directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 25 d'abril de 2024 01:37 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Economia doble fletxa

La Generalitat emetrà bons per poder tenir liquiditat, un any després del nou finançament

Montilla assegurà llavors que el nou sistema econòmic pactat amb Zapatero era 'un gran acord' que faria 'gran a Catalunya' · Mas creu que la mesura es pren perquè el tripartit ha deixat 'els calaixos pelats i escurats'

Comentaris 64  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 5 vots )
carregant Carregant

El Govern emetrà per primer cop bons destinats a particulars per un valor de 1.000 MEUR -ampliables a 2.000 MEUR- a raó de 1.000 euros per títol. Segons fonts del Departament d'Economia, els bons tindran un 'generós' tipus d'interès del 4,75% a un termini d'un any i ara s'està acabant de negociar amb les principals entitats financeres que s'encarregaran de col·locar aquest deute. El govern pren aquesta decisió just un any després d'haver negociat un nou finançament amb l'executiu espanyol, que el propi Montilla va definir com 'un gran acord... que farà gran a Catalunya'. Pel president de CiU i candidat a les eleccions al Parlament, Artur Mas, aquest fet demostra que el tripartit ha deixat els 'calaixos pelats i escurats'. Mas ha deixat clar que no critica la proposta però que és molt clarificadora del nivell d'endeutament que el Govern té en aquests moments.
antoni castells, conseller d'economia
Comparteix
   


Etiquetes
El diari La Vanguardia ha avançat aquest dissabte que el projecte el liderarà La Caixa i hi participaran una quinze d'entitats més com Catalunya Caixa, Unnim, Banc Sabadell, BBVA i Caja Madrid. Les entitats s'han de comprometre a quedar-se amb els bons que no puguin vendre i rebran a canvi un rendiment addicional.

'La gestió financera del tripartit és com una tempesta de llamps i trons que deixarà la Generalitat inundada de deutes', ha dit el president de CiU. Mas ha fet aquestes declaracions durant un acte a Palamós (Baix Empordà), on ha reiterat que la prioritat del seu partit és 'reduir la taxa d'atur i crear ocupació'.

Recursos suficients
Montilla considerava ara fa un any que, amb el nou finançament, 'Catalunya, des del primer dia, rebrà uns recursos per sobre de la mitjana, i obtindrem una xifra que es correspón als més ambiciosos objectius que ens havíem fixat col·lectivament'.

El govern, en el seu conjunt, afirmà també que 'l’acord proporciona a Catalunya una quantia a l’alçada de les aspiracions que s’havien plantejat. Suposarà una quantia molt significativa que es desprèn del nou model i se situa en l’ordre de les magnituds indicades per algunes de les nostres institucions socioeconòmiques més prestigioses.



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#64
11 d'octubre de 2010, 19.14 h

#63 I tant que ha posat el dit a la llaga..... però no a la meva, sinó a la seva. No hi ha res més cert que la corrupció de CiU (Prenafeta, Montull, Millet), i els 1000 eurets que es gasta cada dia el Sr. Duran, només per una suite a l'hotel de madrit... Ah!!! i ja em diran d'on treuen els dinerets per aquesta macro campanya que estan inciant. No serà per casualitat aquell dineret que trobà la rateta quan escombrava l'escaleta ????. Més a més quan en Mas era conseller d'economia, no é... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#63
Ricard fletxa sabadell
11 d'octubre de 2010, 14.40 h

#62 que pasa benvolgut josep, em psoat el dit a la llaga? voste em perdoni xD


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#62
11 d'octubre de 2010, 12.50 h

#58 Això cal que s'ho apliqui a Vostè mateix. Quedarà més bé.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#61
Pep Plana fletxa Vilanova de Sau
11 d'octubre de 2010, 09.07 h

Tens al.lucinacions Rogeret del meu cor, Solidaritat i Reagrupament junts no treuran més vots que esquerra, i corrupCIU no treura menys de 55 escons.
L'enemic no són la gent que vota Esquerra, tampoc els de Reagrupament l'enemic és corrupCIU i els seus submarins com Solidaritat, d'on surt el finançament de Solidaritat? Amb gent com en Tenahi han 2 coses impossibles, una contenir gastos, al 13 D a Osona van gastar més de 60.000 euros, Omnium va demanar un crèdit de 25.000 Euros, Esquerra v... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#60
Rogerdeflor fletxa Cornella
10 d'octubre de 2010, 23.03 h

ciu ciu ciu ciu ciu ciu Doncs tranquils que CIU no tindrà majoria absoluta, Ciu no arribarà als 50 ascons. TRranquils no patiu, podeu estar contents els que pujaràn fort són uns altres que com vosaltres volen la independència. Però no es vendràn els vots independentistes per trones espanyolistes. Comcarai voleu que la gent voti ERC , si ja han estat manant 7 anys. I... Be resulta que alemanya està creixen al ritme més alt des de l'aparició de L'€ . Que carai hem fet aqui? Quine... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#59
Quim fletxa PPCC
10 d'octubre de 2010, 22.08 h

#58 És Clar que el que tu voldries és parlar només tu i que els altres estiguessin ben calladets oi? Els convergents i unionistes mai canviareu. Ciu Quin fàstic de gent i quin fàstic de partit. XD.


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#58
Ricard fletxa Sabadell
10 d'octubre de 2010, 19.52 h

#57 a vegades per dir segons quines tonteries millor esta en silenci, recorda que els homes son esclaus de les seves paraules pero amos dels seus silencis.


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 5
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#57
10 d'octubre de 2010, 18.54 h

#38 Déu ens guardi d'aprendre alguna cosa de CiU. Per cert em podríeu dir què ha fet de bo ???. Pactar amb el partit que va declarar la guerra a l'Iraq ???. Donar suport al partit que ens obligà a posar l'insígnia de la E a les matrícules dels cotxes ???. Tot això és el millor què ha fet ???. Ah sí, me'n oblidava, les corrupcions del Palau i la del cas Millet. Au home, no manipuli la concurrència que ja ens afaitem tots.


Valora aquest comentari:   votar positiu 13   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#56
Ex votant d'ERC fletxa L'Estartit
10 d'octubre de 2010, 18.39 h

A l'OFEGAMENT i al espoli a la que es sotmesa la Nació catalana durant anys cal afegir-hi el saqueig sistemàtic dut a terme pels tripartits que han acabat de deixar el Pais a la ruïna.

Com que saben que 49 dies i al carrer, el seu "patriotisme" els empeny a allò tant castellà de "por lo que me queda de estar en en convento, me cago dentro"...i els que vinguin ja s'ho faran.

Valdrà més d'una generació per sortir del forat en que ens han fotut els del tripartit, i en caldrà molt més p... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 8
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#55
ARA, ERC fletxa Tarragona
10 d'octubre de 2010, 18.28 h

l'OFEGAMENT i al espoli a la que es sotmesa la nació catalana durant anys i gràcies als unionistes del PSC i CiU que avalaren l'actual estafa en forma de Estatut o al seu moment amb el seu suport a la actual constitució espanyola que esclafa i domina Catalunya, només es resoldrà el dia que la majoria de ciutadans doni majoria a partits independentistes com ERC.
Ara CiU i per qüestions merament de tàctica electoral, vol tornar a enganyar als ciutadans de Catalunya. Ara, ja no cola. CiU es... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 5
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.