directe ! a La República. N. 4126. Dimarts, 16 d'abril de 2024 12:15 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Comunicació doble fletxa

TVE a Catalunya prescindeix del servei de correcció lingüística de català

L'única persona que feia aquesta funció s'ha destinat a arxiu i documentació

Comentaris 10  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 3 vots )
carregant Carregant

TVE ha decidit que l'única persona que hi havia fent tasques de correcció i assessorament lingüístic en català a TVE Catalunya deixi de desenvolupar aquestes funcions i passi al departament d'arxiu i documentació. El comitè d'empresa denuncia que des d'aquest mes d'octubre no hi ha ningú que vetlli per la correcció lingüística en català a la cadena. A més critiquen que, tot i que la decisió ha estat presa des de Madrid, la direcció de TVE a Sant Cugat hagi acatat les ordres. Recorden a la direcció que 'té obligació per la llei 17/2006 de la Televisió de titularitat Estatal d'establir criteris de correcció lingüística per promoure i garantir tant la puresa com la riquesa de l'idioma'.
rtve tve televisió espanyola
Comparteix
   


Etiquetes
Segons informa Comunicació21 el comitè considera que 'la direcció de TVE a Sant Cugat no té ni tan sols l’autonomia suficient per decidir la necessitat d’aquest lloc de treball' i creuen que la decisió demostra 'la falta de sensibilitat envers la nostra pluralitat cultural i lingüística', per part de la direcció de Madrid. Manifesten que la mesura d’eliminar la figura del corrector com un 'atac' contra el centre de producció de Sant Cugat, per la qual cosa adverteix que prendrà 'les accions' que consideri oportunes.





COMENTARIS fletxa taronja

item
#10
8 d'octubre de 2010, 23.46 h

-assessorament lingüístic DE català. No 'en'
-correcció lingüística DE català. No 'en'


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#9
Jordi fletxa Bcn
8 d'octubre de 2010, 19.47 h

#6 T'has deixat la poc dissimulada eufòria que demostren darrerament amb el tema del nobel de literatura a l'espanyolista peruà aquest. Sembla com si el fet que el català es margini als Premis Nobel fos motiu de celebració pels catalans.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
Jordi fletxa Bcn
8 d'octubre de 2010, 19.43 h

Jo també prescindeixo de sintonitzar tots els canals de televisió espanyols, i si els mitjans públics catalans segueixen prescindint dels serveis de correcció lingüistica (com fa l'efecte en escoltar determinats locutors o locutores de telenotícies o presentadors de programes matinals de ràdio) doncs també els esborraré de la meva graella televisiva. Abans res que poc i malament.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
8 d'octubre de 2010, 13.38 h

A Ciu els pot mes el poder i la poltrona que la estima a Catalunya. Fins hi tot son capaços de destruir una cosa nostra, de tots, i que ells ajudaren de valent a construir com es TV3. Tot només per destruir i erosionar de males maneres l'actual govern de Catalunya. Tal com deia l'altre dia el senyor President del Parlament Ernest BENACH, cada dia que passa a Catalunya estem important el mes dolent i el mètode de comportament i respecte dels estil de fer política dels espanyols. Tot plegat ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
8 d'octubre de 2010, 12.21 h

#5 L'he de recordar que de bell antuvi, la Terribes (és la meva opinió), es va negar a que s'emetés l'esmentat reportatge, adduïnt que no s'ajustava a certes característiques, que a hores d'ara ja ni recordo quines eren. Tot i així, penso que una flor no fa estiu. I si Vostè no ha notat res de diferent en el català que s'hi parla, serà perquè possiblement no hi para la deguda atenció. I no parlem de la quantitat d'entrevistes en castellà que s'hi emeten, de la massificació d'anunci... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
Manel fletxa Barcelona
8 d'octubre de 2010, 12.02 h

#4 En aquesta suposada "manipulació proecspanya", també inclous documentals com l'Adéu Espanya, o el Cataluña-Espanya, que no s'havien fet MAI en els 23 anys de CiU?

Mira, jo segueixo TV3 des dels inicis, el 1983, i tret de l'etapa Majó, sempre l'he vist bastant igual. Potser ara amb la Terribas són més Nacionals i menys convergents...


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
8 d'octubre de 2010, 10.48 h

#3 Doncs miri Quim, si he de dir-li la veritat, parlaven més correctament el català a TV2 que a la tan "nostrada" TV3, mot que poso entre cometes, perquè a aquesta cadena s'hi brutegen: En els continguts, en la manipulació pro-ecspanya i en les barrabassades del nostre idioma que foten aquells titelles de presentadors (almenys el 90% d'ells), als quals ja només els falta el gruix d'un cèntim d'euro per parlar en castellà.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Quim fletxa PPCC
8 d'octubre de 2010, 09.07 h

Sort de TV3 perquè és l´únic que ens deixen tenir i encara. Fins que no tinguem estat propi no tindrem una televisió com cal com en tantes altres coses tenir un estat propi no és cap ideologia és una necessitat primordial i urgent. Visca Catalunya Lliure!.


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
8 d'octubre de 2010, 08.44 h

Quin diu que Franco és mort?, és viu i molt viu, dins els cors dels polítics i funcionaris madrilenys. La repulsió i fàstic que qualsevol persona amb coneixement de causa sent pel dictador, hauria de ser similar vers els seus deixebles orgànics.


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Jordi Cirach fletxa Barcelona
8 d'octubre de 2010, 08.22 h

TVE... molt canvi d'imatge.... molt canvi de logotips i de "nueva imagen" però segueix amb la seva tònica que no va abandonar des del PP, així demostra televisió española la pluralinacionalidad que tantes vegades repeteixen?

Sort de TV3...


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.