directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 26 d'abril de 2024 08:34 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

El número dos d'Esperanza Aguirre vincula la ministra Cospedal amb les clavegueres d'Interior

En un document publicat per 'InfoLibre', també la relaciona amb la Gürtel

Comentaris 3  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 3 vots )
carregant Carregant

Redacció| L'expresident de la Comunitat de Madrid i número dos d'Esperanza Aguirre, Ignacio González, ha vinculat la ministra de Defensa espanyola i secretaria general del PP, María Dolores de Cospedal, amb els casos de corrupció més sonats del Partit Popular: la Gürtel i les clavegueres d'Interior. "Segons Maurici [Casals, president de La Razón i figura important del Grup Planeta] la Gürtel la controla Mª Dolores [de Cospedal] amb aquests polis [el comissari Villarejo i els seus còmplices] i controla tot el partit i vol acabar amb tot l'anterior per heretar a Mariano Rajoy i pot ser ella la que faci servir Gürtel contra tots", va escriure el mateix González en un document que ha avançat en exclusiva el diari digital 'InfoLibre'. González es troba actualment en llibertat condicional pel cas de corrupció del Canal d'Isabel II; pel qual se li han confiscat milions de dòlars en comptes a Panamà. 
 


 
Cospedal, en una imatge d'arxiu
Cospedal, en una imatge d'arxiu
© Pol Solà

Comparteix
   


Etiquetes
El document es tracta de dues pàgines i mitja escrites en un paper amb capçalera de la Vicepresidència del Govern de Madrid, sense data però que els mitjans situen en els primers sis mesos del 2012, i que la Guàrdia Civil ha trobat en una llibreta durant els registres de l'Operació Lezo. Segons el seu contingut, Cospedal -que, aleshores, era presidenta de la Junta de Castella-la Manxa-  hauria format part de les conspiracions de les clavegueres d'Interior que va destapar el diari 'Público' amb les converses de l'aleshores ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz; en que es mostraven la corrupció i il·legalitats que caracteritzaven la seva batalla contra el moviment independentista. 

En el document recentment publicat, González es refereix al cas de corrupció pel qual s'investiga el seu àtic de luxe d'Estepona per resumir una reunió sobre el tema (el 2011) amb el comissari José Manuel Villarejo Pérez -avui empresonat i imputat per organització criminal, suborn i blanqueig de capitals- i Enrique García Castaño, un altre comissari de la trama de corrupció. En els apunts de González apareixen noms sobre els quals fins ara només hi havia sospites, com el del marit de Cospedal, l'empresari Ignacio López del Hierro, que mantindria una estreta relació amb Villarejo. Segons escriu González, Villarejo li hauria dit que "és amic del marit de Cospedal des de fa 30 anys i que ajuda a Maria Dolors i que el coneix".

En aquest sentit, obsesionat sobre la manera com s'hauria sabut l'escàndol del seu pis, González escriu: "Quin sentit té això si va ser ella [Cospedal] qui em va posar a l'Executiva Nacional? Hi ha polis a la UDEF que per fotre [el comissari José Luis] Olivera i el seu treball disparen contra mi i per què? Qui els paga i consenteix investigacions no oficials paral·leles? Per què Paco [Granados] sap i agita tot això i quina relació té amb ells? ".  "Aquesta és una guerra a la UDEF que cal parar!!", conclou González atribuint-la a un tal "Pedro Antonio", que podria ser Martín Marín, secretari d'Estat de Comunicació amb Aznar.

Aleshores, el director de la UDEF era José Luis Olivera Serrano, actual director del Centre d'Intel·ligència sobre el Terrorisme i el Crim Organitzat (CITCO) a qui s'ha relacionat amb els principals noms de les clavegueres d'Interior. En aquest sentit, González escriu que "Mª Dolores pacta amb Rubal [caba] i ara manté a Olivera a la UDEF per fer altres coses (sic)"; relacionant-la directament amb la trama corrupte contra el sobiranisme. Preguntada per 'Infolibre', Cospedal es va negar a donar explicacions i Rubalcaba va negar cap mena de pacte i es va mostrar "indignat". 

Per acabar, González esquitxa amb els seus escrits també la caverna mediàtica, detallant els alts directius de mitjans de comunicació que li han mostrat suport; entre els quals destaquen Maurici Casals, Bieito Rubido (director d'ABC) i Julio Ariza (Intereconomía).




COMENTARIS fletxa taronja

item
#3
3 de febrer de 2018, 09.02 h

Se sent la pudor des d´enfora...


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
JCV fletxa Sta. Cristina d'Aro
2 de febrer de 2018, 13.32 h

#1 Lamentablement em temo que, amb "l'eshtado de deresho" d'aquest país, Déu hi ajudi a que hi hagi condemnes, ja no pels peons, sinó per "aquell que ningú sap qui és" i conegut dins de la trama com Maniano punto Rajoi i tot el seguici de membres de la cúpula del PP, perquè de marro, n'hi ha d'haver i molt".
I no parflem ja de la "Cospe", marit de la qual i segons es va publicar, treballant des de casa i amb només un treballador, factura en el seu negoci cap als 2000 milions d'euros.
... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 14   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
2 de febrer de 2018, 12.45 h

PER QUE SERA QUE NO EM SORPREN GENS NI MICA??? Les coses s'han de demostrar, però n'hi ha que ja s'intueixen... i n'hi ha un munt més encara.


Valora aquest comentari:   votar positiu 19   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.