directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 28 de març de 2024 09:45 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Duran rebaixa el posicionament del Cercle d'Economia a un 'pacte institucional' i no a una reforma de la Constitució

Mas, en canvi, coincideix amb la necessitat d'un nou text

Comentaris 7  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

El secretari general de CiU, Josep Antoni Duran i Lleida, ha dit aquest dijous a Lleida que no creu que el Cercle d'Economia vulgui reformar la Constitució sinó que demana un nou 'pacte institucional'. Duran i Lleida ha coincidit amb la candidata del PP, Alícia Sánchez-Camacho, que ha demanat posar l'accent en la recuperació de la crisi econòmica que veu prioritària. Les declaracions del democratacristià en relació al posicionament del Cercle d'Economia han estat més properes a les que ha fet la dirigent popular que no pas del president i candidat de CiU, Artur Mas, que ha celebrat que la societat civil es mulli i que també reclami els diners que l'Estat espanyol deu a Catalunya i també s'ha mostrat partidari d'arribar a un nou pacte constitucional perquè Catalunya s'hi senti més còmoda.
Duran i Lleida veu 'difícil' que els partits catalans presentin una proposta comuna sobre la relació entre Catalunya i Espanya ja que, 'no ens enganyem, el PSC i el PPC no tenen prou capacitat a Catalunya per decidir per ells mateixos'. El president de CiU, Artur Mas, ha coincidit aquest dijous amb el Cercle d'Economia que cal interpretar la Constitució de manera que Catalunya s'hi senti més còmoda. El líder de CiU ha assegurat que s'hi sent 'còmode i identificat' amb la 'música i gran part de la lletra' de la declaració del Cercle d'Economia, que considera necessari un nou pacte constitucional que afavoreixi un 'millor encaix' de Catalunya amb Espanya. De fet, ha apuntat que el concert seria una manera de millorar aquestes relacions, i per aconseguir-ho, no cal reforma el text espanyol. Mas també ha celebrat que la societat civil es mulli i que fins i tot la Cambra de Comerç reclami també els diners que l'Estat deu a Catalunya en matèria d'inversió en infraestructures.

Camacho replica al Cercle d'Economia que no és prioritari refer el pacte constitucional, sinó sortir de la crisi
La presidenta del PP català, Alícia Sánchez-Camacho, ha assegurat aquest dijous que 'la prioritat no és parlar ara de pactes ni de reformes constitucionals, sinó treure Catalunya de la crisi econòmica, crear ocupació i acabar amb els 700.000 aturats catalans'. En aquest context, s'ha mostrat convençuda que aquesta també és la prioritat del Cercle d'Economia. Amb aquestes paraules la dirigent del PP català ha replicat la reclamació del Cercle d'Economia, qui va considerar necessari un nou pacte constitucional que afavorís 'un millor encaix' de Catalunya amb Espanya i aporti estabilitat institucional a les properes dècades




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#7
Pep Plana fletxa Vilanova de Sau
8 d'octubre de 2010, 08.50 h

Moltes gràcies a Esquerra per duplicar la despessa en sanitat ( tot i no ser una conselleria portada directament per esquerra) han reduït el temps d'espera entre d'altres coses, en educació i llengua catalana ja va bé.
Jo sóc un botifler doncs voto esquerr per les polítiques d'esquerra que estan fent i si aixó em porta a la independècia doncs millor, una cosa porta a l'altre, posem les bases per que el païs no noti el traspàs a la llibertat i continuem impregnant de missatge polític ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
INDEPENDÈNCIA fletxa Catalunya
8 d'octubre de 2010, 00.23 h

MOLT DE COMPTE AMB ERC : Han duplicat o triplicat les despeses en sanitat, educació i llengua catalana !!! I per això els vota gent que no són necessariament indepes ! Alertaaaaa !!
Els trolls ja no saben que dir.


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
7 d'octubre de 2010, 23.48 h

MOLT DE COMPTE AMB ERC: Ignasi Llorente, portaveu ERC ha afirmat que "una bona part dels seus electors no tenen la independència com a punt prioritari del programa electoral":

http://politica.e-noticies.cat/independentisme-fragmentat-45449.html

Seran botiflers? ... la pregunta és pertinet, s'escau!
L'única vía per a sortir de l'actual atzucac, és votar, el 28N, una formació que posi la independència com a màxima prioritat.

Visca Catalunya Lliure! //*//


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
adria fletxa vilanova
7 d'octubre de 2010, 23.38 h

TOTERO!!!!!!! OLÉ.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
7 d'octubre de 2010, 20.48 h

Voler estatutets, concerts o federalismes impossibles es voler-nos esclaus a Espanya i que ens continuïn robant 22.000.000.000 d'€ ! S'ha de ser,... (o una cosa o l'altra) per voler això!
Quant més nivell cultural te una persona, més a favor de la llibertat i independència està! Pregunteu-ho als nòrdics, per exemple!

Els partits unionistes són ja el passat!
Els futur és Llibertat!
Els futur és ser Estat


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
marc fletxa Barcelona
7 d'octubre de 2010, 18.50 h

Uns de CDC entenen pacte constitucional i uns d'UDC pacte institucional. Sóna fonèticament mateix però no és el mateix.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
ramon fletxa bcn
7 d'octubre de 2010, 18.19 h

Que deixi de ser un llast per CiU i que se'n vagi al PP de ministre.No en diu una de bona. Per què no faria política a l'Aragó?


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.