directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 28 de març de 2024 19:41 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Un xou parlamentari que es podia evitar

aren anar separats el 21-D amb un objectiu comú, avui és un campi qui pugui

Comentaris 9  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 3 vots )
carregant Carregant

ANÀLISI - @JoanSole_ | El gran problema de la situació d'ahir és que es podia evitar, només feia falta que entre els partits republicans hi hagués el mínim d'unitat, o de comunicació, que l'independentisme de base ha demanat, i es mereix, des del primer dia. El d'ahir fou un nou episodi marcat pel show davant de totes les càmeres. De nou van fer bullir l'olla per cridar a la mobilització popular i la van refredar en sec. Al final es va entrar al Parc de la Ciutadella per intentar canalitzar aquesta impotència.
Pla general de l'hemicicle del Parlament
Pla general de l'hemicicle del Parlament
© Elisenda Rosanas

Comparteix
   


Etiquetes
Ho apuntàvem en un article el 5 de gener, el que interessa al bloc republicà és una investidura a llarg termini, el desgast al qual està exposat el Gobierno de Rajoy, amb tres fronts -econòmic, polític i judicial- exigeixen que Junts per Catalunya, ERC i la CUP remin en una mateixa direcció per fer efectiva la República. Si ho analitzem, des que el Parlament s'ha constituït, el sistema judicial s'ha vist sobrepassat pels moviments de Puigdemont a Europa, el Consejo de Estado ha aconsellat al Gobierno no tirar endavant la impugnació de candidat de JxC davant la flagrant manca de separació de poders i el Constitucional ha sofert pressions de l'executiu espanyol per evitar la investidura que qui va cessar fa tres mesos.
 
La situació s'escapa de les seves mans. Aquests tres fronts que s'han produït en només una setmana, i que s'agreujaran a mesura que passin els dies, van acompanyats d'una gravetat econòmica evident. Calen aprovar uns pressupostos amb més retallades i amb les pensions com un problema majúscul. És un context on l'únic que ha de fer el republicanisme, l'únic, és mantenir-se ferm en una idea. El problema és que són tres partits amb tres estratègies.
 
Junts per Catalunya persistirà en la investidura de Puigdemont, però no pel fet de ser Puigdemont, sinó pel que representa la seva figura institucional: la presidència. ERC prioritza el retorn del control de les institucions, però no per desplegar la República immediatament i plantar-se de nou davant un jutge, sinó per ampliar la base i anar recuperant espais de poder per tenir una relació de tu a tu amb l'Estat. La CUP vol oficialitzar la Declaració d'Independència del 27 d'octubre, fer efectiu el mandat popular de l'1-O. Tres estratègies que xoquen, discrepen, s'enreden, es desentenen i, el pitjor de tot, són unilaterals.
 
El que va passar ahir es podia evitar si hi hagués una relació transparent entre les tres forces i amb un missatge únic. L'esgotament que provoca veure aquests càlculs partidistes és cada vegada més evident, i ho és perquè cada vegada que ha fet falta anar a les urnes els votants han respost. Ho és perquè cada vegada que hi ha una mobilització, la gent hi és. Perquè cada vegada que cal ampliar la base social els voluntaris hi són.
 
Les sensacions que es van desprendre dels fets de Ciutadella són les d'un moviment que demana dignitat, que vol acció i està fart de l'especulació, el càlcul, el moment perfecte, el dia històric, la jugada mestra o el gest magistral. Perquè per veure aquest tipus de coses ja tenen a Leo Messi al Camp Nou cada quinze dies. Hi ha presoners polítics i hi ha exiliats que varen ser cessats per fer efectiu un mandat democràtic. El 21-D és un altre mandat, si aquells que varen escollir els catalans no poden ocupar el càrrec que li van donar les urnes, sentint-ho molt, no hi ha càlcul. Noves eleccions, desgastar i evidenciar que l'Estat nega el dret dels catalans a escollir els seus governants. Fer explícit que la voluntat dels votants no es torça ni es posa a disposició dels desitjos d'un statu quo que veta la presidència de qui vol i com vol.




COMENTARIS fletxa taronja

item
#9
31 de gener de 2018, 13.21 h


#6 JO FAIG UNA CRIDA A QUE QUI VULGUI AMAGAR EL CAP SOTA LA SORRA, HO FACI PERQUÈ JO NO SÓC QUI PER IMPEDIR-LI, DONCS RESPETO LA MANERA DE FER DELS ALTRES, PERO M'AGRDARIIA QUE ELS ALTRES FOSSIN PROU RESPECTUUOSOS PER NO DEMANAR QUE TOTHOM FACI ALLÒ QUE VOL ELL.

COM SEMPRE, LA DRETA CONVERGENT DEMANANT ALS ALTRES QUE FACIN LO QUE ELLS DESITGEN, EM SEMBLA QUE JA N'HI HA PROU, NO?


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 5
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
31 de gener de 2018, 13.20 h


#7 TU LO QUE ENS HAS D'EXPLICAR ÉS COM POTS SER TAN ANALFABET QUE ESCRIVIES ACIENDA SENSE HAC I FOTIES HACS INTERCALADES ALLÀ ON NO N'HI HAN, FRANQUISTA PESTILENT.

NO SÉ COM GOSES VENIR A FER EL RIDÍCUL A UN LLOC ON HAS DEMOSTRAT TAN SOVINT SER UN IGNORANT TOTAL


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
31 de gener de 2018, 11.37 h

#5 QUERIDISIMOS NAZIS

IBA A HOY A CONTAROS ESTA NOTICIA DEL TIME QUE PONE A PUIGTONTON ENTRE LOS 10 MAS BUSCADOS POR EL FBI, IBA A RECORDAROS LAS SABIAS PALABRAS DE AZNAR CUANDO DIJO "SE COMERAN LOS UNOS A LOS OTROS", LAS SABIAS PALABRAS DE AQUEL GURU DE LA POLITICA ESPAÑOLA QUE DIJO "ANTES SE ROMPERA CATALUÑA QUE ESPAÑA",LA PROBABILIDAD DE INEVSTIR TELEMATICAMENTE O DIRIGIR UN GOBIERNO DESDE EL EXILIO CUANDO NO ATIENDE 5 LLAMADAS DEL BRAZO TONTO DEL PARLAMENTO REGIONAL,ETC.ETC.


PERO LOS... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 5
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
JCV fletxa Sta. Cristina d'Aro
31 de gener de 2018, 11.14 h

Independentistes i gent de bé; Humilment us faig una crida a tots des d'aquest espai. Deixem estar les nostres diferències i opinions en suspens durant uns dies per varies raons:
1- Perquè de seguir així, finalment encara haurem de donar la raó al porc i desgraciat de l'Aznar, en allò que va dir:
Antes se romperá Catalunya que España.
2- Per no donar greix a aquesta gentussa, fills de les rates de clavegueram dels nazis de can madrit, en altres
paraules, trolls, que pululen pe... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
31 de gener de 2018, 11.09 h

RESPECTE AL PRESIDENT ROGER TORRENT, PERÒ HAVIA DE REUNIR-SE AMB JUNTXCATALUNYA, I LA CUP, PER DIR-LOS LA SEVA INTENCIÓ I POTSER S'HAGUÉS TROBAT UNA FORRMA CORRECTE PER MANTENIR LA IMPRESCINDIBLE UNITAT, CAP A LA DEMOCRÀCIA I L'ESTAT DE DRET QUE SERÀ LA REPÚBLICA PER PROMOURE LA JUSTÍCIA SOCIAL EL BENESTAR PELS TREBALLADORS I TOT EL QUE ENS IMPEDEIX EL RÈGIM DE TIRANIA DEL REINO. ,


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
el vigilant dels vigilants fletxa la cove d'ali baba(c'al rajoy)
31 de gener de 2018, 08.57 h

3# Recordo el paper d'Oriol davant del Borrell, això passa i fa pensar que hi ha una doble agenda, una de cara a l'independentisme català, i un altre de cara al govern espanyol, quan un líder fa aquesta mena d'actuació, demostra que no mereix el lloc que ocupa, hi va sent hora de què altra gent agafi responsabilitat, i comencem a caminar amb fermesa cap a la independència, aquesta generació de polítics té molta gent professional i està viciada d'interessos propis i estranys, cal veure... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
L'ESTAT esPPanyol és una VERGONYA PER A LA HUMANITAT. És un SIMULACRE VERGONYÓS DE DEMOCRÀCIA, una PARÒDIA ESPPERPPÈNTICA D'ESTAT DE DRET. fletxa || ||☆|| || L'estat espanyol per als espanyols i un estat català per als catalans. Tot poble té dret a un estat on la seva llengua vernàcula sigui oficial en TOT l'estat.|| ||☆|| ||
31 de gener de 2018, 08.08 h



Les anàlisis polítiques fetes "a la bona de déu" no són la millor manera d'acarar les dificultats que troba tot moviment d'alliberament.


Opinar que el gran problema de l'independentisme català és que "els tres partits no remen junts" em sembla una autèntica carallada. El problema NO és aquest,


Afirmar això equivaldria a que els espanyols creguessin que el seu problema no és la corrupció i la pervivència del franquisme, snó les diferències entre PP i Podemos.


Aquest dia, ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 15   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
gintonic fletxa gintonic
31 de gener de 2018, 07.55 h

#1 tu creus??

jua jua


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
31 de gener de 2018, 07.28 h

Se comeran los unos a los otrosdientes dijo AZNAR


JUA JUA


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 20
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.