directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 20 d'abril de 2024 16:00 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

El PP de les Illes derogarà la Llei de Normalització lingüística si guanya les eleccions i pot governar

El PSM creu que José Ramón Bauzá és 'indigne' de presidir una formació que representa el 45% dels ciutadans de Illes · La llei fou aprovada per majoria durant el mandat de Gabriel Cañellas (PP) l'any 1986

Comentaris 13  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant

El president del PP de les Illes, José Ramón Bauzá, ha explicat avui que, si guanya les eleccions de l'any que ve i pot governar en la propera legislatura, derogarà la Llei de Normalització Lingüística 'sens dubte'. Bauzá, que assegura que respecta 'totes les regions', ha afirmat que no està disposat que 's'imposin' a les Illes les variants lingüístiques del Principat. 'Nosaltres diem 'tassó' i no 'got'; 'capell' i no 'barret'. El que hem après dels nostres padrins, dels nostres pares, són una sèrie de paraules absolutament pròpies que determinen la nostra riquesa cultural. Jo no estic disposat que, des de fora, des de Catalunya, se'ns imposin'. El PSM ja ha replicat Bauzá, recordant-li que la llei va ser aprovada per unanimitat l'any 1986, quan governava el PP de Gabriel Cañellas, fet que 'va suposar una fita en la construcció del consens social i polític per aconseguir la recuperació de l'ús social de la llengua pròpia de les Illes Balears i la igualtat lingüística real de les dues llengües oficials del país'.
bauzà
Comparteix
   


Etiquetes
Bauzá també assegura: 'Jo respect a totes les persones i a totes les regions; crec que igual com nosaltres els respectam ens han de respectar.'

El PSM 'no dóna crèdit' a totes aquestes declaracions, i afirmen que Bauzá és 'indigne' de presidir una formació política que representa al voltant del 45% dels ciutadans de les Illes, alhora que creuen que 'és un perill per al conjunt de la població de Balears'.

També assegura que aquest posicionament denota que Bauzá 'ha assumit les tesis ideològiques dels sectors més radicals, antimallorquins i ultradretans del seu partit (liderats per Carlos Delgado) i del Círculo Balear', i ha fet una crida als dirigents del PP balear 'no alineats amb el tàndem José Ramón Bauzá-Carlos Delgado' perquè 'es rebel·lin contra aquesta deriva radical del seu president i en forcin el cessament immediat, pel bé de tots els ciutadans i ciutadanes de les Illes Balears'.

L'Obra Cultural Balear (OCB) també s'ha posicionat contra Bauzá, acusant-lo de 'parlar des de la ignorància i el desconeixement de la realitat social' i apuntant que la derogació de la llei 'constituiria una violació de facto de la màxima norma estatutària, un intent de rebaixar l’estatus oficial del català per la porta de darrere.'




COMENTARIS fletxa taronja

item
#13
9 d'octubre de 2010, 11.03 h

I veient la destrossa lingüística que ens estan causant els fatxes malparits espanyols, al damunt hem de suportar i tolerar que ens emplenin als telenotícies i altres medis de comunicació, de notícies relatives a faxtes importats sudaca-perucans, perquè els han donat un premi. Ai si en Nobel aixqués el cap !!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#12
Biel fletxa Mallorca
9 d'octubre de 2010, 08.56 h

#3 Lluís:
Veig que saps insultar -cosa que solen fer molts d'espanyols en parlar del nostre país-; però encara no saps que la nació catalana va de Salses a Guardamar i de Fraga a Maó i l'Alguer.


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#11
8 d'octubre de 2010, 18.27 h

Bauzá ingenu! Que potser el castellà no s'ha imposat a les Balears??? Segons tu el parlen per naturalesa, no? Imbècil! ha estat una imposició claríssima.
El català es parla a Mallorca des de principis del segle XIII, quan vosaltres encara no havíeu destrossat el continent americà.
I quant als dialectes: Que potser tenen el mateix vocabulari els de castella i els d'andalusia?
Ja sabem que sou fatxes, però no ho intenteu dissimular, perquè és una evidència.


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#10
Anna fletxa Reus
8 d'octubre de 2010, 17.04 h

Espero que el PP, ara que sembla que guanyarà a Andalusia, comenci a aplicar oficialment les variants dialectals parlades en aquell territori en susbtitució del castellà de Salamanca que s'intenta imposar antidemocràticament als andalusos (també als murcians, als canaris, als...). Si amb el català és dolent aplicar l'estàndard, amb el castellà també ho deu ser, oi?


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#9
Anna fletxa Reus
8 d'octubre de 2010, 17.00 h

A les Illes, igual que al País Valencià, si es volen desempallegar d'aquesta xusma, que ha enrunat el territori de ciment, de putes il·legals les carreteres, de cocaïna i altres vicis els centres turístics i de xenòfobia feixista espanyola les principals ciutats, només els queda sumar-se al procés d'independència iniciat a Catalunya.


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
8 d'octubre de 2010, 15.37 h

Torna el secessionisme lingüístic amb més força que abans, com un malson. Fatxes malparits de merda, ultranacionalistes excloents, no tingueren prou amb la purga exhaustiva que feren després de la guerra civil, els milers de mallorquins que afusellaren, volen acabar la feina, rematar-la, són incapaços de respectar la llibertat del comú per a conservar les seves arrels.


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
Josèp fletxa Sant Celoni
8 d'octubre de 2010, 15.32 h

Però a veure, Manel, el rerafons d´aquest "greu" problema és que les Balears han adquirit el català estandard com a llengua oficial escrita.... I això els hi toca la moral... Si el PP guanyés a les Illes els hi faltaria temps per censurar IB3 a Catalunya, com han fet amb el Canal 9... Amb l´excusa que el "valencià no és català"... ës clar, jo vaig anar a una acadèmia d´idiomes per treure´m el nivell A de valencià, perquè és clar, és tan difícil i diferent del català....


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
Manel fletxa Barcelona
8 d'octubre de 2010, 15.14 h

#2 Josep, tens tota la raó, però no cal anar a Alemanya: el cordovès i el sevillà és el mateix? I això per no parlar del mexicà, l'argentí, el veneçolà, l'equatorià, etc. Segur que per als peperos i altres espanyolistes com el luis aquest, tot allò és "castellano" o "español", segons amb qui parlin.


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
Josèp fletxa Sant Celoni
8 d'octubre de 2010, 14.52 h

En Lluís aquest és el típic torrecollons que mira pàgines catalanistes per insultar al personal i treure la seva ràbia i impotència perquè les seves relacions sexuals són ínfimes i deporables.... Apa, nen, vés a veure el "sálvame" que estan a punt de començar i és l´únic programa que les teves neurones poden assimilar.


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
8 d'octubre de 2010, 14.45 h

A canvi de no trencar la pau social sempre s'ha demanat al català que renunciï a expressar allò que sent.
Que renuncii a parlar en català en nom de la bona educació, quan l'altre és castellà.
Que renuncii a demanar més llibertat o un referèndum per la independència perquè hi ha una part de la població que se sent espanyola i això li molesta.
Per què la renúncia ha de ser sempre del costat dels catalans ?
No creieu que ja és hora d'acabar amb tanta renuncia, i que siguin els ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.