directe ! a La República. N. 4126. Dimarts, 19 de març de 2024 03:31 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

[Exclusiva] Aquest és l'informe d'Interior sobre els policies ferits l'1-O: ''contusión en una uña''

directe!cat té accés a una llista amb els agents "ferits" i a quina ciutat va ser "lesionats" i a quina franja horària

Comentaris 11  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 6 vots )
carregant Carregant

Redacció @directe"Contusión en una uña". Sembla una broma de mal gust però no ho és. Es tracta de la descripció escrita de les "lesions" d'un dels agents dels cossos de seguertat espanyols "ferits" durant la seva violenta i desproporcionada intervenció el dia del referèndum legat i legítim de l'1 d'octubre passat. Al document, emès per Interior i entregat als jutjats, al qual ha tingut accés directe!cat en exclusiva, deixa en evidència el Gobierno i el seu intent de victimitzar els agressors.
policia, violencia, 1 octubre, referendum, repressio
Imatge d'un home carregat per la policia espanyola aquest diumenge
© Gerard Vilà / ACN

Comparteix
   


Etiquetes
Les imatges van parlar per sí soles i el món ho va veure: els agents de la Policía Nacional espanyola i de la Guardia Civil van carregar amb cops de porra, puntades de peu, estirades,  forcejaments i empentes amb els escuts de defensa. Una actitud violenta i agressiva davant de persones que només portaven paperetes i alçaven els braços amb una actitud, malgrat la tensió i provocació, absolutament pacífica.
 
Les primeres informacions del Ministerio de Interior foren que hi va haver un total de 39 agents que havien patit algun tipus de "lesió" i es va especificar, fins i tot, que eren 19 nacionals i 20 guàrdies civils. Després, quan la Generalitat feia oficial els 1.066 ciutadans ferits, de cop i volta, el Ministerio de Interior va augmentar la xifra d'agents "lesionats" a 431.
 
Les irrisòries, ridícules i risibles lesions i contusions que estan descrites en aquest informe del Gobierno entregat als jutjats, al qual ha tingut accés en exclusiva el directe!cat, fan palès que s'han posat tots els esforços a engreixar la xifra. Vaja, el que se'n diu col·loquialment que 'hi han posat molt més pa que formatge' amb el clar objectiu de victimitzar els culpables. Tal com es pot llegir als documents més avall adjuntats, la majoria de les "lesions" poden ser produïdes pel sol fet de donar cops de porra: gran part són "contusions" a dits de la mà. Un mal cop de porra o un excés de força poden provocar aquests danys. Així com molèsties musculars en un mal gest o en forçar alguna articulació en plena acció repressiva.
 
Algunes de les "ferides descrites" es poden considerar, directament, una burla als més de mil ferits que custodiaven les urnes aquell 1 d'octubre. Des de "contusión en uña mano derecha" a un agent que ha patit "contusión/escoración frente ilegible" (és a dir, que no es veu però et creus a l'agent que, per cert, anava amb casc). També hi ha algun agent que ha patit "molestias en la rodilla izquierda" i un altre que té "dolor hombro izquierdo". Un altre és queixa de "contusión zona genital" però ves que no fos la nit anterior a la intervenció. Fins i tot, un agent té "lesiones leves sin describir, no parte" tot i que sí que "parte como herido" al llistat. Un altre té una "torcedura del pié izquierdo" i un altre una "contusión en un dedo". Aquí els documents:







Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#11
3 de febrer de 2018, 12.44 h

Aquest informe, l'han presentat perque el vegin a la UE ?? Perque a España, ja hi compto com també que s'ho empassaran tots els españoleros, però si s'ho empassen a Europa, ja no hi ha dubte de que AQUESTA EUROPA NO ENS CONVE. Ens fotaran el timo de la estampita cada vegada que vulguin i a pagar els catalans que som precisament els que no hi estem d'acord. CAL FER-HI ALGUNA COSA, ARA QUE ENCARA ES VIU EL PROCES. ERC i CUP, va per vosaltres que presumiu d'endependentistes i en canvi, JxCat q... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#10
Fd'A. fletxa Calders
2 de febrer de 2018, 17.03 h

Quants dies donen de baixa per això de l'ungla?


Valora aquest comentari:   votar positiu 10   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#9
alerta fletxa castelldefels
2 de febrer de 2018, 14.31 h

El del mal d´ungle deu ser el del Pau Claris quan retorçava la ma a la noia que despres han difamat els diaris i tv unionistes, el del mal de ous el que va saltar al mateix lloc a sobre d´una altra dona, el del mai de Girona deu de haver pres mal al trencar la porta com un cafre i no continuo perque segur que ara presentaran denuncies per a cobrar indemnizacions per accidents laborals


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
2 de febrer de 2018, 11.31 h

SÓN UNS CRIMINALS,, SEGLES AMB ESTAFES MENTIDES, CENSURES, SILENCIS, OPACITATS, GUERRA ESPANYOLA DE SEGLES CONTRA CATALUNYA, LA GRAN COLÒNIA, EXPLOTADA I SENT EL GRAN PUNTAL QUE TENEN PER ESCAMPAR L'ODI, LA IGNORÀNCIA EJECTADA SOBRE EL POBLE CREANT UN IMAGINARI FALS PERÒ EFECTIU, ACONSEGUINT LE FELICITAT DE LA IGNORÀNCIA DE LA POBLACIÓ. LA GUERRA ACTUAL NO ÉS NOVETAT, ÉS LA BAULA QUE HAN SEGUIT TOTS ELS DICTADORS FRANCO UNA MÉS PLENAMENT HITLERIANA, QUE S'HA PERPETUAT. MENTIR SOBRE L'... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 12   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
Jomapla fletxa Castellterçol
2 de febrer de 2018, 11.19 h

Ara tesulta que eren piolins de mantega...


Valora aquest comentari:   votar positiu 10   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
Josep-Maria fletxa Terrassa
2 de febrer de 2018, 10.06 h

Jo vaig sentir al programa Tertulia (de 23 a 24 h) de RNE el dia dels fets o l'endemà un portaveu dels sindicats de la policia que va dir i confirmar que nomès hi va haver 4/5 agents afectats de poca importància.


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
The observer fletxa Collserola
2 de febrer de 2018, 10.03 h

Deixant-nos de rucades ,el que sí s´hauria d´objectivitzar, i que podrien esgrimir en algun judici, és que la pitjor agressió que patiren els policies espanyols fou en el seu ORGULL. Se´ls podria preguntar on els hi fa més mal, i segur que us dirien, NO SENSE UNA CERTA VERGONYA, que és EN AQUESTA ZONA CONCRETA.

Repartint llenya es van lesionar doblement, en el seu orgull, i en les pobres víctimes indefenses.


Valora aquest comentari:   votar positiu 14   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
Lluis C fletxa Banyoles
2 de febrer de 2018, 09.02 h

#3 Etíliques, vull dir...


Valora aquest comentari:   votar positiu 11   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Lluis C fletxa Banyoles
2 de febrer de 2018, 09.01 h

Això que no han comptat les intoxicacions etítiques !!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 13   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2

Valora aquest comentari:   votar positiu 10   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Temps d’amnistia, de corrupció i d’estafes

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.