directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 09:09 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Capdevila veu 'utòpica' la proposta del Cercle d'Economia per reformar la Constitució

La consellera afirma que la retallada de l'Estatut ha mostrat els límits d'Espanya

Comentaris 12  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

La consellera d'Acció Social, Carme Capdevila, considera una 'utopia' que les forces polítiques sumin esforços per aconseguir reformar la Constitució espanyola, tal i com va proposar aquest dimecres el Cercle d'Economia. Capdevila ha assegurat que ERC sempre ha estat al costat de qualsevol proposta unitària però ha afirmat que, després de la sentència de l'Estatut, iniciar un nou procés per la reforma és 'tornar a enganyar' els catalans, ja que la millora de l'autogovern a través de l'Estatut 'no ha estat possible'.'Com pretenem que el PP i el partit dels socialistes sumin esforços per la modificació de la Constitució que ens aporti un millor benestar als catalans?', s'ha preguntat.
Carme Capdevila, paraules Maragall
Comparteix
   


Etiquetes
La consellera republicana ha afirmat que la sentència ha mostrat 'fins a on' es pot arribar en la relació amb Espanya i creu que la millor aposta és treballar per la independència de Catalunya.

'La sentència del Tribunal Constitucional espanyol (TC) ens ha posat davant la cara un mirall que ens diu clarament que a Espanya no cal que hi perdem més temps perquè la Constitució no es reformarà', ha declarat després de participar en la cloenda del 6è Congrés de la Gent Gran a Cornellà (Baix Llobregat).

La consellera ha considerat que la decisió del TC demostra que 'no es podrà aconseguir per la via de la reforma de la Constitució una millora en el sistema de finançament'. Per aquest motiu, ha dit que el que cal és 'fer un pas més endavant i treballar per la independència'. 'És hora que Catalunya decideixi com vol el seu futur i això passa per la convocatòria d'un referèndum per la independència', ha manifestat.

Critica CiU per anunciar 'retallades' socials
D'altra banda, la consellera s'ha mostrat 'molt amoïnada' perquè hi ha formacions polítiques 'sobretot de dretes i centredreta' que estan anunciant 'la retallada en polítiques socials' de cara a la propera legislatura. En concret, ha assegurat que CiU ha proposat 'retallades' per poder contenir la despesa pública.

Ha afegit que el 2011 totes les pensiones, excepte les no contributives i les mínimes, estaran congelades perquè així ho va aprovar el PSOE 'amb la complicitat de CiU' al Congrés. Capdevila ha assegurat que un possible govern de CiU portaria aquesta política en el futur, una línia de treball que ha qualificat de 'retrocés en les polítiques socials'.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#12
Ricard fletxa Sabadell
8 d'octubre de 2010, 14.04 h

Ostia Manel crec que tenim un problema :

On has vist que jo digui que la frase de repetir mil vegades una cosa sigui de Stalin, jo nomes he dit que Stalin feia servir la mateixa tactica. Aviam si lleguim amb calma el que la gent expressa.

Segon , Hitler nomes va ostentar el carrec maxim a la jerarquia d'Alemanya a la mort de Hindenburg que va ser el 1934, no el 1933, fins llavors el Hitler era Canciller. Per tant no va pujar al poder com a president instalant el Nazisme fins el 1934.Tot i que... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#11
Artur ObaMAS i MONTILLA fletxa SOCIOVERGENCIA UNIONISTA amb Espanya.
8 d'octubre de 2010, 13.24 h

Crec que el "CATETERISME· de CATETO es inherent a molts TROLLS que escriuen a sou del MADI i no han llegit mai un llibre d'història. Pobra Catalunya amb gent a sou com el Ricard, de Sabadell ..??


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#10
Artur ObaMAS i MONTILLA fletxa SOCIOVERGENCIA UNIONISTA amb Espanya.
8 d'octubre de 2010, 13.20 h

#6 senzillament GENIAL el teu comentari ciutadà MANEL. Un 10. Salut.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#9
Artur ObaMAS i MONTILLA fletxa SOCIOVERGENCIA UNIONISTA amb Espanya.
8 d'octubre de 2010, 13.16 h

La gent del Cercle d'Economia sempre ha estat al costat del PP i CiU. Avui han canviat el "discurset" de cara a donar suport a MAS i CiU i procurant no deixar sense massa arguments al PSC i MONTILLA, per allò de que encara "toquen cuixa".
Ara be el "DISCURSET" canviarà un cop sigui en MAS i CiU qui governin Catalunya i el PP toqui poder a Espanya.

Aquesta gent i els qui li fan la reverència son els pitjor mal per l'alliberament nacional de Catalunya. Juguen com sempre ha fet, amb els nostr... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
Manel fletxa Barcelona
8 d'octubre de 2010, 12.25 h

#5 ricard, et tornes a equivocar:

1) no va ser Stalin, sinó precisament Goebbels, ministre de propaganda de Hitler, qui va inventar això de "repetir mil vegades una mentida fa que al final sembli veritat".

2) Hitler no va esperar el 1938: el març de 1933, després de provocar l'incendi del Reichstag, ja va transformar el sistema democràtic alemany en la dictadura del 3r reich, que va durar fins l'abril de 1945.

Noi, no n'encertes ni una.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
Quim fletxa PPCC
8 d'octubre de 2010, 12.16 h

#5 Recollons quin historiador estàs fet. Tu segurament ets o has estat un nen pijet d´aquest que el seu papa són de Ciu però que abans eren falangistes. T´has posat en evidència i acabes de perdre tota credibilitat. Ja sé que les comparacions són odioses però a Catalunya hi ha centenar de pobles a on els ex falangistes o els seus fills o nets ara són a Ciu o al PP i això ho sap tothom i qui més qui menys en coneix algú. La teva Ciu és el frau més gran fet als catalans des de la ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
Manel fletxa Barcelona
8 d'octubre de 2010, 11.30 h

#3 Ricard, has perdut els papers i t'has posat en evidència. Ja fa fins i tot vergonya haver de repetir per enèsima vegada que el 28-N només són unes eleccions per escollir el govern d'una de les comunitats espanyoles en què està dividida la nostra Nació, no és encara un referèndum per la independència.

Pel que fa a "equivocar-se": Un exemple dut a l'extrem: jo no sé si 10 persones que se suïciden col·lectivament (com hem vist en alguns casos) tenen més raó que jo, que només ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
Ricard fletxa Sabadell
8 d'octubre de 2010, 11.07 h

#4 Si sabessis una mica d'historia veuries que Hitler va aixecar Alemanya economicament fins el 38, no ho va fer tant malament al principi quees quan es va guanyar el suport de la majoria de la poblacio, certament despres es va transformar en el monstre que tots coneixem. Siguem objectius en aixo, tot i aixi comparar Ciu amb Hitler i els Feixistes... ostia puta!! t'has pasat tres pobles, es com si jo et compares amb el Stalin per que repetir mil vegades una mentida no la torna veritat, o perqu... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 5
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
Quim fletxa PPCC
8 d'octubre de 2010, 10.58 h

#3 ET recordo que Hitler no va obtenir el poder a Alemanya amb els tancs el va obtenir a les urnes amb el seu aparell propagandístic i que al final va resultar que la minoria d´alemanys que no es van deixar enlluernar pel feixisme i fins i tot el van combatre tenien raó. Ciu ha entès i aprés molt bé un cosa dels feixistes i es que qui té els diners i controla els mitjans de comunicació guanya. Ciu s´ha creat una potent màfia que els finança i els dona veu als seus mitjans afins a ca... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 11   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Ricard fletxa Sabadell
8 d'octubre de 2010, 10.13 h

Juas, si si, vosaltres sous els unics catalans de veritat, es curios, sent la senyera del catalanisme i de Catalunya i nomes treieu aquets vots? potser tindrieu que reflexionar i deixar de pensar que sou el melic del mon, potser haureiu de deixar de pensar que el vosaltres penseu es la pura veritat, a mi de petit em deien que si 10 persones diuen blanc i tu negre, quaqsi be segur que l'equivocat soc jo, doncs apliqueu-se aquesta maxima, ja canseu amb aquest discurs , smrpe el mateix. bla bl... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 11
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.