directe ! a La República. N. 4126. Dimecres, 24 d'abril de 2024 09:25 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

La ultradreta, disposada a ocupar el centre de Barcelona el 12 d'octubre

El Moviment Social Republicà organitza una concentració davant la Diputació de Barcelona · Amb el líder de Fiamma Tricolore i un eurodiputat del Jobbik

Comentaris 82  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 8 vots )
carregant Carregant

L'extrema dreta a Catalunya vol 'sortir a la llum'. És amb aquest ànim que dimarts vinent, 12 d'octubre, el Moviment Social Republicà (MSR) ha convocat una concentració al número 135 a la rambla de Catalunya de Barcelona, just davant de l'edifici de la Diputació, per tal de realitzar-hi l'acte La unidad de nuestro pueblo, nuestra libertad. El cap de llista del MSR a les eleccions al Parlament, Jordi de la Fuente, explica a directe!cat que la concentració es farà en aquest emplaçament i no pas a Montjuïc, on és habitual que la ultradreta es concentri cada 12-O, perquè 'el dia de la Hispanitat sempre s'ha vinculat a la caverna. Nosaltres creiem que existeix una Espanya plural conformada per diverses identitats plurals. Tots sabem que a Montjuïc s'hi reivindica una 'Espanya una', que no concorda amb l'Espanya real. Nosaltres volem reivindicar l'Espanya plural i la Catalunya dins d'aquesta Espanya, i volem fer-ho al centre de Barcelona.'
MSR, 12-O
Comparteix
   


Etiquetes
L'acte compta amb cartell d'alt nivell internacional: ja han confirmat la seva assistència el líder del partit neofeixista italià Fiamma Tricolore, Luca Romagnoli, així com l'eurodiputat de l'ultraconservador Moviment per a una Hongria Millor (Jobbik) Béla Kovács. Així mateix, també és possible que hi assisteixi la mà dreta de Jean-Marie Le Pen al capdavant del Front National (FN), Bruno Gollnisch, o bé el candidat a la regió de París, Ludovic de Danne.

De la Fuente assegura que en aquest acte 'no es faran barbaritats de cremar senyeres com en d'altres llocs. A Espanya, l'extrema-dreta sempre ha estat molt vinculada amb la caverna. Nosaltres volem trencar amb el discurs de Espanya una y no cinquenta y una, no volem un estat centralitzat i culturalment monolític. S'han de preservar totes les identitats.'

Els integrants del MSR es consideren fills de tres pàtries: la catalana, l'espanyola i l'europea, motiu pel qual 'una senyera presidirà l'acte, al costat d'una bandera espanyola, i amb la participació de destacats dirigents d'arreu d'Europa'.

Distàncies amb Anglada
De la Fuente rebutja qualsevol mena de contacte amb el també ultra Josep Anglada, perquè 'un dia és regionalista, un altre dia és espanyol, quan va tocat diu que canta el 'Cara el sol'... És una actitud electoralista i nosaltres no som aquí per col·leccionar vots'. Apunta que Anglada i la seva Plataforma per Catalunya (PxC) només tenen un punt programàtic -'la islamofòbia'-, mentre que el MSR té una visió més polièdrica de la realitat.

'Considerem que la immigració és un fenomen que ha perjudicat els d'aquí i que s'ha d'evitar, a més a més que a ningú no li agrada sortir de casa seva per misèria. També proposem que els càrrecs públics electes, sobretot els diputats, redueixin el seu salari al mínim interprofessional, és a dir, 633 euros al mes. Finalment, també som contraris a la usura bancària, financera i immobiliària, perquè no genera cap riquesa per al país. És per això que necessitem un control exhaustiu de la banca, que fins i tot pugui nacionalitzar la banca privada actuant en busca d'un profit general', explica.

De fet, la divisió PxC-MSR és una constant que es reprodueix mimèticament arreu d'Europa. 'L'extrema dreta europea s'està dividint en dues tendències. D'una banda, la clàssica, que defensa els Estats de sempre, ja siguin centralitzats, federals..., com seria el cas del FN, Jobbik i nosaltres. De l'altra, la que defensa l'identitarisme, amb discurs monolític islamofòbic, liberals en l'àmbit econòmic i regionalistes/independentistes en l'àmbit nacional, com el Vlaams Belang o la Lega Nord', explica De la Fuente.

Contactes espanyols i internacionals
El MSR forma part de l'Aliança Europea de Moviments Nacionals (AENM), partit paneuropeu en què s'hi integren tant el Jobbik com el FN, Fiamma Tricolore, el Nationaldemokraterna suec, el FN belga i el Partit Nacional Britànic. A nivell espanyol, mantenia un acord de mínims amb España 2000 des del setembre de l'any passat, però el 4 d'octubre el va trencar.

Ampli dispositiu policial
Tot i que la manifestació compta amb les autoritzacions pertinents, els Mossos d'Esquadra preparen un ampli dispositiu per evitar incidents davant la possibilitat de reaccions del moviment antifeixista, per bé que -ara per ara- no n'hi ha cap de convocada formalment. L'MSR ha anunciat l'arribada de diferents autobusos provinents de Madrid per garantir un acte de pes a Barcelona coincidint amb el Dia de la Hispanitat, malgrat que s'ha presentat públicament com un acte preelectoral.

Convé recordar que el president de la formació a nivell estatal, Juan Antonio Llompart, també és editor i propietari d'Ediciones Nueva República i ha estat condemnat per delicte de difusió d'idees genocides, associació il·lícita i per provocar l'odi contra minories per motius de discriminació juntament amb el propietari de la llibreria Kalki. Militants del MSR també han protagonitzat força incidents violents a Catalunya, principalment al Vallès -agressió a un soci del Casal Can Capanblanca de Sabadell i boicot als actes de la Diada a Castellar del Vallès el 2003, per exemple-.

Denúncia de la CUP
La CUP de Barcelona ha comminat el departament d'Interior de la Generalitat a què prohibeixi tant l'acte de Montjuïc com, sobretot, aquest del MSR, perquè 'suposa un insult al conjunt de veïns i veïnes, i una amenaça per a la pau i la convivència al centre de la ciutat'.

La formació independentista raona: 'Durant molts anys, els col·lectius antifeixistes hem combatut, malgrat la repressió policial, aquest tipus d'actes. I amb els anys s’ha aconseguit que, tot i ser-hi, tinguin un espai molt limitat a Montjuïc. Una mesura insuficient, però que va ser un èxit de totes les persones que treballen per combatre el feixisme. Però sembla que enguany s’ha fet un pas enrere.'




COMENTARIS fletxa taronja

item
#83
Francesc fletxa Llança
12 d'octubre de 2010, 06.49 h

Enhorabona a tots els ejpañols................

Avui 12 d´octubre es el dia de la SUB-RAÇA EJPAÑOLA

hahhahahhahhahhahhahahah
hahhahhahahhahhahahahaha


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#82
David fletxa Ripollés
12 d'octubre de 2010, 06.35 h

No confieu en el MSR!! son tots una colla d`espanyolistes que ens volen prendre el pel... no fotem! I a sobre volen desfilar amb estanqueres... que no ho veieu? Pèro... a qui volen enganyar? si son 4 txitxarelos de pa sucat amb oli. I de republicans no tenen res... pèro res de res. Prou gentussa, volem només l`independència, i al qui no li agradi que la respecti. Es la única manera de que no desaparegui la nostra llengua i cultura, constantment agredida per l`estat espanyol.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#81
Som i serem! fletxa Tordera
12 d'octubre de 2010, 06.25 h

Ni fatxes descarats, ni fatxes camuflats!! Aixó del MSR es un fàstic: Si els veieu passejar per BCN amb les seves estanqueres, llençeu-els-hi ous pel cap! Són una colla d`anti-catalans, i en el fons són uns franquistes que intenten camuflar-se, pèro que s`els hi veu el plomall... així que no dubteu, AL 12 D`OCTUBRE: NI HISPANITAT NI ESPANYOLISME!! canya contra el feixisme!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#80
11 d'octubre de 2010, 00.27 h

#78 Per cert jo no decideio quin pais es imperailsta, d'aixo s'encarregen els historiadors. Hi ha uns llocs que es diuen biblioteques on hi han molts llibres d'historia (entre d'altres), si els llegeixes podras veure amb claretat les coses tambe podras contrastar.
Aquesta ecspaña que tant t'estimes ha espoliat, robat, assassinat, imposat, trait, torturat, vexat, etc, etc a tots els paisos que ha conquerit, A TOTS| fins i tot els paisos que han lograt independitzar-se estan encara esclavitzats... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#79
11 d'octubre de 2010, 00.13 h

Si noi si, apa ves a que t'adoctrinin una mica mes i demana que ho facin millor.
I si senyor, em sento catala i molt orgullos de ser-ho, com els francesos de França, o els nod americans de USA, o ...
Es absurd esser portugues i sentir-se ecspañol, tant absurd com esser catala i sentir-se ecspañol.
Inviable, tant com estimar a deu i al diable.
Llegeix, contrasta, i medita perque en saps desqualificar molt be i saps dir moltes incongruencies pero res mes. Centrat, centrat perque o ets una cos... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#78
Juan Rosell Tort fletxa Molins de Rei
10 d'octubre de 2010, 22.54 h

#76
El que tiene que leer eres tu.
El que reparte "catalanidad" eres tu.
El que viene a criticar un acto político "minoritario" eres tu.
El que duda sobre mi catalanidad eres tu.
El que duda de mis apellidos eres tu.
El que afirma cosas de mis antepasados eres tu.

Tu eres quien decide quien es catalán, quien es botifler y quien es imperialista.

Has ganado el premio. Seguro que debes ser un "castallanot" convertido al catalanismo para ocultar tu sentido de inferioridad ante quienes somos ca... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 7
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#77
10 d'octubre de 2010, 20.37 h

#75 Aixo de que sou la majoria de la poblacio catalana.., .noi, estic esperant en candeletes veure com ja que sou la "majoria" no sortireu la ridicula quantitat de un mil.lio i mig al carrer, com a majoria que sou el dia 12 veurem dos o tres mil.lions de persones, no?
Mira que hem de tenir paciencia els catalans, teniu sort del nostre temperament pacific!
Visca Catalunya Lliure||*||


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#76
10 d'octubre de 2010, 20.28 h

#73 Mira no es pot estimar una historia de la que reneges i dius que no es veritat. No es pot respectar una cultura quan creus que una altra que l'ha trapitjat pot anar de la ma amb la trapitjada. No pots estimar una terra quan defenses una gent i un pais imperialista que ha fet correr rius de sang pel fet de parlar en la llengua d'aquesta terra, o defensar el seu patrimoni.
D'entrada centrat i pensa-hi en que creus i a qui o que estimes. Esta clar que a Catalunya no, pq no es poden estimar dos... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#75
Juan Rosell Tort fletxa Molins de Rei
10 d'octubre de 2010, 08.50 h

#74
Me parece que no entiendas nada. No es preciso que vayas repartiendo acreditaciones de ser catalán a nadie. En el MSR hay más gente de arraigo catalana que seguramnete en toda la CUP de Barcelona. Esa es la diferencia con muchos de los separatistas. Nosotros no tenemos ningún complejo: somos catalanes y nos sentimos españoles. Estamos orgullosos de ambas cosas. Los candidatos del MSR se llaman Pagés, Llopart, Garriga... y de la Fuente. Yo mismo me llamo Rosell. No creo necesario segui... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 5
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#74
Oriol fletxa Barcelona
9 d'octubre de 2010, 21.32 h

#72 Entenc que els que us sentiu identificats amb MSR sou gent amb vincles familiars de l'immigració de postguerra i us sentiu units al poble castellà.
Aquest fet no vol dir que els catalans siguem més castellans com us agradaria, sinò que mai heu acabat d'entendre que sou a una terra on tenim una cultura diferent encara que estiguèssim envaïts per la xusma del moment.

També em dona la sensació que els mateixos que ho porten son els que fa quatre dies estaven a Montjuïc, inclús qu... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.