directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 26 d'abril de 2024 19:52 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Puigcercós creu que un pacte entre CiU i ERC ajudaria a 'empènyer' Catalunya

Tot i això, qüestiona la 'valentia' de la federació nacionalista per aconseguir el concert econòmic

Comentaris 41  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant

El president d'ERC, Joan Puigcercós, ha reclamat aquest dilluns 'valentia' de PSC i CiU a l'hora de pactar el nou finançament el 2013. De fet, el líder republicà ha qüestionat que CiU aconsegueixi el seu principal eix electoral, el concert econòmic. 'No sé si estan en disposició de fer-ho', ha dit, perquè creu que la seva relació amb l'Estat ha estat 'sempre conjuntural', i qualsevol tipus de negociació en aquestes circumstàncies 'està avocada al fracàs'. Puigcercós s'ha mostrat convençut que Artur Mas guanyarà les eleccions, i ha dibuixat dos escenaris possibles: un pacte entre CiU i PSC o CiU i PP, que ha titllat d''estèril', o bé un pacte entre CiU i ERC, que ajudaria a 'empènyer' Catalunya.
joan puigcercós, erc, esquerra
Comparteix
   


Etiquetes
En una conferència a l'escola de negocis ESADE a Barcelona, el president d'ERC, Joan Puigcercós, ha destacat que abans del 2013 's'haurà de tornar a discutir de finançament', i ha dubtat que CiU sigui capaç d'aguantar la 'pressió' a l'hora de negociar amb l'estat espanyol i aconseguir el concert econòmic, que és el principal eix de campanya de la federació.

Puigcercós ha defensat que des del 1992 aposten pel concert econòmic i que es mantindrà 'coherent' amb aquesta qüestió. En canvi, ha dit que durant els anys de govern del tripartit CiU mai no ha aconseguit recursos per a Catalunya, i li ha reclamat 'valentia' i un 'canvi' d'actitud en la relació amb el govern espanyol si volen aconseguir aquest objectiu.

El líder republicà ha destacat que la relació entre CiU i l'Estat ha estat 'sempre conjuntural', un fet pel qual creu que aquesta relació està 'avocada al fracàs'.

En aquest context, Puigcercós ha reflexionat que si la federació nacionalista accedeix al Govern, encara que sigui sense majoria absoluta, 'la incògnita és si tornarà a pactar amb el PP o amb els socialistes', cosa que significaria 'retornar a aquell marc de relacions catastròfic que significa donar suport al govern espanyol de torn a canvi que la seva sucursal a Catalunya li doni suport'.

Contracte als 15 anys

En la conferència, Joan Puigcercós ha presentat el seu model d'economia a Catalunya amb vista al futur i en un camí cap a la independència. Considera que el progrés econòmic ha d'estar basat en l'educació i la recerca. En aquest sentit, ha proposat un nou tipus de contracte per als joves a partir de quinze anys perquè puguin introduir-se en el món laboral. 'La gent ha de començar a treballar com abans, i ha d'entendre que s'ha de treballar'.

També ha proposat que a l'escola s'introdueixi una assignatura per formar emprenedors, amb la possibilitat que elaborin un projecte.




COMENTARIS fletxa taronja

item
#41
Lluís fletxa Girona
9 d'octubre de 2010, 17.52 h

#39 A qui vols enrredar, recopila diaris de l'època, i veuràs que la direcció el va cridar Per parlar-hi amb la intenció d'obrir l'expedient, i per això ell va marxar abans de que el fessin fóra. I el congrés el va perdre gràcies a la mà dreta d'en Puigcercós, L'Uriel que va dividir els crítics. Al meu pare, ara reagrupat, se'l va fer fóra, se li van deixar de cobrar les quotes d'afiliat a esquerra, tu com en dius d'això ???


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#40
Miquel d'Amsterdam fletxa Barcelona - Amsterdam
9 d'octubre de 2010, 15.36 h

Qualsevol pacte per continuar la via autonòmica ajudaria a 'empenyer' Catalunya... empenyer-la a l'abisme!
ERC amb aquestes paraules es declara autonomista.
ERC només fa plans per continuar gestionant la comunidaz autónoma Española Cataluña.
El 2013 hem de ser un estat independent!
Prou ja d'aquest estira- arronsa sense sentit. Quin rotllo!
El concert econòmic és impossible.
El referèndum per la independència d'ERC és impossible i il.legal.
A quí volen enganyar?
Si CiU treu l... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#39
ARA, ERC fletxa Puigcerda
9 d'octubre de 2010, 13.35 h

#33 Carretero va FUGIR... mai se li va obrir un EXPEDIENT. Carretero no es democrata ni republica. Carretero es nomes ELL i el seo egocentrisme reaccionari i prou.


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#38
ARA, ERC fletxa Puigcerda
9 d'octubre de 2010, 13.31 h

Carretero la democracia mai ha estat una de les seves prioritats. Va perdre un congres al si d`ERC i no va sofrir mai que la majoria no el vulgues com a president del partit. Aquesta i cap altra es la rao de la seva fuguida d`ERC.


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#37
9 d'octubre de 2010, 13.05 h

#31 Perdona, tu has sentit a Laporta constantment dir que fara que guany en Mas?. Ja em diras quan, perque jo hi vaig a moooltes de les xerredes i noi encara no he sentit mai.
Si he sentit que Puigcercos podria pactar amb CIU.
Sempre dic el mateix, pero no creieu que es un parany ecspañol en el que hem caigut de nassos aixo de desqualificar-nos entre nosaltres?? Jo diria que ara la politica importa poc, que els temes del dia a dia impoten poc, ara el que de debo importa es logra l'independenci... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#36
Lluís fletxa Girona
9 d'octubre de 2010, 12.34 h

#35 Si senyor, tant per fer polítiques socials com per fer polítiques nacionals calen diners, i aquests només els tindrem amb la independència


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#35
Rogerdeflor fletxa Sant Martí de Riudeperes
9 d'octubre de 2010, 12.26 h

Josep, el dia a dia del païs és que no hi hagi gent fent cua per demanar alguna cosa de menjar. I que els serveis socials mínims estiguin garantits, i que els nostres fills no tinguin a dia de'avui el futur hipotecat per culpa de l'expoli que estèm patint. Tant de bo esquerra hagues fet bon us dels escons que va obtenir, no tant sols per demostrar que podia governar els vem posar al poder. Una altra cosa., molts d'esquerra viviu al mon del: ser el primer a demanar... el que sigui. i com p... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#34
Lluís fletxa Girona
9 d'octubre de 2010, 12.00 h

#28 Totes aquestes lleis estan molt bé, però em pots dir de què serveixen? La llei del cinema queda pendent pel proper govern segons surt avui al diari, o sia que ara per ara és paper mullat, la de consultes és la millor, s'ha de demanar permís a Espanya per fer consultes, no cal fer més comentaris, i en conjunt agafant l'estatut i veient com ha acabat a mans del TC, podríem concloure que qualsevol Llei aprovada al Parlament Català serveix per poc més que per anar al WC. I que sàpigu... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#33
Lluís fletxa Girona
9 d'octubre de 2010, 11.54 h

#29 Carretero va marxa d'esquerra per què se li volia fer un sumarissim (Ridao) per opinar diferent, i els crítics van perdre a l'assamblea per què el màfies d'en Puigcercós ja es va encarregar de que l'Urielet crees un altre corrent intern per tal de desactivar el primer, divideix i guanyaràs, allò de que tant ara us queixeu.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#32
Josep fletxa Vic
9 d'octubre de 2010, 11.42 h

#30 això que dius tu dels cartellets, els correbous i no se què mes és el puto dia a dia d'aquest país. L'espoli també ho és, clar que si! per cert.. et recordo que el primer partit d'aquest país que reclamava el concert econòmic era ERC, i ara tothom s'hi apunta. Espero que amb la indpendència passi el mateix però, ara per ara, no és així. ERC vol la independencia per aquest país però si no te majoria absoluta com vols que la proclami?? ERC fa el que pot dins les possiblitats que... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.