directe ! a La República. N. 4126. Dimecres, 24 d'abril de 2024 01:09 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

El TC admet a tràmit els recursos de Sànchez i Cuixart contra el seu ingrés a presó

Els magistrats obren una peça separada sobre Sànchez

Comentaris 3  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

Redacció | La Sala Primera del Tribunal Constitucional ha admès a tràmit –fet que no implica un posicionament de fons- els recurs que el número dos del grup parlamentaris de Junts per Catalunya (JxCat), Jordi Sànchez, i el president d’Òmnium, Jordi Cuixart, van presentar contra la decisió de l’Audiència Nacional d’empresonar-los de manera cautelar. 
Jordi Cuixart i Jordi Sànchez, en el moment de la seva arribada a l'Audiència Nacional per declarar per sedició
Jordi Cuixart i Jordi Sànchez, en el moment de la seva arribada a l'Audiència Nacional per declarar per sedició
© Roger Pi de Cabanyes

Comparteix
   


Etiquetes
La Sala ha acordat obrir una peça separada per analitzar la petició de Sànchez de suspendre cautelarment l’ordre d’ingrés a la presó per poder participar a la campanya electoral. Els magistrats han resolt sobre l’admissió a tràmit dos mesos després de la interposició del recurs, que va tenir lloc a finals de novembre, i que es dirigia contra les actuacions de la jutgessa de l’Audiència Nacional Carmen Lamela, tot i que ara la causa ja es troba al Tribunal Suprem i la campanya electoral ha acabat.
 
En dos escrits que ha fet públics aquest dilluns, els magistrats admeten a tràmit els recursos adduint que hi aprecien raons “d’especial transcendència constitucionals”. Segons el TC, els recurs plantegen “un problema que afecta una faceta d’un dret fonamental sobre el que no hi ha doctrina en aquest tribunal”. Per aquest motiu demanen a l’Audiència Nacional que avisi les parts en el procés que disposen d’un termini de deu dies per personar-se al recurs.
 
En el cas de Sànchez –l’únic que havia demanat una mesura cautelar- el TC acorda obrir “la corresponent peça separada de suspensió" per decidir si atén a la seva petició perquè s’aixequi la presó provisional. Sànchez havia demanat aquesta suspensió per poder participar a la campanya electoral, tot i que la decisió es podria estendre a les seves actuacions com a diputat electe al Parlament de Catalunya. 

La peça separada de Sànchez
 
Sànchez va presentar el recurs el 22 de novembre per vulneració de drets fonamentals i manca de garanties processals. Els escrits que Sànchez i Cuixart van presentar al Tribunal Constitucional és un primer pas necessari per poder acudir al tribunal Europeu de Drets Humans en cas que l'empara no prosperi. La defensa de Sànchez també havia reclamat al TC que, fins que no es resolgui el recurs, deixi en suspens l'ordre de presó per poder participar en la campanya electoral "en condicions d'igualtat" amb els altres candidats.
 
El recurs d'empara interposat al TC es basa en tres motius. El primer, la vulneració de dret al jutge ordinari després que l'Audiència Nacional hagués assumit la seva competència en una "clara vulneració de la normativa processal i en contradicció amb la seva acta prèvia del 2008". El segon és la vulneració de garanties processals pel fet que la jutgessa de l’Audiència Nacional Carmen Lamela justifiqués la presó de l'expresident de l'ANC per motius "no esgrimits" per la Fiscalia. El tercer motiu és la vulneració del dret a la llibertat perquè Lamela no va justificar "mínimament" per quines raons entenia que existia un risc de fuga.
 
El fet que el Tribunal Constitucional hagi tardat més de dos mesos en resoldre sobre si admet a tràmit o no el recurs resta possibilitats a la defensa, que apuntava en aquest escrit a l’Audiència Nacional, quan la causa ja es troba a mans del Tribunal Suprem.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#3
Fd'A fletxa Calders
6 de febrer de 2018, 12.22 h

Això vol dir, ni més ni menys, que ja s'estan cagant a les calces.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
bejota fletxa bcn
5 de febrer de 2018, 18.08 h

Manuel Valls: «No se puede salir del marco de una Constitución sin pagar consecuencias».

Valls ha hecho esta reflexión durante el discurso que ha pronunciado en San Sebastián tras recibir el premio Gregorio Ordóñez.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
bejota fletxa bcn
5 de febrer de 2018, 16.45 h

Advance Medical, líder del telediagnóstico médico, se lleva la sede a Madrid

La empresa, cuyo principal accionista es la familia Botet, exCaprabo, tiene más de 500 empleados y administra filiales en seis países


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.