyol, per exemple.)
També és lamentable que siguin vostès considerats autoritats del món econòmic i no generin ni idees ni canvis econòmics per a millorar la societat.
A les notícies només surten com un poder fosc i burleta de qui ho passa malament, clar, deu ser perquè de lo dolent no en teniu responsabilitats, només de lo... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.