directe ! a La República. N. 4126. Dimecres, 24 d'abril de 2024 13:25 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Herrera sosté que el federalisme connecta amb el sentiment majoritari del país

El líder d'ICV s'erigeix en alternativa davant de l''autonomisme de curta volada' i 'el peix al cove de màxima potència'

Comentaris 37  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

El secretari general d'ICV, Joan Herrera, s'ha erigit aquest dijous en alternativa davant de 'l'autonomisme de curta volada' del PSC, el 'peix al cove de màxima potència' que planteja CiU i aquells que volen la independència sense tenir en compte la complexitat del país. En una conferència a Òmnium Cultural, Herrera ha considerat que la proposta federalista ecosocialista té la virtut que 'pot ser compartida de forma majoritària a la Plana de Vic o al Baix Llobregat'. Herrera ha lamentat que els partits facin les seves propostes en l'àmbit nacional perquè s'apropen eleccions i no intentin buscar un full de ruta encomú després de la sentència del Tribunal Constitucional espanyol (TC) i defensa que la virtut de la seva proposta federalista és que connecta amb el sentiment majoritari del país.
joan herrera, icv, iniciativa, òmnium
Comparteix
   


Etiquetes
Herrera ha constatat que la sentència del TC espanyol posa de manifest que la lectura autonomista de la Constitució 'ja no val', però tampoc 'el peix al cove de màxima potència' que suposa el concert que reclama ara CiU, que pot ser acordat amb un partit estatal i després tombat per l'altre. 'No pot ser que ho deixem tot per al 2012 i en mans de la capacitat d'uns per si governa PP o PSOE', ha opinat. Alhora, l'ecosocialista també ha considerat que ERC s'equivoca plantejant la independència, quan la realitat del país és 'molt complexa' i un procés per aconseguir un Estat propi 'no es resol en quatre dies'.

'Creiem que no l'encerta Montilla quan diu que s'ha de tornar al desplegament de l'Estatut després que passi l'empipada, i s'equivoca CiU quan parla del concert, i no l'encerta Puigcercós quan diu que la solució és la independència', ha resumit Herrera.

El secretari general d'ICV ha criticat per igual la proposta del PSC, la de CiU i la d'ERC. De la federació nacionalista, ha lamentat que 's'embolcallin amb moltes senyeres' però no tinguin un projecte nacional definit. És més, al seu parer, la proposta ecosocialista 'té molta més ambició nacional' que un concert que pot tombar PP i PSOE.

Als republicans els ha recordat que cal un país que avanci amb 'àmplies majories', 'no amb un 51 i un 49 o un 55 i un 45'. 'És que volem partir el país per la meitat?', ha preguntat.

Reformar la Constitució espanyola, admetent que és difícil
El candidat d'ICV ha reiterat el seu full de ruta, que passa per la recuperació de l'Estatut, per reformar la Constitució espanyol amb un objectiu federal i, finalment, pel dret a decidir davant del probable rebuig de PP i PSOE a una reforma constitucional. En aquest referèndum, però, s'hauria de situar també com a opció el federalisme.

Aquest és el full de ruta d'ICV i Herrera ha lamentat que els partits es dediquin ara a fer cadascú les seves propostes en l'àmbit nacional quan s'apropen eleccions, i no intentin buscar un camí comú després de la sentència del TC espanyol.

De fet, ha criticat que els catalans sempre tinguin la tendència de situar el conflicte dins de la societat en lloc de dirigir-lo cap a Espanya. Ara ha tornat a succeir, al seu parer, després de la sentència del TC, amb cada partit fent la seva proposta, quan, 'si en una cosa hi hauria d'haver uns mínims és en l'àmbit nacional'.

Herrera ha reconegut que la proposta d'ICV té complexitats, però ha demanat a totes les forces polítiques admetin la dificultat també de les seves. 'Totes les propostes són difícil, però la nostra té una virtut: que és una proposta que pot ser compartida de forma majoritària a la Plana de Vic o al Baix Llobregat', ha conclòs l'ecosocialista, que ha considerat que el seu full de ruta 'connecta amb el sentiment majoritari del país'.




COMENTARIS fletxa taronja

item
#37
Manel fletxa Barcelona
8 d'octubre de 2010, 20.56 h

#35 Alerta! Només falten 51 dies per evitar que CiU i PP facin marxa enrera en el procés cap a la independència! Si en els propers anys els convergents se surten amb la seva, l'esperit del 10-J es diluirà i haurem perdut uns anys preciosos! Mai abans havíem tingut la independència tan a l'abast, gràcies a ERC, i no ens podem permetre el luxe de deixar que el PP ens faci recular! Ho permetrem? NO!

El fals exvotant, com els altres de la seva franquícia, ni tan sols se n'amaguen: només v... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#36
ARA i mes mai ERC fletxa GENY HONESTA GENT VALENTA ...
8 d'octubre de 2010, 19.31 h

#34 per això ERC hi serà present per poder evitar un altre cop que els UNIONISTES de CiU amb els del PSC tornin a tindre cap possibilitat de "claudicar" amb Espanya. Eepp... i només falten 51 dies per que Mas i Montilla es quedin amb un pam de nas....Força ERC.!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#35
Ex votant d'ERC fletxa L'Estartit
8 d'octubre de 2010, 18.20 h

#34 Tu pots dir missa, babau.

51 dies i...AL CARRER!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 5
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#34
Manel fletxa Barcelona
8 d'octubre de 2010, 16.01 h

#33 fals exvotant, quina gràcia! Tu, que no t'atreveixes a passar com a convergent de tota la vida i insisteixes a fer-te passar per exvotant, quan ja som molts que t'hem desemmascarat, tu, precisament, vols donar lliçons de credibilitat? Què t'has posat al carajillo?

Mira, per enèsim cop: ERC mai ha dit que faria una cosa per fer-ne una altra: el 2003 va dir que només pactaria amb qui volgués reformar l'estatut, i així va ser; el 2006 va ser el Mas (no pas ERC) qui va haver d'anar al ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#33
Ex votant d'ERC fletxa L'Estartit
8 d'octubre de 2010, 15.41 h

#24 Aquesta condició de no donar suport al que no vulgui fer un referendum, és una condició que caducarà el dia 29 de novembre, en el cas de que, Déu i els catalans no ho vulguin, el tripartit simés. De ser així, amb o sense referendum, en 48 hores tindriau enllestit un 3er. tripartir P$OEmontillista.

Aixó és vox pòpuli, i cap dirigent d'ERC ho ha desmentit formalment, és més, es mostren "molt satisfets" dels tripartits, cosa que corrobora que si poden, el tornaran a fer.

No teniu... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 7
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#32
Manel fletxa Barcelona
8 d'octubre de 2010, 15.09 h

#28 Tu parles de "que ve el llop"? Ostres, si sou vosaltres que no pareu de fer el mateix! "Que ERC tornarà a pactar amb els sociates!", "Que no em tornareu a enredar!" i deliris semblants. Sí, deliris, perquè ERC ja ha dit quina seria la condició per a un hipotètic pacte: el referèndum per la independència, i el PSC ja ha dit que NO. ERC només havia posat una condició com aquesta anteriorment: la reforma de l'estatut del 2003. I així es va fer. Només des de la paranoia més aguda ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#31
Pepo fletxa VdG
8 d'octubre de 2010, 15.01 h

Llastima que a la rsta de espanya li importi un pito el federalisme...


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#30
Manel fletxa Barcelona
8 d'octubre de 2010, 14.56 h

#29 Ricard, te n'adones que el que dius no té sentit? Què té a veure una cosa amb l'altra? ERC era independentista amb 12 diputats a l'oposició, és independentista amb 21 diputats i des del govern, i ho seguirà sent, tingui la força que tingui, estigui on estigui, fins el dia de la independència.

Tu et confons amb CiU, que només parla de "sobiranisme" quan és a l'oposició.


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#29
Ricard fletxa Sabadell
8 d'octubre de 2010, 14.10 h

#24 Primer treieu uns resultats decents a les eleccions i despres treu pit enarbolant la bandera del independentisme.
Pero no treguis pit abans que arribarem a l'independencia gracies a altres partits que ara no pareu d'atacar. Aneu fent que aixi ens va,


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 5
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#28
Rogerdeflor fletxa Sant Martí de Riudeperes
8 d'octubre de 2010, 13.56 h

No patiu que quan arribi els d'esquerra a les 3 de treballar , tindràn tota la tarda mentre fan el cafè i veuen la telenovela de tv3 per anar fent clics a les fletxetes vermelles. Però el que diem és cert. Puicercós va criticar molt durament la tàctica que van fer servir els socialistes fa 4 anys. La de que ve el llop . I ara la fa servir. No té més recursos ja . Ha caigut al seu parany. I ara que no em diguin que no ataqui a un partit que vol la independència, aquest partit el que vo... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 5
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.