directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 15:11 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Aquesta podria ser la formula per desencallar la investidura de Puigdemont

JxCat i ERC coincideixen que les negociacions avancen en la bona direcció després de la reunió d'aquest diumenge a Brussel·les

Comentaris 3  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 3 vots )
carregant Carregant

Redacció | L'assemblea d'electes impulsada per l'Associació de Municipis per la Independència (AMI) podria ser la via per desencallar la investidura. Fonts pròximes a la reunió d'aquest diumenge a Brussel·les asseguren que es va posar sobre la taula aquesta opció per empoderar un govern a l'exili, tot i que fonts de JxCat no ho confirmen. 
Primer pla del president Carles Puigdemont
Primer pla del president Carles Puigdemont
© Laura Pous

Comparteix
   


Etiquetes
Les dues parts coincideixen que les negociacions avancen en la bona direcció i fins i tot el portaveu dels republicans, Sergi Sabrià, ha considerat que aquesta opció "sona bé". Des de Brussel·les, on avui el líder de JxCat, Carles Puigdemont, s'ha reunit amb els seus diputats, el portaveu adjunt del grup, Eduard Pujol, no ha volgut entrar en els detalls sobre el contingut de les negociacions però ha afirmat amb contundència que de presidència i d'investidura "només n'hi ha una" i és la de Puigdemont. JxCat preveu un acord en els propers dies i els republicans també el veuen "més a prop".

Un acord que no està tancat
 
JxCat i ERC treballen en una fórmula que permeti desbloquejar la investidura i faci compatible la restitució de Puigdemont com a president i alhora un Govern executiu a Catalunya, que sortiria del Parlament. L'acord encara no està tancat i les dues parts confien en fer-ho en els pròxims dies.

Des de Brussel·les, Pujol no ha volgut entrar a valorar la proposta concreta de l'assemblea d'electes i ha insistit en la figura de Puigdemont. "D'investidura només n'hi ha una, i de presidència només n'hi ha una, i serà la del president Puigdemont", ha reblat.
 
En canvi, en la roda de premsa davant els mitjans, Sabrià sí que ha valorat la via de l'assemblea d'electes i ho ha fet positivament. El portaveu dels republicans considera que "dóna tot el valor al govern legítim a Brussel·les i alhora fa possible acabar amb el 155". Tot i així, s'ha volgut mostrar especialment prudent sobre les negociacions amb JxCat i s'ha limitat a dir que es progressa "adequadament". "Som més a prop del que tots volem aconseguir", ha conclòs. 
 
Just el dia que es fa pública l'opció de l'assemblea d'electes, una delegació de la CUP formada pels diputats Carles Riera i Vidal Aragonès han viatjat a Brussel·les per reunir-se aquest dilluns amb Puigdemont i analitzar els avenços en la negociació. 
 
L'assemblea d'electes, impulsada per l'AMI
 
L'assemblea d'electes és una plataforma que va impulsar l'AMI i que es va presentar el 26 d'octubre de 2016 al Museu de les Cultures del Món de Barcelona. A finals del 2017 la plataforma comptava amb prop de 4.000 inscrits, entre alcaldes i regidors, senadors, diputats al Parlament i Congrés i eurodiputats. És a dir, que la formen més d'un 40% dels possibles electes catalans (n'hi ha més de 9.000).

Cal destacar que hi ha alguns regidors que provenen del PSC i que l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, no en forma part. L'assemblea de càrrecs electes encara no ha celebrat cap reunió però fonts de la plataforma han explicat a l'ACN que està "tot a punt" per quan se li demani realitzar alguna acció o assumir qualsevol responsabilitat.
 




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#2
AliBay fletxa Cornellà de Llobregat
5 de febrer de 2018, 18.45 h

La Colauessa no s'ha apuntat a l'Assemblea d'Electes, tan assembleària que és ella?


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
bejota fletxa bcn
5 de febrer de 2018, 18.06 h

Manuel Valls: «No se puede salir del marco de una Constitución sin pagar consecuencias».

Valls ha hecho esta reflexión durante el discurso que ha pronunciado en San Sebastián tras recibir el premio Gregorio Ordóñez.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 12
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.